"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
| Anket Sonuçlarını Göster: Bir sivil toplum örgütüne üye misiniz? | |||
| Evet | 12 | 36.36% | |
| Hayır | 21 | 63.64% | |
| Oy Verenler: 33. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Merakımdan soruyorum, Bir sivil toplum örgütüne üye misiniz? Aktif üye misiniz yoksa destekleyen mi? __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
| #2 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| sivil toplum örgütü dediğine sol siyasi partiler ya da örgütler giriyorsa ben aktif sayılırım. Bildiğiniz sivil toplum örgütleri varsa, onların faalietlerini açıklamanız yararlı olabilir ve bizi teşvik edebilir. Örneğin çocukların eğitimiyle ilgili bir STK varsa ben aktif görev almak isterim. Hastalara yardım kampanyasında da görev alabilirim, örneğin örgütün tanıtımında çalışmak, hastalara moral kazandırma çalışmalarına katılmak gibi. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Güzel bir anket olmuş. Greenpeace'e üyeyim. __________________
"Toprak yaratıldığında üzerinde sınır ve çizgiler yoktu, onu bölmek insanlara düşmez." Kızılderililer |
| #4 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Anadolu
| Her hangi bir sivil toplum örgütüne üye değilim.. __________________
Her an bir çarpıntıyı yaşamaktayım Her an çılgın bir heves dağlıyor kalbimi Tanrım, ben mi hayatı aşmaktayım Yoksa hayat mı aşmakta beni... |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Paris
| Üye değilim. __________________
Afyon Garı'ndaki küçük kızı anımsa, hani, Trene binerken pabuçlarını çıkarmıştı; Varto Depremi'ni düşün, yardım olarak Batı'dan Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni. |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Hayır değilim |
|
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: izmir
| sivil toplum örgütleri dendiğinde elbette sol siyasi partiler akla gelmemektedir.herhangi bir sivil toplum örgütüne üye olmaya karşıyım. zaten devletin yapması gerekenleri, bizim yapmaya kalkışmamız, herhangi bir yardım değildir! sadece düzenin devamını sağlamak ve devletin elini eteğini çekmesini meşrulaştırmaktır.diyelim eğitim gönüllüsü oldunuz,yoksul çocuklara hafta sonları ders veriyorsunuz,ama şunu asla unutmayın ki o çocuklar asla üniversiteye gelemeyeceklerdir.bilgisizlikten değil,yoksulluktan. devlet vermiyorsa bu eğitimi biz veririz demek yerine kendi alanlarımızda, ülkemizi ve dünyayı değiştirme mücadelesi vermek,o yoksul çocuklara üniversitelerde de barınabilecekleri olanakları sağlamak için çabalamak düzenin bir parçası olmak yerine düzeni değiştirmektir. enerjimizi hiç birşeyi değiştirmeyecek yollarda harcamayalım. __________________
hala şarabımızı vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin,demeye de dilim varmıyor ama kabahatin çoğu senin,canım kardeşim! |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Ankara-Y.Ayrancı
| Evet üyeyim..hatta yönetimindede bulundum. __________________
Sevinç Daver |
| #9 | ||
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| Alıntı:
Aynen bunda olduğu gibi diğer alanlarda da böyledir, ve sivbil toplum örgütlerinin mantığı budur. Sivil toplum örgütlerine katılmak hiç bir zaman ülkenin değişmesi, ilerlemesi için özveride bulunmamak anlamına gelmez. Ayrıca sizin söylediğnize göre herşeyi devletten beklememiz gerekiyor gibi bir anlam da çıkıyor. Hlk koyun olduktan sonra bürokratlar çoban olacaklardır elbet. ve isterlerse koyunları uçuruma yuvarlayabileceklerdir. bu yüzden en doğru yol, sosyal meseleleri devletten beklemek yerine halkın harekete geçmesidir. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI | |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: izmir
| sayın Eşitlik;üniversiteye hazırlanan öğrencilere gönüllü ders veren bir sivil toplum örgütü var mı bilmiyorum ama elbette siz kendiniz bunu gönüllü olarak yapabilirsiniz,benim de yaptığım gibi.ama iş bir stö'ne bağlanırsa o zaman iş değişir,stö'deki çoğu insan apolitiklik denilen ve bence en politik olan ve solcuların karşısında duran,sisteme ayak uydurmuş kitledir. stö deneyimlerimden yola çıkarak konuşuyorum. bana ilk söylenenlerden biri "siyasal ve politik kimliğinizi dışarda bırakarak gireceksiniz sınıflara" oldu.bu sebepten ötürü halkı harekete geçirmek gibi bir faydası yoktur. ama biz bireysel olarak siyasi ve politik görüşlerimizi dışarda bırakmadan-ki bu asla mümkün değildir,çünkü siyaset zaten hayatın bütünüdür- ders verebiliriz ama bunu bir stö'da yapmaya kalkarsak buna izin verilmez. kesinlikle halkı harekete geçirmek gerekiyor, benim de demek istediğim tam da buydu. devlet halk için vardır anlayışı ülkemizde çoktan halk devlet için vardır anlayışına dönüşmüş durumda. elbette össye hazırlananlara bir yandan tüm özverimizle ders verip, diğer yandan onları yök'e, öss'ye,çaneğrisine,üniversitelerin özelleştirilmesine,medikoların kapatılmasına,üniversitelerin bilimsellikten uzaklaştırılmasına karşı örgütleyip, üniversitelerde bizlerle birlikte yürüyecek bir kitle daha ekleyebiliriz. "devlet vermiyorsa bu eğitimi biz veririz demek yerine kendi alanlarımızda, ülkemizi ve dünyayı değiştirme mücadelesi vermek,o yoksul çocuklara üniversitelerde de barınabilecekleri olanakları sağlamak için çabalamak düzenin bir parçası olmak yerine düzeni değiştirmektir. enerjimizi hiç birşeyi değiştirmeyecek yollarda harcamayalım."burayı bir daha okursanız sevinirim, yerimizde oturalım ve bekleyelim devlet herşeyi yapsın mı anlaşılıyor? eğer öyle anladıysanız,demek istediğim halkı harekete geçirmek ve kendi alanlarımızda mücadele vermektir. elbette devrim bir sene içerisinde olmayacak fakat stö evet buna bir nebze engeldir,sistemin devamlılığını ve daha öncede dediğim gibi devletin herşeyden elini eteğini çekmesini meşrulaştırmaktır. burda söz konusu stö olduğu için önceki yazım tamamiyle buna dairdi. __________________
hala şarabımızı vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin,demeye de dilim varmıyor ama kabahatin çoğu senin,canım kardeşim! |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|