"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Komutan Başbuğ Irak Sınırında...

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski10-05-07, 16:14  #1
harbey

Giriş Tarihi: Jan 2007
Komutan Başbuğ Irak Sınırında...

ŞIRNAK'a gelen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, “Bölücü terör örgütü yok oluncaya kadar mücedele sürecek” dedi. Şırnak ve Irak sınırındaki birliklerde denetlemelerde bulunacak olan Orgeneral Başbuğ, gazetecilerin, “Kuzey Irak'a operasyon düzenlenecek mi?” sorusu üzerine, “Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Yaşar Büyükanıt 12 Nisan'da yaptığı basın toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin görüş ve düşüncelerini ifade etmişti. Bunun üzerine ekleyeceğim bir şey yok” diye konuştu.

Kara Kuvvetleri Komutanı Org. İlker Başbuğ, 30 bin askerle başlatılan "Bahar Balyozu" harekatı sürerken Şırnak'a gitti.

Komutan, sınırda teröristlere karşı harekat yapan kuvvetleri denetliyor. Başbuğ, sınırda Kuzey Irak Harekatıyla ilgili konuştu. Başbuğ'un sınırdaki sözleri bir dönem Suriye sınırına giderek terörist Öcalan için "Artık sabrımız taştı" diyen dönemim Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Atilla Ateş'in çıkışını hatırlattı.

Alıntı : http://www.hurriyet.com.tr/gundem/6492542.asp?gid=180

Paşa Irak sınırında.....Bundan ne anlayabiliriz ?.....

Saygılarla.....................Harbey............. ....
harbey is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-05-07, 16:25  #2
harbey

Başbuğ Paşa:Bölge Halkı Yanımızda...

Bizim her zaman ifade ettiğimiz ve üzerinde durduğumuz nokta şudur; Bölge halkımızın devamlı yanımızda olması, desteğini bize vermesi bizi mutlu ediyor.

Bunu Şırnak’ta görüyoruz. Sokakta geldiğimde de bunu gördüm. Bunun için çok önemli ve her zaman söylüyoruz; Terör örgütü en büyük zararı kime verdi, nereye verdi? Bölge halkına verdi. Düşünün bu terör olmasaydı Türkiye şu an nereydi, bölgemiz şu an neredeydi, Şırnak şu an neredeydi ve diğer bölgelerimizdeki iller nerde olacaklardı.

Onu için en büyük zararı gören halkımıza sesleniyoruz. Teröre destek vermeyin. Biz bu terörü etkisizleştirip bitirmek mecburiyetindeyiz. Mücadelemizde elbette bölge halkından her zaman destek aldık. Bu destek önümüzdeki dönemde de devam edecek inancımız vardır.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/6492542.asp?gid=180
Eski10-05-07, 18:53  #3
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Ne yani bolge halki hadi operasyon yapin, bitirin su PKK illetini mi diyor? Hic sanmiyorum.
ABCDE is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-05-07, 18:55  #4
harbey

Alıntı:
Sayın ABCDE şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ne yani bolge halki hadi operasyon yapin, bitirin su PKK illetini mi diyor? Hic sanmiyorum.
Sizce ne diyordur...Sayın,ABCDE...?...
Eski10-05-07, 19:02  #5
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Ben bolge halkinin buyuk bir kesiminin bu hareketi (PKK) destekledigini dusunuyorum. Zaten desteklemiyor olsalardi PKK'nin o bolgede barinmasi soz konusu olamazdi. Belki destek cok acik verilmiyor fakat kesinlikle bu hareket destekleniyor.
ABCDE is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-05-07, 19:08  #6
harbey

Alıntı:
Sayın ABCDE şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ben bolge halkinin buyuk bir kesiminin bu hareketi (PKK) destekledigini dusunuyorum. Zaten desteklemiyor olsalardi PKK'nin o bolgede barinmasi soz konusu olamazdi. Belki destek cok acik verilmiyor fakat kesinlikle bu hareket destekleniyor.
Sayın ABCDE,
Yanıtladığınız için çok teşekkür ediyorum...Tabi bu konuda farklı düşünce ve yaklaşımlar var...Ancak süreç farklı bir aşama arefesinde gözüküyor...Meselenin kırılganlık katsayısında yükseliş var...

Tekrar şahsınıza saygılarımı sunarım...harbey..........
Eski10-05-07, 22:21  #7
Cielo

Cielo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Türkiye

Siyasi iktidarın aciz ve pasif kaldığı ülkemizde TSK elinden geldiğince PKK ile mücadele etmeye çalışmakta..

Fakat konu yukarda söylediklerimden çok ama çok derin..
PKK'ya göz yuman komutanlar yokmu? Yada PKK ile bir takım "dolaplar" çeviren komutanlar yokmu? Şahsi fikrim var yönünde..

Terör örgütünü bitirmek sadece askeri bir operasyonlar dizisi ile mümkün değildir, sadece darbe iner ama kökten asla bitmez.

kökten bitmesi için daha farklı sosyal yaklaşımlar ve çözümler gerekli. E tabi ülkemizi yönetenlerin bunları yapabilecek kapasitede ve doğrultuda olması şart.
Cielo is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı