"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > İnsan Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Hikikomori DEHŞETİ !

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji...

Konu Araçları
Eski15-05-07, 14:58  #1
sesli

sesli'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Hikikomori DEHŞETİ !

Batılı toplumlarda çocuklar ceza olarak, kötü bir şey yaptıklarında, odalarına gönderilirler. Japonya'da ise tersine bir durum vardır. Yani bazı çocuklar adeta kendilerini dünyadan soyutlarcasına bir odaya kapatarak aylarca orada yaşarlar... Bu olayın Japoncadaki ismi HİKİKOMORİ olup bu sözcük bir isimdir ve yerine göre sıfat olarak da kullanılır. Ayrıca kendisini çevresinden ayrımlayan bu kabil çocuklara hikikomori ismi verilmekle birlikte, bu olaya da hikikomori denilmektedir. Bu sözcüğün Japonca manası inzivaya çekilmek, insanın kendi, kendisini hapsetmesi manalarına gelir.

Son yıllarda Japonya'da genç nufusta bu kabil bir çekilme, gittikçe artan bir sayıya varmaktadır. Sağlık bakanlığının açıklamalarına göre 50.000 hikikomori
bulunmaktadır. Bununla birlikte, bu konunun uzmanı olan Dr. Saito Takaki'ye göreyse, bu sayı Japon nufusunun %1'ni oluşturmaktadır.

Tam olarak neden bir kişinin hikikomori olacağı pek bilinmemekle birlikte, bu çocukların hergün öğlene doğru uyandıkları ve uyumak için de ancak sabaha doğru yatağa girdikleri bilinmektedir. Bu gençler kendilerini kapattıkları saatlerde biraz müzik dinlemekte, ve belirli 2 Japon kanalını izlemekte ve ayrıca DVD izledikleri gibi bu da daha çok MANGA tipindeki çizgi filmler olmaktadır. Bazıları uzun saatler boyunca sabit bir noktaya gözlerini dikmekte, bazıları da duvarlara yumruklar atmakta, ve çoğu da ebeveynlerine karşı olumsuz bir duygu sergilemektedirler. Hikikomori bir nevi depresyona benzemekte ve obsessif- kompulsif davranışlar sergileyebilmektedir.

Hikikomorilerin geceleri bir defa veya haftada bir gece dışarı çıktıkları ve en yakın olanbir KONBİNİyi ziyaret ettikleri de görülmektedir. Konbini Japonya'daki 24 saat açık olan mağazaların ismidir.

Bugün için hikikomori isimli bu olgunun nedenleri olarak Japonya'daki eğitim sisteminin çocukları bu hale getirdiğine yönelik açıklamalar yapılmaktadır.

Hikikomori tehlike de arzetmektedir. Şimdiye kadar bu kabil gençlerin otobüslerde cinayet işledikleri, ve bir takım küçük cocukları öldürdükleri de
saptanan gerçeklerdendir.

Güney Kore, Taiwan ve Çin'in sahil kesimlerinde de hikikomori olayları görülmekle birlikte bunlar henüz Japonya'daki boyutlara varmış sayılmazlar.
sesli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-05-07, 13:36  #2
ASYA
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: Anadolu

Sn. sesli bu güzel paylaşım için öncelikle teşekkür etmek istiyorum size..

Gelişen teknoloji ile birlikte bilgisayar başta olmak üzere bir çok elektronik aletin esiri olduk.. Fakat bu hastalığın böyle ciddi boyutlarda olduğunu tahmin etmiyordum açıkçası.. Bu başlığı gördükten sonra internette küçük bir araştırma yaptım ve ülkemizde de hastalık boyutuna gelmiş olan insanların var olduğunu öğrendim. Bu gerçekten de tek kelime ile "Felaket"..

Zaman ilerliyor, teknoloji gelişiyor ve tüm bunların sonunda bağımlı, hasta ruhlu ve psikopat insanlar oluşuyor..
Yoksa hayat mı aşmakta beni...
ASYA is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 11:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)