Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

2. Geleneksel Yaziyaz Amator Şiir Yarışması

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > Doğa Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Düşünce yolu ile gerçekte yolculuk yapmak mümkün mü? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji...

Konu Araçları
Eski12-05-07, 18:53  #1
Erdemmm41
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Feb 2007
Düşünce yolu ile gerçekte yolculuk yapmak mümkün mü?

Arkadaşlar son zamanlarda televizyonlarda ve gazetelerde böyle konulara rastlıyorum. Ben düşünce yolu ile yolculuk yapılabileceğini aklım almıyor. Ama sizin düşüncelerinizi ve bu konudaki bilgilerini öğrenmek istiyorum.
Erdemmm41 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-05-07, 21:17  #2
Paradigma

Paradigma'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007

Düşünce ile yolculuk mu? Bunun en basit örneği sanırım kurduğumuz hayaller. Tabii bu sizin aradığınız yanıt değil ama, ben yine de söyleyeyim dedim. Siz daha "mistik" bir cevap arıyorsunuz. Telepati, biyoenerji, düşünceyle seyahat gibi konular parapsikoloji-metafizik ekseninde inceleniyor.

Ben böyle birşeye inanmıyorum yine de.
Eski12-05-07, 22:54  #3
KaMeLoT

KaMeLoT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007
Ülke / Şehir: erzurum

Düşünce ile yolculuk,bence insan düşünerek birçok şeyi gerçekleştirebilir. Zaten düşünmek tüm eylemlerin başlangıcıdır.Soyut ya da somut olsun farketmez.
Öğneğin telekinezi veya levitasyon.
geçmiş tarihte yaşanan bir levitasyon;
İsa Peygamber: Hz.İsa’nın gösterdiği levitasyon örneklerinden en ünlüsü su üstünde yürmesidir. Bakın Matta’da su üstünde yürümesi ve konsantrasyonun ne kadar önemli olduğu nasıl yazılmıştır: “Ve gecenin dördüncü nöbetinde, İsa denizin üzerinde yürüyerek yanlarına geldi. Fakat Şakirtler, onu denizin üzerinde yürürken görünce: Bu bir hayalettir, diye şaşırdılar ve korkudan bağırdılar. Fakat hemen İsa: Cesur olun, benim, korkmayın, diyerek onlara söyledi. Petrus ona cevap verip dedi: Ya Rab, eğer sen isen, suların üzerinde sana gelmemi emret. Ve İsa: Gel, dedi. Petrus da kayıktan inip İsa’ya gelmek için suların üzerinde yürüdü. Fakat yeli görünce korktu ve batmaya başlayarak: Ya Rab, beni kurtar! diye bağırdı. İsa hemen elini uzatıp onu tuttu ve kendisine dedi: Ey az imanlı, neden şüphe ettin?...” (Matta,Bab: 14/25-31). Buradan da anlaşılacağı gibi Petrus’un şüphe etmesi konsantrasyonu bozmuş ve ona bağlı olarak leviteyi de bozmuştur.
saygılar
Eski16-05-07, 17:41  #4
surya
Yazar Adayı

surya'nın Avatarı

düşünce gücüyle pek çok şeyin başarılabileceği kanısındayım ama gerçekte bir yolculuk bana biraz ütopik bir düşünce gibi geldi.soruna cevap olmadı ama..
surya is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-05-07, 18:17  #5
Salvador

Salvador'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Böyle birşey elbette mümkün değil... Fakat konuyu mistisizmden sıyırırsak, elbette her hayal bir yolculuktur. Ama kasıt, düşünerek maddi alemde bir yolculuksa, ben böyle bir şeyin olabilirliğine inanmıyorum.
Eski16-05-07, 19:10  #6
Erdemmm41
Uzaklaştırıldı

Tabiki ben de inanmıyorum. Sadece sizlerin bu konudaki düşüncenizi öğrenmek istemiştim.
Eski16-05-07, 19:55  #7
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Eğer telekinezi, telepati, levitasyon gibi parapsikolojik olayların varlığını kabul ediyorsak buna gerçekleşemez diyemeyiz. (Bazı rivayetlere göre Mevlana levitasyon konusunda uzmandır)

Bu olaylar anladığım kadarıyla zihnin arındırılması ile yapılabiliyor. Bu arınma için uzun süre çalışması gerektiğini düşünüyorum. Bunlara paralel olarak beynin farklı bölümleri bu gücü yönetiyor olabilir. Eğer hal böyleyse ve beynimizin küçük bir kısmını kullandığımızı kabul edersek, insan belli bir gelişimden sonra parapsikolojinin uçlarına ulaşabilir...
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-05-07, 21:55  #8
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

bir enerji transferidir. Astral projeksiyon yada astral seyehat denir.

Bedensel yada maddesel bir gidiş yoktur.

Ancak o anda bir yerde ne oluyorsa onu bir şekilde görme vardır.

Bu bir hayal gibidir.

Dünyada birçok üniversitede vs incelendiğine dair kitaplar var.

Türkiyede ise kayseri üniversitesinde görevli doç dr. Tahir özakkaş tarafından yapılmış deneyler vardır.

Hipnoz yoluyla seyehate dair...

Rahat bir yerde derin derin solumakla başlayarak zihni bir tek noktaya konsantre etme usulü ile yapılır.

Ancak bazen farkında olmadan her durumdada yaşanabilir. Bir iki saniye içerisinde bir sürü şeyler görülür. Görülen şeyler de yüzde yetmişe varan doğru tahminler vardır. bunu gödüm şunu gördüm denilenlerde...

Evrende herşeyi birbirine bağlayan bir enerji transferi olduğna inanıyorum...
phidas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-05-07, 16:42  #9
Erdemmm41
Uzaklaştırıldı

Bende bişeyler görüyorum biranda bir iki saat sonra gerçekleşiyor ya da bir hafta sonra. Ara sıra değilde sıklıkla bunlar bende oluyor. Sanki hayal gibi.
Eski17-05-07, 16:46  #10
Erdemmm41
Uzaklaştırıldı

Bir rüya görmüştüm. Rüyamda inşaatın yanında inşaat demirleri var. Onlardan bir tanesini elimde büküyorum. Ertesi gün dışarı çıktığımda bir baktım rüyamdaki gibi inşaat demiri bükülmüş olarak gördüm buna bir anlam veremedim. Bunun anlamı nedir?

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 07:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)