"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Apr 2007
| hep Ateistler soru sormuş bir de ben sorayım dedim bakalım ateist olan kişiler bunun sebebini nasıl açıklıyor. Yaratıcı diye sordum çünkü her inancın yokluğunu düşünmektir Ateizm .Ateist düşüncenin kuralları var mıdır? Kanıt istiyorum ama bence yoktur gibi görüşler silinecektir. Bilim dediğiniz şey Yaratıcının olmadığını kanıtlıyor diyorsunuz peki nasıl kanıtlamış bana da kanıtlar mısınız veya kanıtları nakledermisiniz. __________________
Nokta ile Virgül arasında çok fark vardır nokta sondur virgül ise kısa bir durma manasına gelir.Önümüze virgül koyanlara Fikirlerimizle nokta koyacağız |
| #2 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Bir şeyin varolmadığı nasıl söylenebilir? İnançlılar, ateizmin "Tanrı'nın varolmadığı" iddiasında bulunduğunu düşündüklerinden, sıkça bu tür sorular sorarlar. Herhangi bir şeyin, hele de Tanrı gibi varlığın, varolmadığının kanıtlanamayacağını iddia ederler. Fakat kendileri günlük hayatlarında pek çok şeyin varolmadığı varsayımı altında yaşarlar. Örneğin: Noel baba var mıdır? Masallardaki 7 başlı ejderha ve kaf dağının ardındaki dev var mıdır? Ya da kanatlı at, veya anka kuşu? Ya da Süpermen, batman? Bu tür örnekler çoğaltılabilir. Öyle bazı olasılıklar akla gelebilir ki, varolmaları ihtimaline karşılık büyük önlemler almak, hayatımızı ve yaşam tarzımızı kökünden değiştirmek gerekir. Bunu kimse yapmadığına göre, bir şeyin yok olduğu nasıl kanıtlanabilir sorusunu soran kişiler de dahil olmak üzere herkes bazı şeylerin varolmadığı kabulü altında yaşar. Ya görünmez insanlar varsa ve beni izliyorlarsa deyip, yalnızken soyunmamazlık etmez. Ya atmosferi zehirleyen gazlar veya virüsler varsa deyip devamlı gaz maskesiyle dolaşmaya kalkmaz. Devamlı kendisini gizli servisten birilerinin takip ettiğine ve yakaladıkları anda işkence edeceklerine inanıp, buna göre yolunu veya bulunduğu yerleri sürekli değiştirmeye kalkmaz. Bunları neden yapmaz? Çünkü bir şeyin varolmasının mümkün olması varolduğu anlamına gelmediği gibi, varolduğunu kabul etmemiz veya farz etmemiz anlamına da gelmez. Her insan, ancak varlığına dair delil olan şeylerin varolma ihtimallerini ciddiye alır. Varolduklarına dair delil olmayan şeyleri ise yok kabul eder. Bir şeyin varolmadığını kabul etmek için, varolmadığını kanıtlamak şart değildir. http://portal.ateizm.org/modules.php...es&id_cat=1#17 |
| #3 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: May 2007
| Herşeye gücü yeten,her can üzerinde hükmü geçen,sonu ve başlangıcı olmayan,gücünden şüphe edilmeyecek ve tanımlamara sığmayacak kadar yüce ve büyük yaratıcı... Tanrı herşeye gücü yetendir tezi tek tanrılı dinlerin temel tutamağıdır.. Peki madem kanıt istenmiş size basit bir mantık oyunu.. Tanrı herşeye gücü yeten ve sonsuz yaratma kapasitesine sahip olan ise,kimsenin hatta kendinin dahi kaldıramayacağı büyüklükte bir kaya veyahut başka ağır bir nesnede yaratabilir değilmi? Tabii ki..Şüphesiz...O sınırsız yaratım gücüne sahip olandır.Aklınıza gelip gelebilecek her yaratım'ı tasarıyı hayata geçirebilme iradesine sahiptir... Peki ikinci soru: Tanrı hiçkimsenin hatta kendinin dahi kaldıramayacağı bir taşı yaratabilir ise sonsuz yaratım kuvvetinden ötürü..... O taşı kendiside kaldıramıyorsa... Sonsuz gücü nerede kaldı..? |
| #4 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Varlığı da yokluğu da ispatlanamaz. Bu yüzden inançtır. __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
| #5 | |
| Sayın Jakoben inanın bu mantıklı olarak ileri sürülen soruyu o kadar tartıştık ki,tekrar tekrar yazmaya üşeniyorum ![]() __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Alıntı:
Ateizm ''her inancın yokluğunu düşünmek '' demek değildir. Ateizm TANRI kavramını kabul etmemektir. Yani TANRI'ya inanmamaktır. Ama bir dine inanabilirsiniz.Mesela BUDİZM, ZEN, TAOİZM gibi dinlerde TANRI'ya tapım yoktur. Ama bunlar birer dindirler,inançtırlar...Yani inanç olabilir ama TANRI'sız bir inanç... Şimdi bu düzeltmeden sonra ben de size şöyle bir soru sormak isterim. eğer her varlığın bir yaratıcıya gereksinimi varsa, yani bazı arkadaşların dedikleri gibi söylersek--HER RESMİN BİR RESSAMI VARSA---TANRI'nın yaratıcısı kimdir? Bırakalım bilimi, bırakalım dinsel inançları veya öğretileri ve sahibi olduğumuz mantıkla bu soruya bir yanıt verelim. Peşin teşekkürlerimle, | |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007 Ülke / Şehir: erzurum
| Ben bir dine içten inanmayı savunduğumdan yani kanıtlanmasa da Tanrı vardır diyebildiğimden,bununda kanıtlanmasını gerek görmüyorum. İnsanın içinden inanmak gelmiyorsa ve kendini böyle iyi hissediyorsa inanmak zorunda değildir. Bilimsel açıdan tanrının varlığı kanıtlanamıyor. Kutsal kitaplarda yazılanlar var sadece ama ben kutsal kitaplara inanmıyorum ve sadece tanrının varlığına inanıyorum ya da bunu hissediyorum. O zaman hissetmeyen insanda inanmaz ve tanrı yoktur bence der. İnançların ispatına gerek mi vardır. İnanmak/inanmamak için kanıt gerekiyorsa o zaten inanç (tanrıya inanmamakta bir inançtır) değildir. saygılarımla __________________
Milliyetçilik faşizme açılan kapıdır... |
| #8 | |
İnançlar & Dinler ![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Sayın ABCDE'ye cevap vermek istiyorum. Yazınıza bir şeyin var olmadığı nasıl söylenebilir diye bir başlık atmışsınız. Ben söyleyeyim: masanın üzerinde bir bardak olmadığını görüyor ve elimi uzattığımda dokunamıyorsam var olmadığını söyleyebilirim, hatta bunu ispatlamış olurum. Ayrıca bir şeyin varolmadığını kabul etmek için varolmadığını kanıtlamak şart değildir diyorsunuz, doğru ama varolmadığına inandığınız şey aslında varsa yanlış birşeye inanmış olursunuz değilmi, ki sayın Alperizm'in öğrenmek istediği de sizin tanrının varlığına inanıp inanmadığınız değil, bu çıkarıma nasıl vardığınızdır. Eğer ben görmediğim şeye inanmam diyorsanız Jüpiter gezegeninin varlığını da inkar edebilirsiniz. Olaylara bu mantıkla yaklaşırsak bir şeyin varolduğunu kabul etmek için, varlığını ispatlamamız da gerekmez. Sonuçta uzayın gidemediğimiz ve göremediğimiz ücra köşelerinde sayısız yıldızın ve gezegenlerin varolduğunu kabul ediyoruz, değilmi? saygılar. |
| #9 | ||
| Alıntı:
![]() 2 Mutlak güç aynı mekanda olmaz da diyebiliriz. Bu sorunun üstüne Allah hem şut çekip hem topu tutabilir mi? Hem korner kullanıp hem kafa atabilir mi diyebiliriz mesela,sanırım bunu yapabilir bir arkadaşım da yapmıştı bunu. Bu tarz uzatılabilir bu soru,sorunun mantıksızlığı,cevap gelmeyince hooopp denilecek cinsten olmadığını açıkca gösteriyor zaten. Allah kendini yok edebilir mi gibi,bu da aynı mantıklı sorulmuştur. __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. | |
| #10 | |
İnançlar & Dinler ![]() Giriş Tarihi: May 2007
| sayın sesli, tanrının yaratıcısı kimdir demişsiniz. İnsanların tanrının varlığına ihtiyaç duymalarının nedeni zaten kendisi yaratılmamış olan bir varlığın gerekliliğini hissetmelerindendir. Tanrının da bir yaratıcısı olsaydı zaten tanrı "tanrı" olmazdı. Şimdi hazır dini ve bilimi bir kenara bırakmışken, insan mantığı, bir yaratıcının herşeyi başlatmış olduğunu mu kabul etmekte güçlük çeker, yoksa herşey ezelden beri vardı, en öncesini bilmiyoruz, bilmediğimiz şeyi yoksaymalıyız şeklindeki yaklaşımlarımı. Lütfen tarafsız bir şekilde cevap verin. Ben size bu soruyu bu forumu ilk defa bugün okuyup üye olmuş ve forum da yer alan islamiyet ve kuranla ilgili yazılardan tarafsız bir şekilde etkilenip dini inançları sarsılmış birisi olarak soruyorum. Yani emin olun mantıklı bir açıklama yaparsanız size "aslında haklısınız, hiç bu açıdan düşünmemiştim" diyebilirim. Eğer gerçekten amacımız gerçeğe ulaşmaksa takım tutar gibi taraflı hareket etmemeliyiz. Sözlerim kesinlikle bu sayfada yorum yazanlar için değildir, okuduğum başka konularda rastladım o tip şeylere. Saygılar. |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|