Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

ABD Büyükelçisi: "Operasyonları destekliyoruz" / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski14-05-07, 16:57  #1
harbey

Giriş Tarihi: Jan 2007
ABD Büyükelçisi: "Operasyonları destekliyoruz"

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, güvenlik güçlerinin Güneydoğu'daki operasyonlarını desteklediklerini söyledi.
Amerikalı büyükelçi, Ankara'da düzenlenen "Terörle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi" ile George Marshall Vakfı’nın ortak düzenlediği konferansta konuştu.
Wilson, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne terörle mücadele konusunda verecekleri ek destek konusunda arayış içinde olduklarını belirtti.
Ross Wilson, Türkiye'nin terörün başlıca kurbanları arasında olduğunu söyledi.
PKK terörünün Türkiye'nin karşılaştığı en önemli terör sorunu olduğunu belirten Wilson, Türkiye'nin müttefiklerinin hiçbirinin bu konuda üzerine düşeni yapmadığını kaydetti.
Wilson, PKK'nın Kuzey Irak'taki varlığını sona erdirmek için Türkiye ile ortak çalıştıklarını belirtti.
"Türk güvenlik güçleri geçtimiz haftalarda PKK'ya karşı savaş başlattı ve Amerika Birleşik Devletleri bu çalışmaları destekliyor" diye konuştu.

http://www.milliyet.com.tr/2007/05/14/son/sondun30.asp

Saygılarla......harbey.....
harbey is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-05-07, 17:08  #2
harbey

Türkiye zaten kararlı....ve toprak bütünlüğü olmazsa olmazı....

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Türk Silahlı Kuvvetleri gerekli açıklamasını geçen aylarda net olarak yaptı....Türkiye hükümeti Irak'a notayı verdi...Cevabını bekliyor....

Her ülke toprak bütünlüğünü koruma hususunda uluslararası hukuktan kaynaklanan haklara sahiptir....Irak sınırına güçlü ordusunu 2 yıldan beri yığan Türkiye kararlılığını ortaya koymuştur....

Türkiye toprak bütünlüğünü koruma konusunda kesinlikle kararlı olduğunu dünya kamuoyuna tek taraflı olarak duyurdu.....Destek verdiğini belirten ülkelere sadece......Sadece ve sadece....Ne kadar destek veriyorsa,o kadarlık teşekkür ederiz........

Hiç bir ülke başka bir ülkenin problemini çözmez....EĞER TIRNAĞIN VARSA KENDİ YARANI KENDİN KAŞIYACAKSIN.....Göbeğini bizatihi keseceksin....

Güç milletin ve halkın kendisidir...................................

Saygılarla....................Harbey..............

harbey Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-05-07 17:24 .
Eski14-05-07, 17:11  #3
harbey

Balyoz operasyonu sürüyor...50 Bin Asker konuşlandı...

ŞIRNAK kırsalı ile Irak sınırında güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'nın etkisiz hale getirilmesi amacıyla yürüttüğü büyük operasyon sürüyor.

Şırnak’ın Bestler- Dereler Mevkii'nin yanı sıra, Cudi ve Gabar Dağları'nda operasyon yapan birlikler, Kuzey Irak sınırında da yeni mevziler oluşturarak, sınırı ablukaya aldı. Operasyon kapsamında 3 aydır bölgeye yapılan asker ve araç sevkiyatı devam ederken, şimdiye kadar 50 bin askerin konuşlandırıldığı ileri sürüldü.

Kuzey Irak Zaho yakınlarındaki PKK'lı terörist yuvaları Haftanin, Sihant, Kaniması, Sindi, Begova yerleşim yerlerinin karşısında yer alan Türkiye tarafındaki Avaguze, Kastepe, Çalışkan, Taşdelen, Hilal, Andaç bölgerinde teröristlerin geçişini engellemek için yeni mevziler kazılarak, asker yerleştirildi.

Ağır ve modern silahlarla donatılan Mehmetçik, sınırda nöbet beklerken, sınır kesiminde yer alan yüzlerce köy korucusu ile özel harekat timlerinin de katıldığı operasyonlarda zaman zaman teröristlerle sıcak temas sağlanıyor. PKK’lıların yuvalandığı alanlar havadan kobra helikopterlerle bombalanıyor. 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ahmet Yavuz tarafından bizzat yönetilen operasyonlarda, PKK’ya ait çok sayıda sığınağın ortaya çıkarılıp imha edildiği, geçiş güzergahlarının tamamen tutulduğu kaydedildi.

http://www.milliyet.com.tr/2007/05/14/index.html

Lakırdı biteli çok oldu.....saygılarla....harbey..........

harbey Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-05-07 17:13 .
Eski14-05-07, 17:11  #4
che_za

che_za'nın Avatarı

Ülke / Şehir: ankara

Tabi tabii..tam destek hemde...sayın Harbey saygım sonsuz size ancak bu yazıya yorum yazmak bana,sana bütün Türkiye ye bir küfürdür,tenezzül bile edilmez diye düşünüyorum ...

yoruldum artık,yeter..diye bağırasım var .
Eski14-05-07, 17:16  #5
harbey

Alıntı:
Sayın che_za şöyle demiş:

Mesajı Göster
Tabi tabii..tam destek hemde...sayın Harbey saygım sonsuz size ancak bu yazıya yorum yazmak bana,sana bütün Türkiye ye bir küfürdür,tenezzül bile edilmez diye düşünüyorum ...

yoruldum artık,yeter..diye bağırasım var .
Sayın che_za,
Demek istediğinizi anlıyorum...ABD'lilerin nasıl bir politika yürütttüklerini belgeleme açısından başlığı açtım....
Ben de sizin şahsınıza saygılarımı sunuyorum....Sağlıcakla kalınız...

Harbey..............................

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 04:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)