"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Affetmek Ne Demektir?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Dostlar, Affetmek ne demek? Yapılan eylemin bizde uyandırdığı hayal kırıklığı, üzüntü,kızgınlık,küskünlük,düşmanlık ve daha bunlara benzer pek çok duygunun bizde yarattığı ve devamlı bizi rahatsız eden etkilerinden kendimizi sıyırarak,bu duygulardan uzaklaşabilmektir affetmek. Ben affetmeği böylesi basit bir işlem olarak görmekteyim. Bunu yapacak olan da benden, yani eylemin kendisine karşı yapılmış olduğu kişiden başkası değil ki...İncelik burada yatıyor. Bu dediğim şekilde eylemin etkilerinden kendimi sıyırabiliyorsam, kendimi affediyorum demektir. Yok, sıyıramıyorsam, aslında kendimi affedemiyorum demektir. Çünkü aslında, mesele çok basit ve de o derecede karışıktır. Her deneyimimizin ardında PSİŞİK bir enerji bulunmaktadır. Ama algılayış şeklimize gelince, bu doğrudan bizim değer yargılarımıza, şartlanmalarımıza ve o anki duygusal durumumuza bağlıdır. Sonuçta yapılan eylemi biz ancak sinir sistemimizdeki sinirlerin birbirleriyle olan ilişkileri nedeniyle bilincimize çıkış olarak algılamaktayız. Yani TÜM OLAN OLGULAR bizim içimizde ve bize bağlı olarak oluşmaktadır. Zira aynı olay değişik kişilerce değişik şekillerde yorumlanarak, değişik tepkilerin verilmesine neden olmaktadır. Biz karşımızdakinin yaptıklarını affedemediğimizi sanmakla, aslında kendimizi affedememekteyiz. Bunu bu şekilde göremediğimiz müddetçe de kızmamız, üzülmemiz, hayal kırıklığımız velhasıl o eylemi yapana karşı olan tutumumuz sandığımız davranışımız aslında kendimize yöneliktir. KUNDALİNİ denilen olgu aslında işte bu gerçeği anlatmaktadır.Ve bu konu TANTRA da geniş bir yer kaplamaktadır. Anlaşılabilmesi için ENERJİ ile BİLİNÇ in birleşerek ALGI dediğimiz olguyu oluşturduklarının ayırdında olmak gerekir. Bu, bu şekilde algılanmadıkça KUNDALİNİ UYANIŞI olarak sözü edilen AYDINLANMA da oluşmaz. TANTRA'da ENERJİ' ye Şakti veya TANRIÇA ismi verilir. Bunun birleşeceği ERİL merkez ise BİLİNÇ olarak düşünülür...İkisinin birleşimiyle deneyim her ne ise yaşanmağa başlar... İşte AFFETMEK denilince anlaşılması gereken de bu durumdur. Sevecenlikle, |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: i s t a n b u l
| Hatasız insan olmaz. Adi suçlar hariç,her hatadan sonra insanların hatalarını telafi edebilecekleri bir süre vardır. O sürede kişi elinden geleni yapar ve karşı taraf buna kayıtsız kalırsa (affetmezse) yapılacak bir şey kalmaz. Tanrıya isyan edilir ve günaha girilir ![]() |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Hatasız insan olmaz ama hatasında devam eden insanlar ikinci bir şansı hakedıyor mu onu bilemiyorum. Ama içimde bir savaş verdiğimi söyleyebilirim, yapılanları unutmak konusunda... |
|
| #4 | |
| İkinci sanş konusuna karısmıyorum, ama şunun altını çizmek isterim. Unutmakla affetmek arasında yaygınca sanıldığı gibi mutlak bir bağ yok. Gerekirse affetmeli ama unutmak asla. Sana yapılan kötülüğü unutmadan da affedebılırsın. En doğrusu, ıkı taraf için de, bence bu. Affet ama Unutma. |
|
| #5 | |
| Haklısınız bagışlamam gerekiyor bu duygular en çok yine beni yıpratıyor ama yapılanları hazmedemeden ikisi de mümkün görünmüyor. Aslına bakılırsa hala o insanlarla görüşüyorum ve benden büyük oldukları için saygıda kusur etmiyorum. Yine de insanların olumlu yanlarını görmeyş tercih ediyorum çünkü annem bildim bileli kimseyi kırmamamı öğütler bana. bu arada ben kırılsam bile... |
|
| #6 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Anadolu
| Affetmek büyüklüktür derler hep ama suistimal edilmeye de çok fazla elverişlidir.. Sanırım iyi olmak adına, her konu da affedici olmak yarardan çok zarar verir insana.. Tabi bir de affedilen tarafından bakmak lazım bu duruma.. Bazı anlar vardır öfkeyle çıkar ağzınızdan laflar, kendinize hakim olamazsınız, duygularınız aklınızın önüne geçer, yanlış olduğunu ve o nu kıracağınızı bile bile söylersiniz içinizden geçen herşeyi.. İşte tüm bu istenmeyen olaylar yaşandıktan ve siz bu yaptıklarınızdan pişman olduğunuz an, karşınızda ki tarafından affedilmek dünyanın en güzel hislerinden bir tanesidir. Tecrübelerime dayanarak söylüyorum bunu ![]() __________________
Her an bir çarpıntıyı yaşamaktayım Her an çılgın bir heves dağlıyor kalbimi Tanrım, ben mi hayatı aşmaktayım Yoksa hayat mı aşmakta beni... |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007 Ülke / Şehir: erzurum
| affetmek; hakeden biri affedilirse;büyüklük, haketmeyen biri affedilirse;onu şımartmak olur.Herkesin bir şansa daha ihtiyacı vardır ama o insan ikinci şansı da senden isticek olursa asla iyi niyetini kullandırtmamak gerekir diye düşünüyorum. __________________
Milliyetçilik faşizme açılan kapıdır... |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| affetmek ve unutmak iyi insanların intikamıdır ... |
|
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Bence insan sevdiği insana karşı kırılmaz. Ne yaparsa yapsın sevdiklerine karşı küsemez. O nedenle affetmek sadece çok sevmediğiniz veya tanımadığınız insanlar için geçerlidir. Onları da dikkate almaya değmez, affedin gitsin. ![]() |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007 Ülke / Şehir: Ankara
| Affetmek en asil intikamdır. = ) |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|