"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2007
| araştırmam sonucunda bir çok büyük islam bilginlerinin müziğin haram olduğunu çalgı aletlerini çalmanın ve dinlemenin haram olduğu konusunda hem fikir oldukları sonucuna vardım.Ayrıca (İlk teganni eden şeytandır.) [Taberani] (Musiki, kalbde nifak hasıl eder.) [Beyheki] (Çalgıları yok etmek için gönderildim.) [Ebu Nuaym] (Cenab-ı Hak, zurna, gırnata, ud, def gibi bütün çalgı aletlerini, cahiliyet döneminde tapınılan putları kaldırmamı emretti.) [İ.Ahmed] gibi hadislerde bulunmaktadır.Peki neden müzik bu kadar yaygınlaşmıştır haram olduğu doğrumudur?bu kadar hadis ve bilgi olmasına rağmen neden çoğu insanın haberi yoktur.Lütfen bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini ve görüşlerini paylaşsınlar |
| #2 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: May 2007
| sayın hasanca bilgim yok ama görüşümü söyliyeyım. değindiğiniz konu zaten toplumun kanayan yarasıdır. müziğin yanında, daha bir çok şey haramdı veya günahtı. islam toplumu niye öyle geride sanıyorsunuz işte nedeni değindiğiniz konu veya konulardır. bu tür çarpık inançlar,yasaklamalar, islam toplum hayatının doğal mecrasında gelişmini engelledi. ve maalesef halen bu çarpık zihniyeti savunan yarattıklar var. yarattık diyorum çünkü 1400 yıldır insanlara çektirilen acı onları tatmin etmemiş herhalde. |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007 Ülke / Şehir: Ankara
| Müzik haramdır bence.. Acilen yasaklanması gerektiğini düşünüyorum.. Cehennemde yanarken insanoğlu müzik dinlemesinin de hesabını verecek pek tabi ki. |
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Ya şöyle konuya baktım da aklıma iki şey geldi. biri bir kısa bilgi ötekisi ise anı. önce anımı anlatayım isterseniz. Enver Ören'in ve İhlasçıların değişmeden önce gazetelerinde bir "dini suallere cevaplar" köşesi vardı. Bir soru aynen şöyleydi: "müzik dinlemek günah mıdır?" kişinin aklına takılmış sormuş olabilir, kimsenin kafasına zncir vuramazsınız. Ama esasen cevap kelimenin tam manasıyla "mükemmeldi" ben yerlere yatmıştım. cevap şu: "TGRT FM dinleyebilirsiniz" Şimdi konuyla ilgisi olduğunu düşündüğüm bir bilgi aktarayım. Hindistan (yani o zamanki adıyla Babür devleti) ingiliz işgaline uğrarken, din alimleri gece gündüz bir konu üzerinde tartışıyorlarmış. Hemen aklınıza cihad, şehitlik falan gelmesin, daha önemli konular var onlardan. Tartıştıkları konu şu: Arının balı haram mı helal mi? Allah kitabında ne diyor? "hiç akletmez misiniz?" (özellikle şu an müzik yerine ABD bombalarının seslerini dinleyen ve böylece günaha girmeyen ıraklıları düşünelim de mi?) Saygılarımla |
| #5 | ||
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
Benimde pek bilgim yok sayın Özdönüş burda olsaydı cevaplardı ama mantıken şunları söyleyebilirim; Müzik insanları bir dünyadan başka dünyaya götürüyor kimisini hüzünlendirip bin kedere sokuyor kimisine kafa ağrıtmaktan başka işe yaramıyor. İnsanlar sanatçılara aşık oluyor ki şunu hatırlıyorum : Deccal çıktığında bir müzik aleti çalarak insanları peşine takıyordu. Bunun yanısıra Hz. Muhammedin savaş sırasında müzik çalınmasının yararlı olacağını söylemiş olduğunu duymuştum Yusuf İslamdan. Birde Yusuf İslam dinen müziğin günah olmadığını fakat bugün kü müziğin insanları yanlış yola ittiğini söylemişti. Bugünkü şarkıların sözlerine bakarsanız açıkça göreceksinizdir. Şu var : insanlara neyi güzel göstererek sunarsanız onu iyi bilirler. Fakat kötü yine kötüdür sadece güzel gözükür. Sayın Deriklinin dediğine bakarak bir ülkenin müzikle gelişeceğini zannetmiyorum. Hatta insanlığa bu günkü müziklerin pek katkısı pek yararı olduğunuda zannetmiyorum. Tabii şu tekno müziği falan kastediyorum. Bende dinliyorum kulak alışkanlığı hatta küçüklüğümden beri Haluk LEVENT dinleyerek büyüdüm. Konserlerede gittiğim oluyor. Kuzenlerimle beraber Taksimde Tekno müzik çalan bir bar var. Ben içmiyorum fakat takıldığım oluyor bazen. Yinede eğlenceden kendimi kaybettiğim anlarda bir çocuk gelyor aklıma yüzümün hali değişir suratım asılır. Kendime bakıp ben ne yapıyorum dediğim olur sürekli... Birde şu da var ki o hadislerin hiçbirinde çalgının günah olduğu yazmıyor. Hele Kuranda bununla ilgili tek bir ayet bile bulunmuyor. İnsanların müzikle kendilerini kaybedip hedefsiz amaçsız hevesleri peşinden koştuklarını görünce günah olmasa dahi müziğin gereksiz olduğunu düşünüyorum bazen. Yinede kendimi müzik dinlemekten alıkoyamıyorum... . __________________
