"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Her iyi insan sağcı mıdır?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007 Ülke / Şehir: erzurum
| Arkadaşlar az önce internette gezinirken bir yazı buldum ve çok şaşırdım. Böyle birşey gerçekten var mı? "Solculuk" sadece siyasi ve fikri bir özellik değil; aynı zamanda dini değerlerle ilgili ve inançla da ilgili bir vasıftır. Kur'ân sağda olanlardan bahsettiği gibi, solda olanlardan da bahsetmektedir. Kur'âna göre sol ehli; kendi yaptıkları yüzünden yalanlanacak olanlar; uğursuz, bedbaht ve Allah'ın kendilerini zillete düşürdüğü, inançsızlık ideolojisini benimsedikleri için Allah'ın huzurunda sol tarafta bulunanlardır. Bu sol ehli (Ashabu'ş-Şimal). Allah'ın emrini tanımayan, namaz kılmayan, fakire yardım etmeyen ve yedirmeyen, Allah'ın kullarına acımayan, boş konuşan, beyhude ve bâtıl işler peşinde koşan, zaman öldüren, gâfillerle gaflette yarışan, ceza gününü yalanlayan ve inanmayanlardır. Bütün bu menfi davranışların gerçek sebebi ise imansızlık ve küfürdür. http://www.sevde.de/islam_Ans/S/S2/112.htm İki soru geldi aklıma; 1)Her kötülük yapan solcu mudur? Ben öyle sanmam toplumu için çalışan kötü insan oluyorsa artık diyecek birşey yok. 2)Sağcı ateist veya solcu müslüman hiç mi yok? Ben,m bildiğim kadarıyla var hemde çok neden olmasın. Bence burada bahsedilen kötü davranışların birçoğusu hiçbir ideolojik görüşü olmayan,sadece kendini düşünen,boş işler yapan saçmasapan insanlara aittir ne alaka solculukla? Şimdi anlıyorum sanırım neden inanmadığımı ![]() Herkesin fikrini bekliyorum saygılarımla __________________
Milliyetçilik faşizme açılan kapıdır... |
|
| #2 | ||
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
Kur'an in hangi bolumunde "sol" ile ilgili bilgi oldugunu belirtir misiniz? ve akabinde "iyi" ve "kotu" davranislari tanimlarken kistas'iniz nedir? | |
|
| #3 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
sağ ve sol kavramı dinen hak ve batıl anlamında kullanılmaktadır ve siyasi bir içeriği yoktur, dini anlamlıdır. Saygılarımla | |
|
| #4 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2007
| olaya şöyle yaklaşacak olursak her sağcı ve her solcu insandır.fakat bunu bilmeyen gruplar var.sağcılar ve solcular arsındaki en büyük farklardan biri de allah inancının farklı yorumlanmasıdır.aslında demem şuki her kötülük yapan insandır.ama sağcıların inancı kötülüklerin solcularla var olduğudur.çünkü solcular sağcılar gibi kötülüklerinin üstünü namaz kılarak örtmezler.... |
|
| #5 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2007
| bizler için sapkınlar denmiş gülüyorum sadece.cahillerin ettiği kendinden emin sözlere gülünmesi gerektiğini düşünüyorum.kitapta solcular için okuduğum sonlar layıksa bu kitabın doğruluk derecesinin değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.az önce hızlı cevap verden düşüncelerimi yazdım.umarım okunur.ben yeniyim. |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
İyi ve kötü davranışları orada yazanlara göre değerlendirdim. Ama aslında bence iyilik ve kötülük göreceli değildir.Yani yazılanlar hakkında düşündüm sadece. __________________
Milliyetçilik faşizme açılan kapıdır... | |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Ama zaten orada yazmasa bile günümüzde bazı sağcıların solculara bakış açısı öyle değil mi? Yani orada yazanlara bakmasak bile genelde solcu insanlar içinde müslüman olmama oranı fazla. Bu bir tercih aslında. Kimseyi de ilgilendirmez ama neden böyle? Ayrıca eğer bildiğiniz bir konuysa islamda solculukla ilgili birşeyler var mı? Bilgilendirirseniz sevinirim. saygılarımla __________________
Milliyetçilik faşizme açılan kapıdır... | |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
Zira kendisinin ideolojisiyle karşılacaksınız ki bunlar bir kaç temel ilkelerdir sağ da ve sol da da temel alanlar muhakkak vardır. Kuran'Da solcu - sağ kavramları için ayet olduğunu da sanmıyorum kuran değişime açık olmadığı gibi (normalden fazla )değişken kavramlara yer vermeyecektir diye düşünüyorum. Bildiğim kadarı ile. __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... | |
|
| #9 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Jun 2007
| Allaha inanıp inanmamak yönünden sol ve sağ karşılaştırılamaz.sol her zaman sağ dan daha halkçıdır,insanları daha çok düşünür.bunun dini boyutu nedir bilemiyorum ama sağ soldan daha iyidir diye bişey olamaz.önemli olan insan olmaktır... |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Alıntı:
saygılarımla............. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|