"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Türkiye'de Topyekün Savaş Başlayacak. / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Türkiye'de Topyekün Savaş Başlayacak. "İmam Usame Bin Ladin'in emirleri çok açık ve nettir.' Amerikalıların ve Siyonistlerin siyasal ve ekonomik hedeflerini tespit edin ve yok edin.' Dolayısıyla bizim eylemlerimiz bunun istikametinde olacaktır.Bugüne kadar Türkiye'den büyük mücahitler çıkmıştır. İstanbul'daki mücahitler büyük bir iş yapmışlardır. Ancak Türkiye'deki mücadele bundan sonra merkezileşecektir. Türkiye'deki kafirleri rahat günlerin beklemediğini söyleyebilirim.Tabii bu hedeflerimize ulaşırken çok acelemiz yok açıkçası. Çünkü Türkiye, Allah'ın izniyle önce mücahitlerin karargahı haline getirilecek ve sonra topyekün savaş başlayacak." Terör örgütü El-Kaide'nin Türkiye komutanı Ömer Bin Abdulvedud Tempo dergisinin, bu haftaki 1 Kasım tarihli sayısında bunları söylüyor. Yeryüzünde İslamiyet adına döktükleri kan, estirdikleri terör bir yana şimdi de, ülkemizde bir cephe açacaklarını belirtiyor. "Türkiye'de de bir cephe açıyoruz inşallah" alt başlığıyla yayınlanan bir bölümde de:"El-Kaide aslında Resulullah'ın (SAV) yeryüzündeki ordusudur.(...) İmam Usame Bin Ladin, görev tevdi ettiği kişilere vazifesini nasıl yapması gerektiğini tüm ayrıntılarıyla açıklamaz.Ayrıca İmam Usame Bin Ladin bu konuda mücahitlere geniş bir özerklik alanı sunar.Yani önemli olan vazifenin yerine getirilmesidir. Şeyh bazen var olan durumlardan haberdar olmak ister. eğer özel bir operasyon, bu operasyonları en ince ayrıntısına kadar kontrol eder.Bunun haricinde Şeyh vazifeleri tevdi eder.Evet, ben İmam'a mutlak iteatle vazifeli bir mücahidim. Ayrıca bazı konularda büyük mücahit İmam Ebu Musab'ın talimatları doğrultusunda Türkiye'de mücahitlerin uyandırılması vazifesi yerine getirildi." Yazıda El-Kaide'nin bir terör örgütü olduğu, değişik bir üslupla El-Kaide Türkiye Komutanı Ömer Bin Abdulvedud tarafından da kabul ediliyor. "Amaç kafirlere ve zalimlere ait hedeflere en fazla zararı vermek.Müslümanlara olası zararlar minimize edilir.Ancak müminlere ihmalimizle de zarar veremeyiz.Kasıt ve ihmal dışında bir zarar verilmişse, kazaen ölümler olmuştur. İslami açıdan, bu müslümanların diyetini ödemek bir yükümlülüktür." Emperyalizm ve içinden çıktığı kapitalizm var olduğu sürece, yeryüzündeki eşitsizlik, adaletsizlik, haksızlık ve sömürü... bağrından bu tip terör grupları da çıkaracak ve yeryüzü halkları, bir başka acımasızlığın vahşet dolu yüzüyle karşı karşıya kalacaktır. Dünyanın tek kutuplu bir hale gelmesi ve Birleşik Amerika'nın dünya Jandarması rolüne bürünmesiyle, karşısındaki tek güç görünümünde olan Usame Bin Ladin ve El-Kaide organizasyonunda çeşitli "İslami Terör" grupları, dünyanın dört bir yanında tehdit unsuru olmaya devam ediyor.Aynı emellerini ülkemizde de gerçekleştirme gayreti içinde olan bu terör örgütünün, yakın bir gelecekte yine şiddet içerikli propogandalarıyla karşılaşmak mümkün.Ne yazık ki, bu eylemleri kolaylaştıracak bir altyapının ülkemizde de var olduğunu söyleyebilmek mümkün. ABD ve İngiliz Emperyalizm'ine, "siyasal ve ekonomik" kurumlarına vurulacak darbelerle elde edilebilecek tek şey, yine baskı, yine ölümler ve yine kan gölüdür. Bu tür "cihad" çağrılı eylemlerle hiç bir amacın gerçekleştirileceğine inanmıyorum; üstelik yine masum binlerce insanın ölümü ve gözyaşları da, ortaya çıkacak nefretin hedefi sonunda, yine yoksul, gelişmemiş ve çaresiz müslüman ülkelere yönlenecektir. Tek korkum, bu acımasız terörün de İslami argümanlarla bezeli olması nedeniyle, birkaç çapulcu, yahudi işbirlikçileri, CIA ajanları gibi nitelemelerden uzak ve nesnel değerlendirilemeyişi olacak. Ya da dostlar alışverişte görsün misali, "en sert tepkiyle kınıyorum."sözleri... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Ben böyle bir olasiliga imkan ve ihtimal vermiyorum. Ancak, arap gelenegi olan, gece baskinlari günümüzde kallesce bombalama ve tuzaklar bicminde boy gösterebilir. Ülkemizdeki inancli insanlarin böyle bir cagriya uyacak nitelike olduklarina da kesinlikle inanmiyorum. Türkiye, her seye karsin ulus bilincini kavramis bir ülkedir. Tarihte neredeyse en cok devlet kurma gelenegine sahip Türkiye halki inancli bir toplum oldugu halde, bir seriat ayaklanmasi denemesine karsi ulus bilincini öne cikaracaktir. Daha önce bir cok kez, hatta hükümetler tarafindan dahi desteklenerek kiskirtilan seriat denemeleri tutmamis, halk cumhuriyeti her ne kadar icsellestirememis olsa da osmanli-arap gelenegine oldukca mesafelidir. Bu görüntü ancak ulsal sorun ortaya ciktiginda vücut bulur. Inancli milyonarca insanimiz, ulusal sorun karsisinda seriat kavrami ile asla bulusmak istemeyeceklerdir. Bu anlamda seriatci örgütlerin cabalarinin bosa cikacagini hep beraber görecegiz. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| Korku vermekten başka bir şey değil... :73 |
|
| #4 | |
| Ülkede topyekün gerici bir ayaklanmanın olabileceğine ben de ihtimal vermiyorum. Ama zaten yazıda vurgulanan Orta Doğu kaynaklı El-Kaide yapımı terör eylemlerinin olabileceği...Bu akıl dışılığın ülkemizdeki yansımaların da hep birlikte gördük. El-kaide'nin topraklarımızda yapabileceği muhtemel terör eylemleri için gereken altyapının ülkemizde fazlasıyla var olduğuna inanıyorum. Bunu yok saymak çok sağlıklı bir değerlendirme olmaz, diye düşünüyorum. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005
| Tabiki yok sayamayiz, ama El-Kaide tehdidi heryerde var. Rejimi falan degistirmeler imkansiz, terrorizmi halki saskinlik/korku icinde birakmak icin oldugundan fazla abartiyolar. |
|
| #6 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2005
| el kaide nin özel bir cabasına gerek yok zaten su an genel bir gericilik havası yaygın ülkemizde baksanıza tayyip efendi ulemalara danısmaya kalkıyor kimse bu ulemalar nerdelerse cok merak ediyorum bilen var mı ? |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Yavaş başlatsınlar. Tempo dergisinin de bunların reklamını yaparak tiraj kazanma çabasını kınıyorum. Bir sonraki sayıda da medya terörünü nasıl kazıyacağız onu anlatsınlar, bir işe yarasınlar. |
|
| #8 | |
| Sn.Işık, El Kaide'nin reklama ihtiyacı mı var sizce..? Ya da bu tür bir haberin kamuoyundan gizlenmesi mi gerekiyor? El Kaide'nin önemli bir yetkilisinin Türkiye'de "...topyekün bir savaş başlayacak" demesi, buna ilşkin açıklamalarda bulunması, bir gazetecilik başarısı olarak görmek bana çok daha mantıklı geliyor. El_kaide tıpkı emperyalizm'in uyguladığı devletlerarası terör gibi, uluslararası niteliği olan bir terör örgütüdür. Ve bugüne kadar gördüğümüz sağ ve sol eğilimli tüm terör örgütlerinden çok daha çirkin, çok daha eli kanlı ve çok daha zalimdir. Böyle bir örgütün Türkiye ile ilgili açıklamalarının da basında ya da atlatma haber olarak bir dergide yayınlanması kadar doğal bir şey olmadığı gibi yineliyorum, bir gazetecilik başarısıdır. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Sayın Melnur, Öncelikle şunu söyleyeyim reklama sadece El-Kaide'nin değil, şu günkü dünyada herkesin, her kurumun, her şirketin, her ülkenin, her örgütün ihtiyacı var. İkinci olarak ben burada El-Kaide yetkilisi tabii ki böyle bir açıklama yapacak. Sizin de bildiğiniz üzere terör örgütlerinin en büyük özelliği insanlara korku ve panik vermektir. Adam hiçbir şey yapmayacağız mı diyecekti? Haber verilmesin, kamuoyundan saklansın falan da demiyorum, ama büyütülmüş bir haber olduğuna inandığım için tepkimi ortaya koyuyorum. Herhalde buna hakkım var. "Topyekün savaş" başlatmak o kadar kolay değildir. |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005
| burda yine mahir kaynak'ın dedikleri gibi bu tamamen amerikanın bir hedefsasırtamacası.ortadoğuda sağlayacağı istikrarsızlaştırma politikalarının en önemli halkasıdır.el kaide.dünyaya müslüman teöröizmi gibi islami kaynaklı şiddet ve vahşet gibi şeylerle dünya kamuoyunu şaşırtmacaya yönelik kurulmuş bi örgüt.o amerika ki bu kadar teknoloji askeri ekonomik psikolojik lojistik güçlere sahipolacak ve israil gibi bir kuvveti arkasına alacak el kaide denen örgütü bulamayacak vuramayack yok edemeyecek.ben sadece türkiye bu tehditi en asgari kayıpla nasıl atlatır onun düşüncesindeyim |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|