"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Edebiyat > Öykü ve Denemeleriniz

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Bir Ölüm Daha Şafağında!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Öykü - Deneme Çalışmalarınız...

Konu Araçları
Eski14-05-07, 02:57  #1
Salvador

Salvador'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Bir Ölüm Daha Şafağında!

Alevini kanla yıkadığım bir devirden avuçlarımda kalan, bin türküyle bana yeniden dönmesini istediğim kayıp sevgilinin boynumda gezindirdiği jilet tadında sahte bir bahardır... ki sözünü kanla yıkayamamanın verdiği esaret, halen gözbebeklerinde bir bayrak gibi dalgalanmakta!

İpine asılmıştı bir zaman, zaferine umut ektiğim geçit vermez dağlarım. Öyle ki kaç zifir gece yaşandı kanlı gözlerle dizlerinde. Teninin soğukluğunu öylesine tadmak, Tanrı'nın alevi kadar yakmamıştı dilimi.. ki her bir mührün kollarımda gezinir. Her birinde bir ölüm, bir ihanet gizlidir.

Bir militan dağlarda ne solursa bende bizzat onu soludum çok zaman. Keskin dağ yamaçlarında ağaç kökü yemek neyse, ateşime değen ayazında oydu. Senden bir Tanrıça yaratmak isterken, yaratımın deminde boğuldum. O demdir ki, insana bile vuramayan bir yarım yüzdü.

Bin parçaya bölünmüş bir beynin, tek parça vefa aradığı bir anda, güneşin bana bir hakikati fısıldadı;

-"Ben yaratılması mümkün olmayanın alnına vurdum kimi zaman. Ne göz gördü kederimi, ne de söz duydu sesimi. Ey şah damarına hüküm vurmuş ceset! Ateş yanığı kollarını şu huysuzun bedeninden çek ve vur kendini dağlara. Herkes kendi ateşinde boğulsun!"

Derken bir ay girdi düşüme. Baharını soluduğum etnik bir türkünün son sözündeydim. Şöyle öğütledi beni bir nilüferin özünde gezinen o parlak yüz ;

-"İçtiğin kendi kanındır. Yere düşmesine izin verme. Yere düşen her damla kan, pişmanlığın ve soysuzluğun en derininde yara açar. Güneştir ki sadece yakar. Bense ışığımı kayıp sevgilinin ruhuna çatarım. Dağlardan ışığıma dön ve pes etme! Işığıma katık ol ve gir yarin sözüne!"

Şimdi söyle bana Zerdüşt; Hangi ışık daha fazla kanatır tenimi? Söyleki mührünü şakaklarıma vurayım dinsizin! Çünkü şeytanımla bir kez daha gezinmek isterim kasıklarında, her an dilimden bir parça et koparan sevgilinin! Göğüs uçlarında bir ayin daha; bir ölüm daha şafağında!

Mehmet

Salvador Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-05-07 02:59 .
Salvador is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-10-07, 03:24  #2
Salvador

Salvador'nın Avatarı

Artakalan Herşey, Harbinden Ağır Yaralıdır!

Bilge der ki;

- Acziyetin boyverdiği yerde başlar hakikat!... ve türkünün asıldığı anda başkaldırır nasihat!

Oysa ne çok gelir de çarpar göğsümüze aşkın getirdiği sefalet ve kana bulanmış dağ zirvelerinden esen yar fırtınaları! Bir türlü çözülememiş olan, sesimizi duyar mı dersin, bu toza dumana vurmuş yürekten? Anlar mı dersin yedi telli sazlarla dağlara vurduğumuz çığlıklarımızı?

Bir gelir geçer meydan okuyuştu ki ardından bir kayıp, bir kurban verdi... ve ardından günler, senelercesine gelip geçti. Arta kalan herşey harbinden ağır yaralıdır. Bir hadd'miş oysa peşinden sürüklenen ağır sözcükler. Oysa anlarım, bizde hep zamansız açmış menevşeler, yasemenler, nilüferler!

Elini uzatmak istersin de öfkedir boynumuzun vurulmuşluğu. Sesini duymak istersin de gerçektir geriye dönmenin onursuzluğu. Müddetin ardından keder, şiddetin artından kader galebe çalmış ruhumuza.

...ve çömez der ki;

- Her halükarda bana ulaş, bilinmeyenin gözleri kör ettiği bir zaman diliminde ey yar! Nefret aşktan ötürüdür, tamamlar birbirini... ve zaman yittikçe tüketirmiş sevgi değerini!

M.Berk
Eski25-10-07, 14:58  #3
LiberterKedi
Edebiyat

LiberterKedi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007
Ülke / Şehir: KaoS

Alıntı:
Bir kullanıcının benzer/aynı formatta ve türde yazıları için ayrı ayrı başlıklar açması kurallara aykırıdır. (Denemeler, şiirler, makaleler aynı kullanıcı tarafından tek başlıkta verilmeli ve dağınıklığa engel olunmalıdır)
Kuralina gore mesajlariniz birlestirilmistir sayin Salvador bilginize.Kaleminiz daim olsun...

Ve unutmayın;

"Sanatçılar gerçekleri söylemek için yalanları kullanırken, politikacılar yalanlarla gerçekleri örter."
LiberterKedi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-10-07, 03:19  #4
Salvador

Salvador'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın LiberterKedi şöyle demiş:

Mesajı Göster
Kuralina gore mesajlariniz birlestirilmistir sayin Salvador bilginize.Kaleminiz daim olsun...
Teşekkürler Sn.LiberterKedi...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı