"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Anket Sonuçlarını Göster: Bir sivil toplum örgütüne üye misiniz?
Evet12 36.36%
Hayır21 63.64%
Oy Verenler: 33. Bu ankete oy veremezsiniz

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski13-05-07, 23:40  #1
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185
Bir sivil toplum örgütüne üye misiniz?

Merakımdan soruyorum,

Bir sivil toplum örgütüne üye misiniz? Aktif üye misiniz yoksa destekleyen mi?
Eski14-05-07, 02:13  #2
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: istanbul

sivil toplum örgütü dediğine sol siyasi partiler ya da örgütler giriyorsa ben aktif sayılırım.
Bildiğiniz sivil toplum örgütleri varsa, onların faalietlerini açıklamanız yararlı olabilir ve bizi teşvik edebilir. Örneğin çocukların eğitimiyle ilgili bir STK varsa ben aktif görev almak isterim. Hastalara yardım kampanyasında da görev alabilirim, örneğin örgütün tanıtımında çalışmak, hastalara moral kazandırma çalışmalarına katılmak gibi.
Eski14-05-07, 19:24  #3
Paradigma

Paradigma'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007

Güzel bir anket olmuş. Greenpeace'e üyeyim.
Eski14-05-07, 20:04  #4
ASYA
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: Anadolu

Her hangi bir sivil toplum örgütüne üye değilim..
Yoksa hayat mı aşmakta beni...
ASYA is offline  
Eski14-05-07, 20:22  #5
Kitap Tozu

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: Paris

Üye değilim.
Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni.
Kitap Tozu is offline  
Eski14-05-07, 21:24  #6
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007

Hayır değilim
fenerbahçeli is online now  
Eski30-05-07, 14:27  #7
yeneruya

yeneruya'nın Avatarı

Ülke / Şehir: izmir

sivil toplum örgütleri dendiğinde elbette sol siyasi partiler akla gelmemektedir.herhangi bir sivil toplum örgütüne üye olmaya karşıyım. zaten devletin yapması gerekenleri, bizim yapmaya kalkışmamız, herhangi bir yardım değildir! sadece düzenin devamını sağlamak ve devletin elini eteğini çekmesini meşrulaştırmaktır.diyelim eğitim gönüllüsü oldunuz,yoksul çocuklara hafta sonları ders veriyorsunuz,ama şunu asla unutmayın ki o çocuklar asla üniversiteye gelemeyeceklerdir.bilgisizlikten değil,yoksulluktan. devlet vermiyorsa bu eğitimi biz veririz demek yerine kendi alanlarımızda, ülkemizi ve dünyayı değiştirme mücadelesi vermek,o yoksul çocuklara üniversitelerde de barınabilecekleri olanakları sağlamak için çabalamak düzenin bir parçası olmak yerine düzeni değiştirmektir. enerjimizi hiç birşeyi değiştirmeyecek yollarda harcamayalım.
Eski30-05-07, 15:46  #8
s.daver

s.daver'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Ankara-Y.Ayrancı

Evet üyeyim..hatta yönetimindede bulundum.
Eski31-05-07, 15:48  #9
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: istanbul

Alıntı:
Sayın yeneruya şöyle demiş:

Mesajı Göster
sivil toplum örgütleri dendiğinde elbette sol siyasi partiler akla gelmemektedir.herhangi bir sivil toplum örgütüne üye olmaya karşıyım. zaten devletin yapması gerekenleri, bizim yapmaya kalkışmamız, herhangi bir yardım değildir! sadece düzenin devamını sağlamak ve devletin elini eteğini çekmesini meşrulaştırmaktır.diyelim eğitim gönüllüsü oldunuz,yoksul çocuklara hafta sonları ders veriyorsunuz,ama şunu asla unutmayın ki o çocuklar asla üniversiteye gelemeyeceklerdir.bilgisizlikten değil,yoksulluktan. devlet vermiyorsa bu eğitimi biz veririz demek yerine kendi alanlarımızda, ülkemizi ve dünyayı değiştirme mücadelesi vermek,o yoksul çocuklara üniversitelerde de barınabilecekleri olanakları sağlamak için çabalamak düzenin bir parçası olmak yerine düzeni değiştirmektir. enerjimizi hiç birşeyi değiştirmeyecek yollarda harcamayalım.
bir sene içersinde türkiye'deki şartları kökten değiştiremeyeceğimize göre öss'ye hazırlananlar için gönüllü öğretmenlik yapmak son derece mantıklıdır. Siz belki türkiye'de devrim yapılması için uğraşıyor olabilirsiniz, ama sizin uğraşılarınız öss sınavından sonra meyvesini verecekse o öğrencilere faydası dokunmayacak demektir.
Aynen bunda olduğu gibi diğer alanlarda da böyledir, ve sivbil toplum örgütlerinin mantığı budur. Sivil toplum örgütlerine katılmak hiç bir zaman ülkenin değişmesi, ilerlemesi için özveride bulunmamak anlamına gelmez.

Ayrıca sizin söylediğnize göre herşeyi devletten beklememiz gerekiyor gibi bir anlam da çıkıyor. Hlk koyun olduktan sonra bürokratlar çoban olacaklardır elbet. ve isterlerse koyunları uçuruma yuvarlayabileceklerdir. bu yüzden en doğru yol, sosyal meseleleri devletten beklemek yerine halkın harekete geçmesidir.
Eski31-05-07, 17:41  #10
yeneruya

yeneruya'nın Avatarı

Ülke / Şehir: izmir

sayın Eşitlik;üniversiteye hazırlanan öğrencilere gönüllü ders veren bir sivil toplum örgütü var mı bilmiyorum ama elbette siz kendiniz bunu gönüllü olarak yapabilirsiniz,benim de yaptığım gibi.ama iş bir stö'ne bağlanırsa o zaman iş değişir,stö'deki çoğu insan apolitiklik denilen ve bence en politik olan ve solcuların karşısında duran,sisteme ayak uydurmuş kitledir.

stö deneyimlerimden yola çıkarak konuşuyorum. bana ilk söylenenlerden biri "siyasal ve politik kimliğinizi dışarda bırakarak gireceksiniz sınıflara" oldu.bu sebepten ötürü halkı harekete geçirmek gibi bir faydası yoktur. ama biz bireysel olarak siyasi ve politik görüşlerimizi dışarda bırakmadan-ki bu asla mümkün değildir,çünkü siyaset zaten hayatın bütünüdür- ders verebiliriz ama bunu bir stö'da yapmaya kalkarsak buna izin verilmez.

kesinlikle halkı harekete geçirmek gerekiyor, benim de demek istediğim tam da buydu. devlet halk için vardır anlayışı ülkemizde çoktan halk devlet için vardır anlayışına dönüşmüş durumda. elbette össye hazırlananlara bir yandan tüm özverimizle ders verip, diğer yandan onları yök'e, öss'ye,çaneğrisine,üniversitelerin özelleştirilmesine,medikoların kapatılmasına,üniversitelerin bilimsellikten uzaklaştırılmasına karşı örgütleyip, üniversitelerde bizlerle birlikte yürüyecek bir kitle daha ekleyebiliriz.

"devlet vermiyorsa bu eğitimi biz veririz demek yerine kendi alanlarımızda, ülkemizi ve dünyayı değiştirme mücadelesi vermek,o yoksul çocuklara üniversitelerde de barınabilecekleri olanakları sağlamak için çabalamak düzenin bir parçası olmak yerine düzeni değiştirmektir. enerjimizi hiç birşeyi değiştirmeyecek yollarda harcamayalım."burayı bir daha okursanız sevinirim, yerimizde oturalım ve bekleyelim devlet herşeyi yapsın mı anlaşılıyor? eğer öyle anladıysanız,demek istediğim halkı harekete geçirmek ve kendi alanlarımızda mücadele vermektir.

elbette devrim bir sene içerisinde olmayacak fakat stö evet buna bir nebze engeldir,sistemin devamlılığını ve daha öncede dediğim gibi devletin herşeyden elini eteğini çekmesini meşrulaştırmaktır.

burda söz konusu stö olduğu için önceki yazım tamamiyle buna dairdi.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı