"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

DTP'yi engelleyerek bir yere varilmaz

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski12-05-07, 10:37  #1
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

DTP’yi engelleyerek bir yere varılmaz

Türk siyaseti DTP’nin önünü kapatarak büyük bir hata yapıyor. Oy uğruna bu ülkeyi ilerde belki de beklenmedik şekilde rahatlatabilecek bir gelişmeyi engelliyor. Son derece önemli bir sorunun çözümüne katkıda bulunmaktan kaçınıyor.

Bazı kesimler ateş püskürüyor. DTP’yi dövmek ve seçimlere giremez hale getirmeye çalışanlar var.

İktidar partisi de elinden geleni ardına bırakmıyor. Son olarak bağımsızların adlarının da seçim pusulasına eklenmesini kararlaştırarak, Kürt sorununa genel bakışını ortaya koydu.

Buna halk arasında “bel altından vurmak” denir. Amaç çok açık: Güneydoğu’nun vatandaşına, DTP’nin bağımsız adayının adını bulamayacağı karışıklıkta bir seçmen pusulası vermek ve bu partiden bağımsız aday çıkmasını engellemek. Engelleyemese dahi, sayılarının azalmasını sağlamak.

AK Parti bu tutumuyla, Kürt sorununun, TBMM çatısı altında daha kolay çözülebileceğine inanmadığını gösteriyor. Ayrıca, iki mesaj veriyor.

Biri, Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik. Özellikle 27 Nisan muhtırası çerçevesinde “Bakın, ben bu konuda ne kadar duyarlıyım” demek isteniyor. Diğeri ise kendi kadrolarına yönelik. Onlara da “DTP’nin alamayacağı oylara hazırlıklı olun” mesajı yollanıyor.

AK Parti belki iç denge hesapları açısından haklı olabilir. Ancak, Kürt sorununu “yaşanabilir” durumuna sokabilmek açısından, bu yaklaşım çok hatalıdır.

……………………………yazinin tamami icin………
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/6501925.asp?yazarid=69
M. Ali Birand – 12.05.07
ABCDE is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-05-07, 14:27  #2
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007
TRT yi dolandıran mali....

Hiçbir şehit cenazesinde göremediğimiz ama teröristlerin ayağı incinse geçmiş olsuna giden, bir dtpyi savunacak kişi de tabiki ancak sayın M.Ali Birand olabilirdi.

Kendisi TRT yi dolandırmaktan hüküm giymemişmiydi? Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum.

Gerçekten ilginç bir ülkeyiz, teröristler el üstnde tutulur, devletin resmi araçları onlara verilir, hatta bir belediyemizin aracı lojistik destekte bulunurken yakalanır ama nedense yine de özgürlük ve demokrasi yok diye bas bas bağırılır.

Katılıyorum bu ülkede özgürlük yoktur; devletini, milletini, insanlarını, yetmiş milyonu seven, AB ve ABD ye kiralanmayan insanların özgürlüğü sınırlıdır.

Saygılarımla
Ulukoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-05-07, 14:42  #3
ysn_ays
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: May 2007

Ben DTP yi günağim kadar sevmem. Ama demoktarik bir ülkede yaşıyorsak halkın iradesine saygı duymalıyız. Ne kadar beğenmesekte.
ysn_ays is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-05-07, 14:46  #4
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Alıntı:
Sayın Ulukoca şöyle demiş:

Mesajı Göster
Hiçbir şehit cenazesinde göremediğimiz ama teröristlerin ayağı incinse geçmiş olsuna giden, bir dtpyi savunacak kişi de tabiki ancak sayın M.Ali Birand olabilirdi.

Kendisi TRT yi dolandırmaktan hüküm giymemişmiydi? Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum.

Gerçekten ilginç bir ülkeyiz, teröristler el üstnde tutulur, devletin resmi araçları onlara verilir, hatta bir belediyemizin aracı lojistik destekte bulunurken yakalanır ama nedense yine de özgürlük ve demokrasi yok diye bas bas bağırılır.

Katılıyorum bu ülkede özgürlük yoktur; devletini, milletini, insanlarını, yetmiş milyonu seven, AB ve ABD ye kiralanmayan insanların özgürlüğü sınırlıdır.

