"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Canan Kulaksız,Ölümsüzdür!/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Siyaset&Bilim ![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Bu yıl 3. düzenlenecek olan Canan Kulaksız Alternatif Öğrenci Şenliği 14-15 Mayıs'da Ege Üniversitesinde... |
|
| #2 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Çok zaman geçmiş aradan.Ölümsüz ölülerden biri daha.Bazı şeylerin hangi bedeller ödenerek kazanıldığını unutan bir toplum olalı çok yıllar oldu.Yanıbaşımızda biri ölürken bile pervasızca yaşantımıza devam eder olduk.Bu insanların kişiliklerinde toplumu F tipine çevirmek istediklerini anlayamadık.İnsan olduğumuzu hatırlatan genç yoldaşın önünde saygıyla. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. Anadolu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-05-07 00:13 . |
|
| #3 | |
| 4cü düzenlendi bugun.Yine devrimci muziğin simgesi Grup Yorumla haykırdık. "C A N A N K U L A K S I Z Ö L Ü M S Ü Z D ÜR" |
|
| #4 | |
| Ege Üniversitesi;biyoloji bolumu,2. sınıf öğrenciydi,Canan.19 yaşında ölüme meydan okudu.Ablasıyla( Zehra Kulaksız ) beraber yattığı ölüm orucunda ilk düşen oydu 137ci gununde.( 15 Nisan 2007 ).Ardından ablası düştü 29 Haziran'da. Hadi çıkarın ideoloji gozluklerinizi. Bir çoğunuzun adını bile duymadığı 19 ve 22 yaşında fidanların bedenlerini toprağa bilinçli bir şekilde sunuşunu. Onlar neden yattılar ölüme? Bilinçli bir şekilde ağır ağır hemde. Onlar için yiyorlar bile denildi,arayıp sormayan medya hatırlayamadı hiç bir zaman ta ki Canan oldukten sonra ki gune.Zehra şu cevabı verdi. "Biz bugün çıkmadık ortaya. Uzun zamandır buradayız ama sizinle ilk kez bugün, şimdi görüşebiliyoruz. Medya, kan kokusunu alınca geldi buraya belki de gönderilmediniz, bilmiyorum, sizin sorununuz." Evet onlar yediler, ömürlerini yediler... Tıpkı yorumun dediği gibi... bir mevsim boyunca aç kalacak bir mevsim boyunca yürüyecek açlığımız kadar onurlu açlığımız kadar gururlu açlığımız kadar dik başımız açlığımız kadar Tıpkı bizim tek yürek haykırdığımız gibi... Haklıyız kazanacağız... |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Canan ve Zehra Kulaksız. Direnişin onurlu isimlerinden sadece ikisi. İki onurlu laz kızı. İki onurlu insan. Tecrit her yerde. İzlediğimiz TV'den tutunda yaşadığımız toplumdaki kimi unsurlara kadar.Bunun mücadelesi ise Canan'larda, Zehra'larda.. Ölüm orucu şehitleri ölümsüzdür. __________________
Hamsi balık değildir. KemenCHE. |
|
| #6 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Nov 2007
| Canan ve Zehra... Nasıl unutulabilir ki? Şenliğe katılıp, ölüm orucu şehitlerini yaşatan herkese sonsuz teşekkürler. |
|
| #7 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Ölüm orucu şehitleri ölümsüzdür. Onlar bu davanın onurlu duruşlarıdır,bedenlerini seve seve davaya feda edenlerdir. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #8 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Nov 2007
| Alıntı:
| |
|
| #9 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| ölüm orucunun anlamını iyi bilen biri bana bunun ne amaçla yapıldığını yazabilir mi kısaca? Ben ölüm orucuna anlam veremiyorum ve bunun devrimciliğin bir sembolü olduğunu düşünmüyorum. Belki yanlış düşünüyorumdur, bilgilenmek lazım... __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|