Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski12-05-07, 23:57  #1
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007
Annelerimizin Günü Kutlu Olsun

Tüm annelerimizin ve geleceğin annelerinin anneler gününü kutlarım. Allah hayırlı, uzun ve sağlıklı bir ömür versin.

(Cennet annelerin ayağı altındadır)
Ulukoca is offline  
Eski13-05-07, 00:15  #2
edakacar

edakacar'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Anneler herşeyin en güzeline layıktır.Ulukocanın duasınada yürekten bir amin diyorum ağzına sağlık.
edakacar is offline  
Eski13-05-07, 11:44  #3
Dilara
Ayrıldı

Dilara'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Forumumuzdaki annelerin ve tüm annelerin anneler günü kutlu olsun.
Eski13-05-07, 14:28  #4
fenerbahçeli

Dünyada ki ve ülkemizdeki tüm annelerin anneler gününü kutluyorum. Özellikle beni bugünlere getiren annemin ellerinden binlerce kere öpüyorum.
Eski13-05-07, 14:40  #5
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Türk Ordusundan ve Büyükanıt Paşadan kutlama mesajı...

Büyükanıt Paşanın mesajından alıntı
....Sevmeye ve sevilmeye dair ilk derslerimizi aldığımız sizlere olan sevgimizi ifade edebilmekte kelimelerin yetersiz kaldığını bilsek de her vesileyi bu hislerimizi ortaya koyma adına bir fırsat biliyoruz. Her geçen gün bu hislerle dolup taşsak da bütün annelerin saygıyla, sevgiyle ve çiçeklerle kutlandığı bir günde, anneler gününde, karşınızda bir kez daha sevgi ve minnet hisleri ile eğiliyor, ellerinizden öpüyoruz. Anneler Gününüz kutlu olsun.'' ....

http://www.tsk.mil.tr/bashalk/konusm...u_08052007.htm

Ayrıca iki afişle de günün önemine değinmiş Türk ordusu. Çok büyük olduğu için eklemiyorum, linki veriyorum.
http://www.tsk.mil.tr/guncel/diger_f...er_gunu_07.htm

Sayın Paşamıza ve Ordumuza böyle bir günde annelerimizi hatırladıkalrı için teşekkür eder, Annelerimizin gününü tekrar kutlarım.

Özellikle de yazıyaz forum ailesi üyelerinden konuyla daha fazla ilgili olmalarını rica ederim.

Saygılarımla
Ulukoca is offline  
Eski13-05-07, 14:46  #6
mutkili
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: May 2007

Anneler günü hikâyesi şöyle başlar;
Amerikalı Anna Jarvis’ in çok hasta bir annesi vardır. Tüm çabalarına rağmen annesini yakalandığı hastalığın pençesinden kurtaramayarak 1908 yılında kaybeder.
Jarvis annesine olan sevgisini ölümsüzleştirmek için yaşadığı kentin yetkililerine gidip yılın bir gününü annesine adanmasını ister. Israrlı ve kararlı duruşu sonucu mayıs ayının ikinci haftasının Pazara gelen günü o eyalette anneler günü ilan edilir.
Jarvis’ in yaşadığı eyalette Anneler gününe gösterilen yoğun ilgi üzerine Amerikan senatosu 1914’te bunu tüm ülkede resmileştirir. Amerika’dan dünyaya zaman içinde yayılan anneler günü Türkiye’de 1955’te kutlanmaya başlanır. Jarvis’ in hikâyesi aşağı yukarı böyle.

Birde bizim;
Zarife Xanım’ ların, Leyla Qasım’ların, Metin’ lerin, Mizgin’ lerin, Berfin’ lerin, Berivan’ ların, Mervan’ ların, Hayri’lerin, Mazlum’ların, Ferhat’ların, Mahsum’ların, Agit’lerin, Şevket’lerin, Nevzat’ların, Deniz’lerin, Mahirlerin, Kaypakaya’ların annelerinin hikâyelerine bakalım.

“…Onlar ki dil bilmez usul bilmez,
Yaban ellerde…”

Koskoca şehr-i İstanbul’da Galatasaray Lisesi’nin önünü bilir. Metris’in önünü bilir. Mamak’ı, Buca’yı, Burdur’u, Diyarbekir’i, Gayrettepe’nin soğuk hücrelerini bilir. Onlar 21 Mart’ta Newroz’u bilir. Onlar 1 Mayıs’ı bilir. Onlar 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü bilir. Ve onlar meydanları bilir. Onlar kahpe savaşlarda yitip giden çocuklarını bilir. Onlar açlık grevlerinde eriyen bedenlerin ölüm orucuna yatışını bilir. Onlar evlatlarından 365 günün birini değil hepsini istemeyi bilir.

Anneler günü hep içimi yakmıştır. Bir Amerikalı kızın annesinin ölümü tüm dünyada yüzyıla yakın bir süredir anılır ve üzüntüsü paylaşılır. Herkes o gün annesini hatırlar. Bir çiçeğin içine sığdırır ana sevgisini.

Ya ben. Ya ben sevgili annem hiç unutmadım ki seni. Hep yüreğimde, hep yanı başımda oldun. Dağda yorganım, cezaevinde katığım, ölüm orucunda direncim oldun. Yemedin yedirdin, içmedin içirdin, giymedin giydirdin.

Sen cezaevi önünde jandarmayla boğuştun meydanlarda polisle çatıştın. Karakollarda ihanet zincirlerini kırdın benim anam, ellerinden öperim…
Ali Şêr’ in can yoldaşı, ihanetin en kötüsüne uğrayıp başını kestirip generallere armağan eden Zarife anam, Bağdat’ta uçak kaçıran hayatının baharında idama giden Leyla anam, Newroz’u kendi bedeninde bir meşale gibi Diyarbekir surlarında yakan Zekiye anam, teslimiyeti ihanet görüp ölümü kutsayan Mizgin anam seni bir güne sığdıramam bir çiçekle sevemem ki.

Ne İsa’nın Meryem’i ne Muhammed’ in Rabia’sı nede Lenin’in Krpuskaya’sı çekmedi senin çektiğin acıyı. Görmedi senin gördüğün zulmü ama sen yılmadın, örtmedin yüzünü, karalar bağlamadın, dönmedin sırtını evlatlarına. Acıda, kederde, sürgüsürgünde, işkencede, kahpe pusularda hep evlatlarının yanında oldun. Ellerinden öperim annem…
artık anneler aglamazsın
mutkili is offline  
Eski13-05-07, 15:20  #7
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Şehit annelerimizin gününü de kutluyoruz...

Alıntı:
Sayın mutkili şöyle demiş:

Mesajı Göster
Anneler günü hikâyesi şöyle başlar;
Amerikalı Anna Jarvis’ in çok hasta bir annesi vardır. Tüm çabalarına rağmen annesini yakalandığı hastalığın pençesinden kurtaramayarak 1908 yılında kaybeder.
Jarvis annesine olan sevgisini ölümsüzleştirmek için yaşadığı kentin yetkililerine gidip yılın bir gününü annesine adanmasını ister. Israrlı ve kararlı duruşu sonucu mayıs ayının ikinci haftasının Pazara gelen günü o eyalette anneler günü ilan edilir.
Jarvis’ in yaşadığı eyalette Anneler gününe gösterilen yoğun ilgi üzerine Amerikan senatosu 1914’te bunu tüm ülkede resmileştirir. Amerika’dan dünyaya zaman içinde yayılan anneler günü Türkiye’de 1955’te kutlanmaya başlanır. Jarvis’ in hikâyesi aşağı yukarı böyle.

Birde bizim;
Zarife Xanım’ ların, Leyla Qasım’ların, Metin’ lerin, Mizgin’ lerin, Berfin’ lerin, Berivan’ ların, Mervan’ ların, Hayri’lerin, Mazlum’ların, Ferhat’ların, Mahsum’ların, Agit’lerin, Şevket’lerin, Nevzat’ların, Deniz’lerin, Mahirlerin, Kaypakaya’ların annelerinin hikâyelerine bakalım.

“…Onlar ki dil bilmez usul bilmez,
Yaban ellerde…”

Koskoca şehr-i İstanbul’da Galatasaray Lisesi’nin önünü bilir. Metris’in önünü bilir. Mamak’ı, Buca’yı, Burdur’u, Diyarbekir’i, Gayrettepe’nin soğuk hücrelerini bilir. Onlar 21 Mart’ta Newroz’u bilir. Onlar 1 Mayıs’ı bilir. Onlar 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü bilir. Ve onlar meydanları bilir. Onlar kahpe savaşlarda yitip giden çocuklarını bilir. Onlar açlık grevlerinde eriyen bedenlerin ölüm orucuna yatışını bilir. Onlar evlatlarından 365 günün birini değil hepsini istemeyi bilir.

Anneler günü hep içimi yakmıştır. Bir Amerikalı kızın annesinin ölümü tüm dünyada yüzyıla yakın bir süredir anılır ve üzüntüsü paylaşılır. Herkes o gün annesini hatırlar. Bir çiçeğin içine sığdırır ana sevgisini.

Ya ben. Ya ben sevgili annem hiç unutmadım ki seni. Hep yüreğimde, hep yanı başımda oldun. Dağda yorganım, cezaevinde katığım, ölüm orucunda direncim oldun. Yemedin yedirdin, içmedin içirdin, giymedin giydirdin.

Sen cezaevi önünde jandarmayla boğuştun meydanlarda polisle çatıştın. Karakollarda ihanet zincirlerini kırdın benim anam, ellerinden öperim…
Ali Şêr’ in can yoldaşı, ihanetin en kötüsüne uğrayıp başını kestirip generallere armağan eden Zarife anam, Bağdat’ta uçak kaçıran hayatının baharında idama giden Leyla anam, Newroz’u kendi bedeninde bir meşale gibi Diyarbekir surlarında yakan Zekiye anam, teslimiyeti ihanet görüp ölümü kutsayan Mizgin anam seni bir güne sığdıramam bir çiçekle sevemem ki.

Ne İsa’nın Meryem’i ne Muhammed’ in Rabia’sı nede Lenin’in Krpuskaya’sı çekmedi senin çektiğin acıyı. Görmedi senin gördüğün zulmü ama sen yılmadın, örtmedin yüzünü, karalar bağlamadın, dönmedin sırtını evlatlarına. Acıda, kederde, sürgüsürgünde, işkencede, kahpe pusularda hep evlatlarının yanında oldun. Ellerinden öperim annem…
artık anneler aglamazsın
öncelikle katkınız için sağolun ama ideolojik tartışma ortamı haline getirmenizi tasvip etmiyorum, söyleyeyim. eğer ideolojik bir yazı yazmak isterseniz, açarsınız bir konu tartışırız ama bunu anneler günü ile ilgili bir başlık altında yapmanız bence şık durmamış.

Sonra galiba bilgi eksikliğiniz de var. Sizin deyiminizle "...ne Muhammed’ in Rabia’sı..." Rabia kim? Peygamberimizin annesinden bahsediyorsanız adı Amine'dir. Bilmek önemli değil mi?

Neyse sizin sayenizde şehit analarımızı da analım. Vatan için en değerli varlıklarını vermiş, asker analarının gününü de kutlarım. Allah çocuklarını şefaatçimiz eylesin, başka bir annemize de bu acıyı yaşatmasın.

Şehit anneleri, anneler günü dolayısıyla çocuklarının mezarlarını ziyaret ederek, karanfil bıraktı. Gözyaşları durmadı...
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=84470
Ulukoca is offline  
Eski13-05-07, 17:09  #8
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Güzel bir video

biraz önce gördüm, paylaşmak istedim. gerçekten hoşuma gitti, normalde duygusal değilim ama işte insan garip bir varlık galiba. Olmazları olduruyor...

beceremedim youtube dan eklemeyi, linkini koyayım da izleyin gerçekten yapan güzel yapmış.

http://www.youtube.com/watch?v=-fznEpKzoCw
Ulukoca is offline  
Eski13-05-07, 17:19  #9
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

kimin anne olduğunu bilmiyorum, kusura bakmayın

Forumda kimlerin anne olduğunu bilemiyorum, bildiklerimin özelden gününü kutladım. bilmediklerim için özür dilerim. Bence profillerde anne baba diye de özellik ekleyelim, böyle günlerde işe yarıyor.
Ulukoca is offline  
Eski13-05-07, 19:00  #10
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Alıntı:
Sayın drm şöyle demiş:

Mesajı Göster
Dünyada ki ve ülkemizdeki tüm annelerin anneler gününü kutluyorum. Özellikle beni bugünlere getiren annemin ellerinden binlerce kere öpüyorum.
Aynı duyguları paylaşıyorum.

Ancak eklemek istediğim bir şey var. Annelerin içinde beslediği sevgi her zaman büyülemiştir beni. Siyasetin kirli oyunlarından kaçtıgımda ya da kapitalizmin empoze edildiği bu vahşi Dünya'dan kaçtığımda onun yanında olmak yeterli oluyr belki de.

Mutluyum ona sahip olduğum için.

Bütün Dünya annelerinin bu özel gününü kutlarım.

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı