"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski13-05-07, 21:58  #1
elektron
Onay bekleyen
Yazar Adayı

elektron'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006
Ülke / Şehir: İstanbul
Hz. Muhammed - Tolstoy [Gizlenen Kitap]

...Bunu söylemek ne kadar tuhaf olsada benim için Muhammedilik,haça tapmaktan mukayese edilemeyecek kadar yüksekte duruyor.Eğer insan seçme hakkında sahip olsaydı ,aklı başında olan her bir insan,şüphe ve tereddüt etmeden Muhammedliği;tek Allah'ı ve onun Peygamberini kabul ederdi.
Lev N. TOLSTOY

Bu kitabı aldığımda şaşırmıştım ilk başta Tolstoy ve İslam; okuduğum kitaplarında gözlemlediğim kadarıyla bana çok uzak geliyordu. Hani alışkanlık ya her müslüman yazarın kitabında müslümanlara ait islamdan kaynaklı kültürel ifadelere rastlamak sık olur. Tolstoy islam kültürü içinde yetişmediğine görede bunun olması doğaldı aslında. Tolstoy'un gizlenen risalesinde ilk bölümde Hz. Muhammed'in çok güzel sözlerini derlemiş. Hele islamı buluşu düşünüşü beni çok etkiledi. Ateist yada Agnosist her kimseniz okumanızı şiddetle öneririm...

Papyrus Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-05-07 23:44 .Sebep: Yasadışı içerik
elektron is offline  
Eski13-05-07, 22:02  #2
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
Sayın elektron şöyle demiş:

Mesajı Göster
...Bunu söylemek ne kadar tuhaf olsada benim için Muhammedilik,haça tapmaktan mukayese edilemeyecek kadar yüksekte duruyor.Eğer insan seçme hakkında sahip olsaydı ,aklı başında olan her bir insan,şüphe ve tereddüt etmeden Muhammedliği;tek Allah'ı ve onun Peygamberini kabul ederdi.
Lev N. TOLSTOY

Bu kitabı aldığımda şaşırmıştım ilk başta Tolstoy ve İslam; okuduğum kitaplarında gözlemlediğim kadarıyla bana çok uzak geliyordu. Hani alışkanlık ya her müslüman yazarın kitabında müslümanlara ait islamdan kaynaklı kültürel ifadelere rastlamak sık olur. Tolstoy islam kültürü içinde yetişmediğine görede bunun olması doğaldı aslında. Tolstoy'un gizlenen risalesinde ilk bölümde Hz. Muhammed'in çok güzel sözlerini derlemiş. Hele islamı buluşu düşünüşü beni çok etkiledi. Ateist yada Agnosist her kimseniz okumanızı şiddetle öneririm...

.
sayın elektron o linki kaldırın bence. yönetim müsade etmez diye düşünüyorum; çünkü korsan yayıncılığa girer. üstüne bir de ceza yiyebilirsiniz, haberiniz olsun.

Saygılarımla
Ulukoca is offline  
Eski14-05-07, 00:10  #3
esselam

esselam'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: İSTANBUL

Bu rus yazar tolstoy un hayatını okumuştum bi ara;
Çok cömert biri imiş ve araştırmaya meraklı bir nevi filozof ....
Hatta babasından kalan serveti fakir fukaraya dağıtmış elbiseleri bile üstüne kendi dikermiş..
Kim bilirbelki iman nasip olmuştur kendisine şu hadise binaen;
"ALLAH CÖMERTTİR ,CÖMERTLERİ SEVER"
Eski15-05-07, 01:08  #4
alperizm
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Alıntı:
Sayın esselam şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bu rus yazar tolstoy un hayatını okumuştum bi ara;
Çok cömert biri imiş ve araştırmaya meraklı bir nevi filozof ....
Hatta babasından kalan serveti fakir fukaraya dağıtmış elbiseleri bile üstüne kendi dikermiş..
Kim bilirbelki iman nasip olmuştur kendisine şu hadise binaen;
"ALLAH CÖMERTTİR ,CÖMERTLERİ SEVER"
evet diriliş adlı kitapda kendi yaşamını başkasını anlatır gibi yazmıştır.Gerçekten okunması gereken güzel bir kitap bu yüzdendirki HERÇAĞDA geçerliliğini sürdüren kitaplardan. Saygılar

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı