"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| ...Bunu söylemek ne kadar tuhaf olsada benim için Muhammedilik,haça tapmaktan mukayese edilemeyecek kadar yüksekte duruyor.Eğer insan seçme hakkında sahip olsaydı ,aklı başında olan her bir insan,şüphe ve tereddüt etmeden Muhammedliği;tek Allah'ı ve onun Peygamberini kabul ederdi. Lev N. TOLSTOY Bu kitabı aldığımda şaşırmıştım ilk başta Tolstoy ve İslam; okuduğum kitaplarında gözlemlediğim kadarıyla bana çok uzak geliyordu. Hani alışkanlık ya her müslüman yazarın kitabında müslümanlara ait islamdan kaynaklı kültürel ifadelere rastlamak sık olur. Tolstoy islam kültürü içinde yetişmediğine görede bunun olması doğaldı aslında. Tolstoy'un gizlenen risalesinde ilk bölümde Hz. Muhammed'in çok güzel sözlerini derlemiş. Hele islamı buluşu düşünüşü beni çok etkiledi. Ateist yada Agnosist her kimseniz okumanızı şiddetle öneririm... __________________
İnanmak, kanıtlamak değil, öngörmek ve irade etmektir.-elektron- Marksizm,Kadiri Mutlak Yaratıcıya karşı çıktığı için gücü eline geçirdiği vakit yozlaşmaya mahkûmdur. -Çakal Carlos- Papyrus Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-05-07 23:44 .Sebep: Yasadışı içerik |
| #2 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
Saygılarımla | |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: İSTANBUL
| Bu rus yazar tolstoy un hayatını okumuştum bi ara; Çok cömert biri imiş ve araştırmaya meraklı bir nevi filozof .... Hatta babasından kalan serveti fakir fukaraya dağıtmış elbiseleri bile üstüne kendi dikermiş.. Kim bilirbelki iman nasip olmuştur kendisine şu hadise binaen; "ALLAH CÖMERTTİR ,CÖMERTLERİ SEVER" __________________
Yeterli insan sükut eder, yetersiz olan ispata çalışır... |
| #4 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
![]() __________________
Nokta ile Virgül arasında çok fark vardır nokta sondur virgül ise kısa bir durma manasına gelir.Önümüze virgül koyanlara Fikirlerimizle nokta koyacağız | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|