İnanmak, kanıtlamak değil, öngörmek ve irade etmektir.-elektron- Marksizm,Kadiri Mutlak Yaratıcıya karşı çıktığı için gücü eline geçirdiği vakit yozlaşmaya mahkûmdur. -Çakal Carlos- | |
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007 Ülke / Şehir: erzurum
| Alıntı:
![]() Ya benimde hiçbir bilgim yok ama bence değildir yani olsada olmasa da benim için farketmezde. Ben yinede internette şunları buldum ; Sual: Ben müzik dinlediğim zaman sıkıntılarımdan kurtuluyorum. Bu durumda müzik dinlemek haram olmaktan çıkmaz mı? CEVAP (Ben içki içince veya uyuşturucu alınca çok rahatlıyorum) diyenlere de rastladık. Zaten rahatlamasa içki içmez, uyuşturucu kullanmaz. Bazı hırsızlar da hırsızlık yapmayınca rahatsız olurlar. Fahişe de zina etmeyince rahatlamaz. Haram işleyince rahatlamak dinde ölçü olmaz. Zaten kitaplarda müzik dinleyen zamanla morfinman gibi olur, dinlemese rahatsız olur. Morfin kullananlar da böyle uyuşturucu almayınca sağa sola saldırıyorlar, içince rahatlıyorlar. Haram olan müzik dinlemekle rahatlamak, nefsin rahatlamasıdır. Nefsin gıdası haramlardır. Haramlardan medet umulmaz. O rahatlamayı mubah yollarda aramalıdır. Sual: Radyodan ilahi, mevlid ve Kur’an dinleyip ağlamak nefsten midir? Allah korkusundan ağlanmaz mı? Allah korkusunu veren müzik helal olmaz mı? CEVAP Güzel sesten, müzikten ağlamak nefsten olur. Kur’anın manasını anlayıp da, Allah korkusundan ağlamak başkadır. Yani Kur’an ve ilahi dinleyip her ağlamanın Allah korkusundan olduğu sanılmamalı. Müzik Allah korkusu vermez. Oradaki ağlamak Allah korkusundan değil, nefstendir. Allahü teâlânın rızası, haram ettiği, yasak ettiği şeylerde olmaz, yani haramları işleyerek Allah’ın rızası kazanılmaz. Aksine, bu haramları terk ederek kazanılır. Sual: Müzik çalınmış teybi, radyoyu iyi işte kullanmak caiz mi? CEVAP Evet. Sual: Müzik kasetini evde bulundurmak mekruh (haram)mu? CEVAP Evet. Sual: Ev zilinin ve cep telefonunun melodili olmasında sakınca var mıdır? CEVAP Mekruh(haram) olur. Melodi hoşuna gittiği için çaldırıp onu dinlemek caiz olmaz. Onun için düz olanlarını tercih etmelidir. Sual: Zurna çalmak caiz midir? CEVAP Hayır. Harbde caizdir. Sual: Klasik müzik dinlemek caiz mi? CEVAP Klasiği de, moderni de, her çeşidi, tasavvuf müziği denilen kısmı da haramdır. Sual: Müzik dinler gibi, her gün her saat mehter marşı dinlemek caiz olur mu? CEVAP Her zaman dinlemek caiz olmaz. Ara sıra dinlemek caiz olur. Bayramda, savaşta, hac yolunda, sahurda, düğünde, askerlikte, okulda, millî ve siyasi toplantılarda bando, mızıka, mehter marşı çalmak caizdir. Sual: Dolmuşta veya lokanta gibi bir yerde iken müzik çalınıyorsa bize günah olur mu? CEVAP Elde olmadan kulağa gelmekle, yani işitmekle, dinlemek ayrıdır. Özel olarak dinlemeyince bize günah olmaz. http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1759 Banada derlerdi dinleme haramdır küçükken.Yıllardır dinlerim her gün her saat bi zararını görmedim. saygılarımla __________________
Milliyetçilik faşizme açılan kapıdır... | |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Bu konuda pek bilgim yok açıkcası. Ama kadın sesini erkeklerin duymasının haram olduğunu biliyorum. Bir de şarkılarda geçen ve normaldede söylenince insanı harama götüren bazı sözler var. Mesela kadere yakıştırılan sıfatlar. |
| #8 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| müzik dinlemenin haram olduğunu saçmalık olarak nitelendirmek için herhangi bir bilgiye gerek yok bence. Benim de hiç bilgim yok bu konuyla ilgili, ama bilgi toplama gereksinimi bile duymam. çelişkide kalınan ve mantıklı bir tarafı olan konular hakkında bilgi toplama ihtiyacı duyulur bildiğim kadarıyla. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| ""KİTAB VE SÜNNET’E GÖRE MÜZIK Hamd; ancak Allah’a mahsustur. Salât-ü selâm; Rasûlullah’ın, O’nun A’li ve Ashab’ının ve de Kıyamet’e kadar onların yoluna ittiba edenlerin üzerine olsun... Allah’ın kullarını saptırmada ve O’nun yolundan kaydırmada Şeytanın kullandığı araçların başında müzik ve türevleri olan şarkılar, türküler vb. gelmektedir. Müzik, İnsanın dili ve kalbinde meydana getirdiği kötü etkilerden dolayı Allah’ın Kitab’ının dinlenilmesine bir set olmaktadır. Böylece Kuran’da bildirilen şeylere karşı bir gaflet meydana gelir ve şeytanın yolu açılmış, Rahmanın yoluna engel konulmuş olur. Müzik, İnsanı gaflete sevk ederek, namazla kâim olan ve erişilen tüm güzelliklerin aksi etkiler doğurur. Namazın kötülük ve aşırılıktan menetmesine karşın, müzik bunlara yol açar. Müziği kendinden bir parça haline getiren bir kimse, bu haliyle Allah Azze ve Celle’nin hoşnut olacağı yola asla ulaşamaz. İnsanların beyinlerini kontrol altına almada müziğin büyük bir etkisi vardır. Yahudi, Hıristiyan ve diğer işbirlikçilerinden müteşekkil Şeytan orduları, uluslararası iletişim ağını ellerine geçirerek korkunç bir şekilde nefisleri tahrik edici unsurları kullanmaya başladılar. Bunun için kadın erkek şarkıcılardan bir ordu tesis ettiler. Allah Azze celle’nin, hakkında hiçbir hüküm indirmediği bu fiillerini içki ve maddeyle pekiştirdiler. Ancak bundan sonra halkları İslama karşı birtakım hedeflere hizmet eder bir hale getirebildiler. Genç kızlarımızı insan görünüşlü kurtların pençesine düşüren nice şarkıların varlığı bir vakıadır. İslam vahdetinden uzaklaştıran, İslam’ı karalayan ırkçı yada yöresel gazellerin, “ilhâdi’ (ateist) düşüncenin yayılmasında çok etkisi olmuştur... Bu sebeplerden dolayı, sizlere faydalı olabilmek amacıyla genel olarak Kur-’ân ve Sünnete, hususan âlimlerin görüşlerine göre müziği ve hükmünü açıklayan bu risaleyi hazırladık. Yüce Allah’tan hatalarımızı düzeltip affetmesini, bizi rüşde erdirmesini, gönlümüz ve kalbimizdeki perdeleri hakkı görmemiz için kaldırmasını, duymayan kulaklarımızı açmasını ve bizi dosdoğru yoluna iletmesini istiyoruz. Şüphesiz, O buna Kâdirdir. Şarkı nedir: Birtakım duyguları tahrik kastıyla, seslice bir ritim takip edilmek suretiyle okunan şiir ya da nesire şarkı denir. Çalgı aletleri eşliğinde olabileceği gibi, alet yardımı olmaksızın da söylenebilir. Müzik nedir: Yunan asıllı (fr. musique; lat. musica; yun. musike’den) bir kelime olan müzik, Ud, keman, davul, ney, darbuka vb. âletlerle yapılan sanat dallarının tümüne verilen addır. Alimler müzik, şarkı ve türküleri sevkettiği unsurlardan dolayı çeşitli terimlerle adlandırmışlar, “boş söz (lehv); hevâ, batıl, yalan söz (zûr); ıslık (mükâ); alkış (tasdiye); zinâ davetçisi (rukiyyetü’zzinâ); şeytan sesi (savtu’ş-şeytân); nifak yeşerten (münbitu’n-nifak)” gibi isimleri onu tarif etmek için kullanmışlardır. Müziğin özellikleri ve zararları kısaca şunlardır: · Haramlara teşvik eder ve onları güzel gösterir.
Müzik neymis te haberimiz yokmus, dünya yandi bu gidisle ![]() __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm Hoca Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-05-07 15:20 . |
| #10 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| islamiyet'le ilgili internette bilgi toplamak için google'ın ilk 10-15 sayfasını atlamak gerekiyor sn hoca, sanırım siz en çok ziyaret edilen sitelerden birinden alıntı yapmışsınız. hatta islam'la ilgili bilgiler toplanmak isteniyorsa yabancı sitelerden araştırılsa daha sağlıklı olur derim, bu konuda çok ciddiyim. ben şimdiye kadar birsürü okul ödevleri için araştırma yapmışımdır, bunların çoğu yabancı kaynaklı olmuştur. Türkçe sitelerde adam gibi bilgiler fazla olmuyor, hele hele sosyal bilimler ve din gibi konularda daha da azalıyor. Ben hayret ediyorum ya bunlara nasıl inananlar olabiliyor diye. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|