Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski07-11-05, 17:42  #1
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Terbiyesizlik mi dersiniz Vatan Hainliği mi Dersiniz?

BUgün öğleden sonra, Mithatpaşa Köprüsü üzerinden geçiyorum. Gördüğüm manzarayı sizlere aktarmak istiyorum.
Köprü girişine doğru sağlı sollu köşelerde sayısız polis. Gaz maskeli, veya normal kıyafetli...
Köprü üstine gelince aşağıda ne yaptığını bilmeyen bir kalabalığın olduğunu görüyorum. Ellerinde kırmızı bayraklar. (Üzerinde bazı şekiller vardı ama ne olduğunu göremedim.) Yüzlerinde kırmızı maskeler, üniforma tarzı giysiler...
Ve görebildiğim alan itibariyle alabildiğine kırılmış taşlar, kaldırımlar, reklam panoları...

Aklıma gelen ilk şey, bu insanların! ve bu insanları! sokaklara dökenlerin birer vatan haini olduğu, birer kendini bilmez olduğu. Belki de barış istiyorlardı, belki de halkların kardeşliğini istiyorlardı, hiçbirşey duymadım. Ancak renkleri bu söylemleri hatırlattı bana.
Bağırıp çağırmayla, milletin parasıyla yapılan kamu mallarına zarar vermeyle hangi hakkı, kimden, nasıl alacaklarını bilmiyorum. Alabilecekelrini de sanıyorlarsa vay hallerine.

Sayın İlker Bey'in bir sözü var, tam bunlara uyuyor. İzniyle kullanacağım.
Yazıklar olsun.

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline  
Eski07-11-05, 17:50  #2
portia
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Oct 2005

sayın ibra protesto her zaman gereklidir; tabi yerinde ve zamanında olmalı. Bizim ülkemiz o kadar duyarsız ki, bir seylere karsı cıkana belki de hakkını arıyana sorgulamadan terörist damgasını vuruyoruz. Belki tepki yanlış veriliyor ama bakın polislerin tutumuna, onu neden eleştirmiyoruz, nedeni şu biz toplum olarak güçü iktidarı seviyoruz. Kraldan daha cok kralcıyız. Ama birisi kral cıplak dediginde durup saskın saskın bakmıyoruz bile. Devlet bizim için vardır, biz onun için degil, yani o bizim için calısmalı ancak biz onun esiri olmusuz.
portia is offline  
Eski07-11-05, 17:54  #3
ali0_1
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Aug 2005

İnsanlar kolay gaza geliyor...

Bunun sebebi de yapay olarak oluşturulan gerilim...

Yazık gerçekten...

:73
ali0_1 is offline  
Eski07-11-05, 18:13  #4
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Vatan haini değil,halk kahramanları..Helal olsun kardeşlerim,yoldaşlarım helal!
Eski07-11-05, 18:26  #5
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Ne Olmuş?

YÖK protestosu olaylı bitti
Ankara’da toplanan çok sayıda öğrenci kuruluş yıldönümünde YÖK’ü protesto etmek istedi. Uyarılara rağmen dağılmayan öğrencilere müdahale eden polis çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.

Polisin dağılmaları yönündeki ısrarlı uyarılarına karşı, kaldırım taşlarını sökerek hazırlık yapan gruba polis gözyaşartıcı bomba ile müdahale etti.

Cebeci’ye doğru kaçan göstecilerden 47’si gözaltına alındı. Polisle göstericiler arasındaki kovalamaca ara sokaklarda da devam etti.

Bu arada polisin sıktığı gözyaşartıcı gazdan çevrede bulunan vatandaşlar da etkilendi.

İSTANBUL’DA DA PROTESTO
İstanbul Üniversitesi öğrencilerinden oluşan bir grup da YÖK’ü protesto etti. Laleli’deki Edebiyat Fakültesi önünde toplanan Özgür-Der üyesi grup, Beyazıt’taki Merkez Bina’nın ana giriş kapısına kadar sessizce yürüdü. Burada, YÖK’ü protesto eden sloganlar atan grup, “Herkes için adalet, başörtüsüne özgürlük” yazılı bir pankart açtı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, hemen her hükümetin yapısında değişiklik öngördüğü YÖK’le ilgili bugüne kadar hiçbir düzenleme yapılamadığı, YÖK’ün giderek seçilmiş iktidarlara karşı hiçbir sorumluluk taşımayan, hesap sorulamayan bir kurum haline geldiği öne sürüldü.

küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-11-05 18:29 .
küçükkarabalık is offline  
Eski07-11-05, 18:31  #6
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Bu tür konuları önyargıdan uzak değerlendiremediğimiz öçüde, anlayabilmek pek mümkün olmayacak.

Tayad'lılara yapılan taşlı sopalı saldırılara "oh olsun" diyen bir anlayış, "kırmzı bayraklı yürüyüşte" taşların sökülüp camekanların kırılmasına "yazıklar olsun" demek hakkını kendinde bulmamalı...( Sn.İbra size söylemiyorum.Çünkü bu konuda yanlış anlaşılmak da istemiyorum.)

Arkadaşlar, demokrasi demokrasiyi içselleştirmiş olmakla mümkündür. İş benim adamım senin adamın, senin görüşün benim görüşüm bağlamında değerlendirildiğinde hep çıkmaz sokaklarla karşılaşıyoruz. çünkü bir türlü sağlıklı bir zeminde ayaklarımız üstünde duramıyoruz.Bunu yapabilsek bir şeyler çözülecek ama...nedense olmuyor işte!

Şiddete karşı durmalıyız.Ölçütümüz bu olmalıdır. Siyasal angajmanların bu konuda yeri olmamalıdır. Şiddete başvuran kişinin, grubun, toplumun, ülkenin...neyi savunduğu, hangi görüş yada ideolojiden yana olduğu önemli değildir.Şiddeti savunduğu için, şiddeti kullandığı için...eleştirilmeli, karşı koyulmalıdır.

PKK'ya karşıyız.
El-Kaide'ye karşıyız.
(...)

Önce şiddete birlikte karşı koyalım. Nasıl olursa olsun şiddeti körükleyecek, arttıracak davranışlardan kaçınalım...-sonra nasıl olsa olayın siyaseti ve ideolojisi konuşulur.

Toplumumuzun her alanında, her biriminde, her kurumunda şiddet egemenlik kurmuş.Aileden başlayarak, okulda, işyerinde, sokakta,kurumlarımızda, stadlarımızda, parti kurullarında, derneklerde...her yerde şiddet egemenliğini kurmuş. Böyle bir sevgisizlik ortamında çiçek demetleri yeşerir mi?

Toplumsal kültürümüzden bu şiddet ortamını ayıklamadığımızda hayatın her alanında şiddetle karşılaşacağız.

Bunun siyaseti olmaz.
Gerekçesi olmadığı gibi...
melnur is offline  
Eski07-11-05, 18:55  #7
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Ben bireysel silahlanmanın yasaklanmasını ve polislerin de silah taşımamasını isteyen biri olarak elbette de şiddete,insana zarar vermeye karşıyım..

Ama siz bugün ırakta,filistende direnen ve ya meydanlarla üzerine gaz bombaları,coplar yağdırılanları;amerikan'ın,magandaların,aşiret reislerinin,işkencecilerin .. vs. şiddetiyle bir tutarsanız hataya düşmüş olursunuz "bence"...
Eski07-11-05, 20:17  #8
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Sevgili Essence,

Sözünü ettiğin coğrafya şiddetin kronik bir hal aldığı, bir savaş durumunun yaşandığı yerler. Hiç kuşkusuz buralardaki kan gölünün değerlendirmesi çok farklı olmalıdır. Yirmi dört saat bombalar altında yaşayan insanların karşı koyuş şekilleri üzerine dışardan ahkam kesmek( en azından benim için) öyle kolay değil. O insanları anlayabilmek mümkün değil.Sıcacık odalarımızda oturuken, onların yaşadıkları duygular, acılar, ölümler...insanlığın utanç defterinde belki de hiç silinmeden kalacak.

Sanırım bir insanın yurdunu savunmak için gösterdiği çaba tarihin yazdığı en onurlu davranış olsa gerek...

Onlar kendi yurtlarında bunu yapıyorlar...ve her türlü saygıyı da hak ediyorlar.

melnur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-11-05 20:20 .
melnur is offline  
Eski07-11-05, 21:32  #9
ışık

Giriş Tarihi: Apr 2005
Ülke / Şehir: İzmir

Devlet millet malına, esnafın dükkanına zarar veren kişiler ya bunu kendileri ödemeli ya da polisin bu müdahalesine razı olmalı.
ışık is offline  
Eski08-11-05, 09:43  #10
dr che

dr che'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Konya

merhaba ışık

öncelikle eylemde yapılan taşkınlık bencede yanlış zararsızda eylem yapılabilir.
sol gösteriler özellikle yök protestosu hep harp şeklinde geçer.
eğer siz polisin müdahalesini bu şekilde karşılıyorsanız bence size yuh denmeli.
bence o gençler haklı (yalnız ortalığı dağıtmadan)eylemlerinde.
dr che is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı