"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Hepimiz AKP'liyiz, Hepimiz Abdullah Gül'üz

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski11-05-07, 14:15  #1
aydın_35

Giriş Tarihi: Jul 2006
Hepimiz AKP'liyiz, Hepimiz Abdullah Gül'üz

Son bir aydır Akp'nin şahsında inanan insanlara yapılan zulüm had safhaya ulaştı. Ancaaak.... işler hiç de umdukları gibi gitmiyor.

Demokratik kurallara harfiyyen riayet ederek iktidar olmuş Akp'nin önünü kesmek için yapılan baskılar neticede ters tepmiştir. "Keşke Gül'ün Cumhurbaşklanlığına karşı çıkmasaydık", "Dilim kopaydı da 367 demeyeydim." demeye başladılar. Çünkü Cumhuriyet tarihinde İLK defa Chp zihniyeti ya da "resmi ideoloji" halk oyuna sunulacak. En büyük korkuları başlarına geldi.

Bu yüzden yaygarayı basıyorlar. "Padişah mı seçiyoruz?", "Bu hükümet Anayasa değişikliği yapamaz." "Hem hükümeti hem Cumhurbaşkanını halk seçemez." "Bu işler aceleye gelmez."

Şimdiye kadar halktan kopuk tepeden inmeci yöntemlerle bu ülkede at koşturanlar artık bir devrin bittiğini, "demokrasi oyunu"nun bitip, gerçek demokrasinin işlerlik kazanabileceğini görüyorlar. Bütün bu "Akp'ye yeni engeller" aramaların sebebi bu.

Oy vermeyi düşünmüyordum fakat son baskılar neticesinde diyorum ki: Ben Akp'yim, Abdullah Gül'üm. Ve tabiki benim gibi milyonlarca seçmen de aynı fikirde.

Hepimiz Akp'liyiz, Hepimiz Gül'üz...
aydın_35 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-05-07, 15:35  #2
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Bazı sebeplerden dolayı AKP ye oy vermekten vazgeçtim. Ama cumhurbaşkanını seçme hakkı verirlerse ben de Abdullah Gül olacağım. İrticaya karşı, despotluğa karşı demokrasiden yana olacağım...
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-05-07, 15:44  #3
ZUHAL.KUZU

Giriş Tarihi: Nov 2006

-miz ekini kullanmışsınız..Hayır arkadaşım ben ne akp li'yim nede gül'üm

Benim trilyon değerlerde gemilerim yok eşime dostuma ihale verecek ona buna kefil olabileceğim astronomik miktarlarda yeşil dolarlarım da yok

Boğazda villarım da yok

şeyhin şıhın dibinde el pençe divane olmuş fotolarım yok
Amerikada okuyabilme imkanın ve bütçem de yok

Ne annem ne babam ne kardeşim ne dostlarım yaşadığım memleketi AİHM'ne TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ ŞİKAYET ETMİŞ de değil

Hızlı Tren projesi tasarlayıp bir sürü insanın ölümüne de sebep olmadım

Yaratıcı olun... O sözler ezilenler için söylenmiştir Ezenler için değil
Eski11-05-07, 15:50  #4
Dilara
Ayrıldı

Dilara'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Zamanında eşinin Türkiye'yi AİHM'e şikayet etmiş olması bence Türkiye Cumhuriyet'inin Cumhurbaşkanı olacak birinin geçmişinde garip duracaktır. Bundan sadece eşi sorumludur diyenler için de bir Cumhurbaşkanı eşinin geçmişinde garip duracaktır diyebilirim.
Eski11-05-07, 15:53  #5
Hoca

Hoca'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Tren projesi tasarlayıp bir sürü insanın ölümüne de sebep olmadım
sorun ortaya konmus zaten...
sayin aydin, rica ederim
Alıntı:
", "Dilim kopaydı da 367 demeyeydim."
kopmasin
saygiyla
Eski11-05-07, 15:56  #6
Ebabil

Ebabil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006

Alıntı:
Sayın aydın_35 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Son bir aydır Akp'nin şahsında inanan insanlara yapılan zulüm had safhaya ulaştı. Ancaaak.... işler hiç de umdukları gibi gitmiyor.

Demokratik kurallara harfiyyen riayet ederek iktidar olmuş Akp'nin önünü kesmek için yapılan baskılar neticede ters tepmiştir. "Keşke Gül'ün Cumhurbaşklanlığına karşı çıkmasaydık", "Dilim kopaydı da 367 demeyeydim." demeye başladılar. Çünkü Cumhuriyet tarihinde İLK defa Chp zihniyeti ya da "resmi ideoloji" halk oyuna sunulacak. En büyük korkuları başlarına geldi.

Bu yüzden yaygarayı basıyorlar. "Padişah mı seçiyoruz?", "Bu hükümet Anayasa değişikliği yapamaz." "Hem hükümeti hem Cumhurbaşkanını halk seçemez." "Bu işler aceleye gelmez."

Şimdiye kadar halktan kopuk tepeden inmeci yöntemlerle bu ülkede at koşturanlar artık bir devrin bittiğini, "demokrasi oyunu"nun bitip, gerçek demokrasinin işlerlik kazanabileceğini görüyorlar. Bütün bu "Akp'ye yeni engeller" aramaların sebebi bu.

Oy vermeyi düşünmüyordum fakat son baskılar neticesinde diyorum ki: Ben Akp'yim, Abdullah Gül'üm. Ve tabiki benim gibi milyonlarca seçmen de aynı fikirde.

Yani "hepimiz BOP'un (Büyük İsrail Projesi'nin) eş başkanıyız, hepimiz 1 Milyon Iraklı'nın katlliğine ortağız" diyorsunuz. Kolay gele...

Allah cümlemizi affetsin.
Ebabil is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-05-07, 16:37  #7
Mavikalem

Mavikalem'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: istanbul

Alıntı:
Sayın aydın_35 şöyle demiş:

Mesajı Göster

Söyledillerinize harfi harfine katılıyorum.. Başbakan Erdoğan söylemişti zaten "Halkın seçimine gitsekte karşı çıkacaklar" diye... Çünki muhalefetin ne demokrasiye nede Laiklik ve diğer etkenlere en ufak br isaygısı yok.. Çok yazıktırki halkın ufak bir kısımı bunu göremiyor..
Saygılar..
Mavikalem is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-05-07, 16:46  #8
seha
Admin

seha'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2005

Demokrasinin d harfinden bihaber olan AKP zihniyetinin Turkiyede muhafazakar partilerin yegane oy deposu olan 3M (mazlum-magdur-magrur) yi yine secim politikasinin merkezine yerlestirmis oldugunu goruyoruz burada.

Ermeni konferansini " bunlar bizi sirtimizdan bicakliyor " diyen bir adalet bakanina , " ulemaya danismak lazim " diyen bir basbakana , 1 Mayisi emekcilere zehir etmek icin Istanbulu kapatan bir icisleri bakanina , " ben sattim oldu " diyen bir maliye bakanina sahip bir hukumetin yandaslarinin hala demokrasiden soz etmesi gulunc ve bir o kadar da anlamsiz bir cabadir.

5 yildir cumhurbaskanligini halkin secmesi adina kilini kipirdatmamis , gostermelik ab reformlarindan baska demokrasi adina tek bir adim atmamis , kendi tabanina verdigi sozu bile tutamayip turban meselesini turkiye gundemine cumhurbaskanligi resepsiyonlari disinda alamamis bir partinin secmenine magdur-mazlum ama magrur numarasi yapmaktan baska caresi de olmasa gerek.
seha is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-05-07, 16:51  #9
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007
Çok Yakışmış

"Hepimiz akpliyiz, hepimiz abdullah gülüz" demiş sayın aydın ama eksik var bence bunun devamını da getirmesi lazımdı. Eksik duruyor.

Hani birileri Müteveffa Dink'i milletin üstüne yıkmaya çalıştı, misyonerler katledildiğinde milletin üstün yıkmaya çalıştı da söyledi ya bişeyler.

Kısaca bu sloganın eksik kısımlarının doldrulmasını talep ediyorum.

Saygılarımla
Ulukoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-05-07, 16:56  #10
Bogazkaya

Giriş Tarihi: Mar 2007

Secimlere az kaldi katakulliler gec bile kaldi

Sacmalardan secmeler cevap bile yazmam

HepiMIZ AKPYIZ HepiMIZ GULUZ helal olsun be demogojinin bu kadari

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı