"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Mitolojilerin Islama Etkileri(?) Bazen islam mantigina aykiri olarak dusundugunuz rivayetler ya da kesinlik oldugu soylenen kavramlar, sozler duymus olabilirsiniz...Bunlarin kokeni nedir diye hic arastirma yaptiniz mi peki? Sizce, Islam yorumlarina eklendigini dusundugunuz mitolojik ogeler var mi? *Bayanlarin tesettur giymeleri emrolunmus.Aksi takdirde baslarina gelecek akibetlerden bahsedilmis.Onlarin cehennem odunu olacaklarini ve saclarinin ne kadari gorunduyse, gorunen tellerin yilan olacagini ve boynundan sarkacagini, son derece cirkin olacagindan onu goren herkesin tasa kesilecegi soylenir... *Medusa, Yunan mitolojisinde gözlerine bakanı taşa çevirdiğine inanılan yılan saçlı, keskin dişli, dişi canavar. Medusa hayata çok güzel bir kız olarak başladığında, Athena onu çok kıskanmıştı. Poseidon'un Medusa'nın güzelliğinden başı öylesine dönmüştü ki, ona Athena'nın tapınaklarından birinde sahip oldu. Bu Athena için son derece aşağılayıcı bir davranıştı, o da Medusa'yı bir Gorgon yaparak cezalandırdı. Medusa, bir insan olarak doğduğu için ölümlüydü. Bu cezayla yetinmeyen Athena, daha sonra, Perseus'a onu yakalayıp öldürmesi için yardım etti. Perseus, Medusa'nın başını kestiğinde, Poseidon'dan olan çocukları Pegasus ve Chrysaor dışarı fırladı. Kan damlaları Libya çöllerinde birer yılana dönüştüler. Daha sonraları bu yılanlardan biri Mopsus'u öldürmüştür. Perseus Medusa'nın kestiği kafasını alıp gittikten sonra, Athena olay yerine geldi. Medusa'dan geriye ne kaldıysa inceledi. Derisini yüzüp Aegis'in markası yaptı. İki damla kanını da Kral Erichthonius'a biri hastalıklara deva, diğeri öldürücü bir zehir olarak hediye etti. Kaynakca: Vikipedi |
| #2 | ||
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| Alıntı:
| #3 | |
| Sn. Esitlik ben de tam olarak bundan bahsediyorum...Kuran kesinliktir...Onun icinde buna benzer herhagi bir ifade yok ama bazi yorumcular birtakim sozler sarfetmisler verdigim ornege benzer nitelikte... |
| #4 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Mar 2006
| İslam, bilfiil mitolojinin ta kendisidir zaten.. Neyinden etkilenmiş diye kafa yormak abesle iştigaldir.. |
| #5 | |
| Sn. Anibal mitoloji ile Islam arasinda ucurum oldugu sabittir... “1) Mitlerin, özellikle de belirli bir dinî veya kültürel geleneğe ait olanların, bir bütünü. 2) Yaygın anlamda benimsenmiş fakat abartılmış veya kurgusal bir hikâyeler veya inançlar kümesi. 3) Mitlerin incelenmesi (bilimi).” Bu Concise Oxford English Dictionary mitolojiyi tanimlayis seklidir...Yerinden ogrenelim diye yazdim bunu... Mit :*Terim anlami bir kavrami hayali olarak etiketlemektir... ** Gercekte var olmayani anlatirken bir yanlislik ya da dogru olmayan vurgusu yapilmak icin kullanilan sozcuk... |
| #6 | |
| 1) Mitlerin, özellikle de belirli bir dinî veya kültürel geleneğe ait olanların, bir bütünü. İslam nedir peki? Bedevi kültüründen gelen allah efsanesi değil mi? 2) Yaygın anlamda benimsenmiş fakat abartılmış veya kurgusal bir hikâyeler veya inançlar kümesi. Nuh tufanı, Yunus'u yutan balık, Denizi yaran Musa... Cennet, huriler vs. Bunlar sizce kurgusal hikayelerden veya efsaneleşirken abartılmış şeylerden fazla mı? 3) Mitlerin incelenmesi (bilimi) Evet, islam alimi dene alimler de bilfiil bunu yaparlar.. O efsaneler bir kulp uydurmak için didinir dururlar.. Zeus ne kadar mitolojik bir şahsiyette, Ay tanrısı Al-lat'tan ibaret olan al-ilah'ta o kadar mitolojiktir.. |
| #7 | |
| Sn. Anibal konuyla alakasi olmayan yazilar yaziyorsunuz...Bu sizin en belirgin ozelliginiz.Dikkat ederseniz konunun amacinin Islami yanlis tanitilmasinin onune gecilmesi oldugunu gorursunuz...Sizin Islam hakkindaki dusuncenizin sabit oldugundan en ufak bir kuskumuz yoktur... Dunyaca kabul goren ilahi din kalibini tek basiniza degistirmeyi dusunuyorsaniz buyrun...Aslinda mitolojilerin Islamdan cok farkli bir yapiya sahip oldugunu biliyorsunuz...Ama kendi basiniza almissiniz bir muhalefetlik sevdasi gidiyorsunuz(!) Nereye kadar?.... Bir muslumanin Islam hakkinda konusmasi insanlara olan sevgisindendir...Biz size gore gercegi goremeyen kisilersek ve siz bizle surekli bu sorunu tartisiyorsaniz bu insanlari sevdiginiz ve onlara yardim etmek istegine sahip oldugunuz anlamina geliyor...Ama sizin insanlara karsi boyle bir tutumunuzun olmadigi acikca ortada oldugu halde bu tur soylevler cekmenizi bir turlu anlayamiyorum...Ortalama 25 yillik bir hayatiniz kalmis bununla bizim sonsuz yasantimizi etkileyemezsiniz... |
| #8 | |
| >>> Dikkat ederseniz konunun amacinin Islami yanlis tanitilmasinin onune gecilmesi oldugunu gorursunuz.. Evet, bizde aynı gayretin içindeyiz. İsalm tam olarak, doğru tanımıyla mitolojiden ibarettir. Ha, benim islam hakkındaki düşüncemin sabitliği filan da yoktur, sadece "gerçek" budur.. Ve ben sizin islama giydirmek istediğiniz kılıfları kabul etmek durumunda değilim.. Yapıyorsunuz bir mitoloji tanımı, birebir islamla örtüşüyor.. Eee, daha ne olacaktı? >>> Bir muslumanin Islam hakkinda konusmasi insanlara olan sevgisindendir.. İnsanlara birazcık sevginiz varsa, insalığı ayaklar altına almış eli kanlı bu dini kılıfa sokarak saklamaya çalışmayın.. >>> Ortalama 25 yillik bir hayatiniz kalmis bununla bizim sonsuz yasantimizi etkileyemezsiniz... Sonsuz yaşantı ha? Tavuk ve darı ile alakalı güzel atasözlerimiz vardır, kendinizi biraz yoklayın, hatırlarsınız.. |
| #9 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| En aptal karşısındakini aptal yerine koymaya çalışandır diye de bir atasözü var ya Konuyla alakası yok niye yazdım bilmiyorum __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|