"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Hayatınızda iz bırakan öğretmen/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| öğretmenler insanların kişiliklerinde aileden sonra iz bırakan en önemli insanlardır.genellikle iyi bazen de kötü.Sizin böyle bir öğretmeniniz var mıydı?Varsa neden onu unutamadınız? saygılar __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #2 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Eğitim hayatımda pel çok tip öğretmen gördüm.Ailemde öğretmen çoktu bende bir öğretmen oldum.Bu yüzden bu camiaya aşinayım Öğretmen kalıbında bin bir türlü insan gördüm.Çok iyi hocalar geçti çok kötü hocalar geçti.Ama sanırım en unutulmazı ilkokul öğretmenim oldu.uzmanlar haklı ilkokul öğretmenin yeri başka. Okul ankara keçiören çizmeci ilköğretim okulu.Öğretmenimin adını da vereyim.ŞENEL ERDOĞAN.kendisinin son talebeleri olduk.Bizi 5 yıl okutup mezun etti.Nasıl bir hocaydı.Kesinlikle disiplinli bir hocaydı.Bazen oldukça sertti.Ama çoğunda da şevkatini hissediyorduk.Bizim için sonuna kadar tanrı gibi bir şey olarak kaldı.Hatasızdı.Bugün arkama bakınca bunun doğru olduğunu yinede teyit ediyorum. Bilgi birikimini çocuk kafasıyla değerlendirmek zor tabii ama okulun en iyi hocası olarak anıldığını biliyorum.Zira öğrencileri de çok iyi yerlere geldi.Bu öğrencisi de öğretmenlikten önce odtü makineye girmeyi başaracaktı. Bugün dürüst bir insansam muhtemelen onun katkısı çoktur.Ayrıca vatan sevgisini onun gibi iyi aşılayan biri olamaz.En çok takdir ettiğim yönü ise namazında niyazında biri olmasına karşın tam bir atatürk ve cumhuriyet kadınıydı.İşte hayatım boyunca en çok bu özelliğini takdir ettim ve hayatımda uygulamaya çalıştım. İzini sonradan kaybettim .Sanırım vefasızlık ettim. Şimdi nerede bilemiyorum.Ama onu hayatım boyunca unutmayacağımı ve saygıyla hatırlayacağımı biliyorum. saygılar ve sevgiler hocam __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan bozkır Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-05-07 14:05 . |
|
| #3 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Öğretmenim Köy Enstitüsü mezunuydu.Okumaya o ikna etmişti beni ve birçok arkadaşımı.7 km.lik kasaba yolunu hergün teperdik.Bilirdim ki o kış günlerinde yanan soba,biz köylerden gelenler için özellikle gür yakılırdı.O kış günlerinin birinde ayaklarımı ellerinin arasına alıp,sıcak nefesiyle ısıtmaya çalıştığını yaşantımın hiçbir döneminde unutmadım. İmam'ı,muhtarı piyeste oynatmıştı,yetişmez denilen yerleri ağaçlarla donatmıştı,şairdi,Devrimci idi.Bizim köyde ve çevre köylerde okuma yazma oranı yükselmişti,öğrencilerinden kaymakam,öğretmenler,mühendisler yetişmişti.Hepsi de komünist olmuşlardı sonra.O bizim Öğretmen Duyşen'imizdi.Anamızdı,babamızdı. Hastalandı.Doktorun telefonuyla hastanede aldık soluğu.Doktor az zamanının kaldığını söylediğinde siyah beyaz filmlerinin bazen gerçek olabileceğini anladım.Kendisinden saklamak istedik rahatsızlığını.Ölümüne az bir zaman kala yaptığımız konuşmada,rahatsızlığının ciddi olduğunu doktorla yaptığımız görüşmeden dönerken benim yürüyüşümden anladığını söylemişti. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
|
| #4 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
İkisiyle de gittiğim dersanelerde tanışmıştım. Biri ülkücü diğeriyse sol görüşlüydü. İlk tanıdığım sol görüşlü hocam, ben ilkokuldayken gittiğim dersanenin ingilizce hocasıydı. Benim çocukluğum biraz farklıdır. dışarı çıkıp oynamışlığım neredeyse hiç yoktur. Hem kendi özelliğimden hem de çocukluk devremin bir kısmını doğuda bir şehirde geçirmemden kaynaklandı, bu dışarıya karşı kapalı olmam. Annem babam izin vermezdi dışarı çıkmama doğu görevindeyken. Haklılardı da; çünkü her gece teröristlerle aranızda sadece evinizin kapısı kalıyor, çatışma sesleriyle yaşıyordunuz.Korkuyorlardı benim için. Neyse Kayseriye geldiğimiz de dershaneye gitmeye başlamıştım. Hem derse faydalı olur hem de açılırım diye. (ders konusu yalan da, ben bu seneye kadar oturup hiç ders çalışmadım, okulda ne duyduysam o dur) Allah razı olsun kendisi dersanenin sahibiydi aynı zamanda. Kendi çocuğundan hiç ayırmamıştı ve tüm dersane ekibi ilgilenmişlerdi. Hala aradan 10 yıldan fazla geçti ama oraya giden bir öğrenciyle selam gönderebiliyorum. Kendi akrabamın yanına gidercesine gidebiliyorum. Kısaca gerçek bir öğretmendi kendi. İkinci unutamadığım hocam, öss hazırlıkta karşıma çıktı. Tarih hocamdı, bir arkadaş daha vardı ikimizle allah var, bayaa ilgilenmişti. Sadece tarih değil, her konuda gidip konuşabileceğim bir insandı. Diğer hocamla görüşebildiğim gibi çok rahatça konuşurum bunla da. Canım sıkıldı mı, yanına giderdim, bir konu atardım ortaya anlatmaya başlardı. Hele ders anlatışı, keşke mümkün olsa da şu forumda ki herkesi bir tek dersine sokmayı becerebilsem. Öyle bir ders anlatış yoktur yani. Bir başlar anlatmaya bağıra bağıra, çıkar sınıftan ama anlatmaya devam eder, koridorlarda dolaşır siz hala sesini çok net bir şekilde duyarsınız ve derste kafanıza çok iyi girerdi. tüm öğretmenlerimi hatırlıyorum, düşününce. Ama bu iki öğretmenim gerçekten öğretmendi. Gültekin hocam ve Muhtar hocam sizleri hiç bir zaman unutamayacağımdan eminim. Allah hayırlı, uzun ve sağlıklı bir ömür versin. | |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Ilkokul birinci siniftayken yaramazlik yaptigim gerekcesiyle beni döven sözde ögretmen hayatimda büyük yer etmistir. Elinden kurtuldugum gibi tabanlari yaglayip solugu evde almistim. Birdaha okula gitmemek icin cok direnmistim ama nafile... Okul hayatim boyunca ögretmenlerden hep korktum. Vurduklari yerlerde biten güllerin dikenleri hala batiyor... __________________
Aci cekmek özgürlükse, özgürüz ikimiz de! |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007 Ülke / Şehir: İstanbul
| Hayatımda iz bırakan iki öğretmen vardır. Birincisi ilkokul öğretmenim. Ben dahil ilkokul hayatım boyunca hepimize kan kusturan, insana değer vermeyen, menfaatçi, paragöz, kısaca düzenin insanı olan bu zat, vakt-i zamanında dönemin cumhurbaşkanı olan Kenan Evren'den yılın öğretmeni ödülünü almıştır! Aslında şaşılacak bir şey yok. Bu kadın: Azime Kocabıyıkoğlu, 1986 ve 1991 yılları arasındaki ilkokul yıllarımın kâbusuydu. Hayatımın sonuna kadar kin tutacağım yegâne insandır. İkincisi ise lise birinci sınıftayken bana Tarih biliminin ne olduğunu öğreten, bana Tarih'i sevdiren hocam Emel Ayvalıoğlu'dur. Onun sayesinde gerçek anlamda Tarih'in ne demek olduğunu, tarafsızlığı, bilimselliği ve gerçek öğretmenin nasıl olması gerektiğini öğrendim. Buradan kendisine en derin saygılarımı sunuyorum. |
|
| #7 | |
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| İlk okul öğretmenim Füsun hanım,bütün öğretmenlere değil elbette lafım,ancak Füsun hanım oldukça çıkarcıydı ve ben 5 gün boyunca dayağından kurtulamadım tam 5 sene boyunca... |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: i s t a n b u l
| İlki, İlkokul hocam Ömer Faruk Ötkünç. Bir kez olsun bir tokat atmaya kıyamamış, saçlarını beyazlattığımız, çok başarılı öğrenciler yetiştiren çooook özel hocam. YIllar sonra birkaç öğretmenler gününde aradığımda çok mutlu olmuştu. Yeniden aramaya başlasam güzel olacak ![]() İKincisi de ortaokul hazırlık sınıfı hocam Herr Şahingöz Matrak mı matrak,iyi mi iyi,fenerli mi fenerli. Hİç unutmayacağım![]() |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: İstanbul
| Hayatımda iz bırakan öğretmenim, ilköğretim 3.sınıfta nakil gittiğim okuldaki sınıf öğretmenim İbrahim Aslanoğlu'dur. Kendisi köy enstitüsü mezunu bir öğretmendi ve olaylara objektif yaklaşımı, demokrat tavrı, öğrencilerini incitmeden ve sevgiyle yetiştirme yöntemi ile beni derinden etkilemiştir. Onun sınıfında eğitimime başladığımda yazım korkunç derecede kötüydü ve o bunu görünce adeta şok yaşadı. İlk bir ayımızda sadece yazı üzerine çalıştık. Bugün dahi yazımı görenler, yazımın güzelliğinden söz ederler ki, bu bana her söylendiğinde onu sevgiyle anarım. Araştırma ve öğrenme güdümü tetikleyen, insanlara duyduğum sevginin temelini oluşturan ve kendisi de folklor araştırmacısı olan sevgili öğretmenimi burada tekrar sevgi ve saygıyla anıyorum. __________________
Su da yandı Sel bastı su dayandı Üstüme su serptiler Tutuştu su da yandı |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| İlkokul öğretmenim. Hala daha görüşüyoruz. Aynı mahallede oturduğumuz için ![]() Ama şuna katılıyorum öğretmenlerin ilerideki sosyal hayatınızda sizlerde iz bırakabileceği kanaatine katılmamak mümkün değil. 3 yaşında okuma yazma bilen biri olmama rağmen son derece içine kapanık bir çocuktum. Ve bunu ÖĞRETMENİM sayesinde aştım. Ayrıca sadece bana ve bir kaç kişiye özel bir yaklaşım söz konusu değildi. Öğretmenimiz herkesle ayrı ayrı teker teker ilgilenirdi. Ve bu hepimizde hayranlık uyandırıyordu. Bugün bile bu özellikde bir öğretmenin öğrencisi olduğumu düşünmek bende hayranlık uyandırıyor. Sınıfımız genel anlamda çok başarılı idi. Bunu ÖĞRETMENİMİZE borçluyuz. Öğretmenlerin öğrencilerde kalıcı izler bıraktığını bilmeyen yoktur. Keşke tüm öğrenciler benim ve benim gibi kaç kişi varsa onlar kadar şanslı olsa Enver öğretmenim siz bizim gerçek anlamda başımızın tacı oldunuz. Tüm öğrencileriniz sizi sonsuz bir sevgi ve saygıyla hatırlıyor EMİN OLUN! ELLERİNİZDEN ÖPERİM __________________
Hasret Bitiyor!!! DUMANN Geliyor :) |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|