Saygılarımla
Sayin Ulukoca,
Siz de sanirim "siyasi" cozumun en dogru cozum sekli olacagi konusunda benimle hemfikir olacaksiniz. Yani bunun aksini dusunmek, konusarak cozum yerine siddete dayali bir cozum istemeyi savunmak olur ki bu yonde bir dusunceniz oldugunu sanmiyorum. Ya da varsa bunu bildiriniz lutfen.
Simdi cozumun "siyasi" olacagini kabul ettiginizi varsayarak bir soru sormak istiyorum. DTP'nin meclise girmesinin onune engel koymak sizce ne derece "demokrasi" kavrami ile ortusur? Eger ortusuyorsa bu nasil demokrasi?
ABCDE is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-05-07, 14:59  #5
Dilara
Ayrıldı

Dilara'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Hiç bir siyasi partinin önüne engel konulmamalı. Zaten engel koymaya gerek yok, bence seçilecek partiler, halkın istedikleri ya da istemedikleri tüm gerçekliğiyle ortada.
Eski12-05-07, 15:01  #6
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın ABCDE şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayin Ulukoca,
Siz de sanirim "siyasi" cozumun en dogru cozum sekli olacagi konusunda benimle hemfikir olacaksiniz. Yani bunun aksini dusunmek, konusarak cozum yerine siddete dayali bir cozum istemeyi savunmak olur ki bu yonde bir dusunceniz oldugunu sanmiyorum. Ya da varsa bunu bildiriniz lutfen.
Simdi cozumun "siyasi" olacagini kabul ettiginizi varsayarak bir soru sormak istiyorum. DTP'nin meclise girmesinin onune engel koymak sizce ne derece "demokrasi" kavrami ile ortusur? Eger ortusuyorsa bu nasil demokrasi?
Ben baraj konusuna hepten karşıyım, ha tek faydası bana göre pkk destekçisi bir siyasi oluşumun meclise girmesini engellemek oluyor. ama barzani ne demişti hatırlayın, mecliste en az elli milletvekilim var, dememiş miydi? yani baraj da yeterli olmuyor bu konuda.

pkk konusunda ben forumda hep yazdım, askeri çözümün yanında diğer yollar da uygulanmalı. Mesela bin aydın din adamının terör konusunda çok etkili olacağını ve terör örgütüne en büyük darbeyi indireceğini düşünüyorum. Tabi bunun yanında eğitim, iş, kültür, vs. her türlü gelişim de sağlanmalı.

sorun aslında şu, milletin vekili olarak meclise giren insanların tertemiz olmaları şarttır. Ancak bunlar ya terörist destekçisi, ya dolandırıcı, ya hırsız, ya şu ya bu oluyor...

Bence TERÖR SORUNU na çözüm hem askeridir, hem siyasidir, hem dinidir hem de kültüreldir. Bunların sadece birinin kullanılması kesin tedavi değil, geciktirmedir.

Saygıalrımla
Ulukoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-05-07, 15:03  #7
gülasya

Giriş Tarihi: May 2007

Demokrasi anlayışımız "özde" değil "sözde" oldukça, başka bir deyişle demokrasiyi içselleştiremediğimiz sürece farklı düşüncelerin yaşamımızdan uzak olmasını isteyeceğiz. "Öteki" olanların bizimle aynı ortamlarda yaşamasını istemeyecek, buna izin vermeyeceğiz.

Şu andaki uygulamalar da hiç şaşırtıcı değil. Bu, sadece iktidar partisinin tavrında değil; askeriyle, muhalefetiyle, resmi ve sivil kurumlarıyla, özel ve tüzel kişileriyle çoğunluğun düşünce ve uygulamalarında vücut bulan bir anlayış ne yazık ki!

Dışlama yöntemiyle sadece sorunlara karşı "üç maymun"u canlandırmış oluyoruz. Bunun ne zaman farkına varılacak?
gülasya is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-05-07, 15:27  #8
fenerbahçeli

Son 2 ayda DTP' ye yapılan baskılar DTP' ye çok oy kazandırdı.

DTP' nin meclise gireceğini düşünüyorum.
Eski12-05-07, 16:49  #9
orkhun

orkhun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2005
Ülke / Şehir: antalya/ankara

başkalarının düşüncelerinden ne kadar nefret etsek de onlar medeni bir şekilde dinlemesini öğreneceğiz.. dtp'nin temel mantalitesini ben benimsemem, savunmam, vs.. ama meclise girmeleri ve halkın iradesinin meclise sağlıklı bir şekilde yansıtılmasındaki aracılıklarına artık mani olunmamalı..
Eski12-05-07, 21:18  #10
anf

Giriş Tarihi: Mar 2007
Ülke / Şehir: Bursa

terörist bir partiyse bunun önüne engel konulmalı,hatta kapatılmalı demokrasi teröristlerin partisine haklar tanımak değildir,demokrasi teröristlere daha çok destek sağlasın diye ülke yönetiminde hak sahibi yapmak değildir.dtp demokrat olsa pkk yı desteklemez ülkeyi bölmeye çalışmaz dtp kapatılmalıdır hemde vakit kaybedilmeden hemen..
anf is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı