"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Ülkü Tamer/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: İstanbul
| Arsenik koydum biraz Usulca bardağına, Ölsen iyi edersin, Ceketine baksana. Neden içiyor herkes Kirli suları böyle? Ben biraz temizledim, Onardım arsenikle. Bir ceket geçer şimdi O sökülmüş yamadan, Teğelleri yağlı ip, Cebi kırmızı aslan. Kuşlar beni bekliyor Az kaldı arseniğim; Haydi, çabuk ol artık Mavi boğazım benim. __________________
Su da yandı Sel bastı su dayandı Üstüme su serptiler Tutuştu su da yandı |
|
| #2 | |
| BEN SANA TEŞEKKÜR EDERİM Ben sana teşekkür ederim, beni sen öptün, Ben uyurken benim alnımdan beni sen öptün; Serinlik vurdu korulara, canlandı serçelerim; Sen mavi bir tilkiydin, binmiştin mavi ata, Ben belki dün ölmüştüm, belki de geçen hafta. Sen bana çok güzeldin, senin ayakların da. __________________
|
| #3 | |
| KAN Ağzının kenarındaki kan Kimbilir kimin yüreğidir; Uzansam o saklanır göğsünde, Koyu bir ölüm yürür saçlarından. Dayasam ellerimi duvarlar yok, Ansızın bir avın ortasındayız, Koştukça uzar mağaralar Oklar fırlatılır çarşılardan. Ağzının kenarındaki dünya Kimbilir kimin silahıdır; Açılır kıyıları gölün, Uykumuz iner sularından. __________________
|
| #4 | |
| DENİZİN VE AŞKIN DALGALARI Ölürsem senin bildiğin bir suya at beni, Dolaşayım bütün denizlerini yüreğinin, Kaplayan sessizlik olsun aşkımın dikenini. Çünkü denizin ve aşkın dalgaları Gözlerinin ölümsüz külüne çıkar, Senin göğsüne kıvrılır, tavşanlara kıvrılır, Yaşama kanı aydınlığa çıkar. Çıkar toprağımdan ülkemi, Uçayım çiftliklerine yüzünün, Gümüş ormanlarına gökyüzünün. __________________
|
| #5 | |
Dergi Felsefe Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: yerküre
| Beni Bekledinse Sevda değildi bu Sanki bir düştü Sürecek diyordum Sonsuza kadar Takvim yaprağına Ayrılık düştü Aramıza girdi Bu kara duvar Beni bekledinse Yağmurda karda Beni bekledinse Deli rüzgarda Beni bekledinse Yorgun yıllarda Susuz yüreğimde Çiçekler açar Yüzün ay ışığı vuran bir koydu Saçların gecede saman yoluydu İçin güneşlerle dolu doluydu Önce gözlerine gelirdi bahar Beni bekledinse Yağmurda karda Beni bekledinse Deli rüzgarda Beni bekledinse Yorgun yıllarda Susuz yüreğimde çiçekler açar Çorak yüreğimde çiçekler açar __________________
hiç birşey hissetmiyorum artık tüm duygularımı vestiyere bıraktım ruhsuz burjuvalar gibi et parçası gibi maskemi takıp dans ederim... |
|
| #6 | |
| Al, şapkam senin olsun, Ben belki de ölürüm, Mavi bir keten gömlek, Parmağımda yüzüğüm. Mısır dök saçlarıma Sırayla güvercinler Dalgın bir ipe konup Biraz dua etsinler Çünkü bitiyor şapkam, Al, o da senin olsun; Bir ağaç çiz duvara, Duvar üç metre olsun. Serçe kanıya beni Usanınca silersin, Kalbinde bir kurdele Buna bağlamak için. Bu benim hasır şapkam İçinde darağacı; Sanki bir gömlek değil Mavi keten ağacı __________________
|
| #7 | |
| Haşhaş tarlaları arasından geçeceksin Beyaz ve mor haşhaşları havaya savurarak Yeni bir afyon bulacaksın kendine İşte o zaman beni unutma, Şairini, onun şiir yazan ellerini, İçine dizilen sıra gölleri, Kendi kendine konuştuğun seni, Herşeyi, hiçbir şeyi unutma. Zakkumlar arasından bir şehre gireceksin. Aşk şiirleri, tabiat şiirleri, tarih şiirleri düşünerek Bir dinamit yapacaksın kendine Korkma, ateşle onu, Öldürecek nice balıklar var sularında, Patlamayla dirilecek nice balıklar vardır. İşte o zaman an beni, yaşa beni, İşte o zaman beni unutma. Hatırlanacak çok hüzünler bulacaksın, Onların tohumunu havaya savurarak, Uzun bir yolculuk yaratacaksın kendine, Herşeyin, hiçbir şeyin yolculuğu, İşte o zaman an kendini, Kıyılarda bile boğulan seni. Bir saz kuşu olarak gezinen hayaletini Çeliğinden kemik oyan gövdeni. İçinde bir kaçakçı yaşar senin, Kayıkla dolaşır göllerinde, Beynine tabanca ve şiir satar, O kaçakçının bakışını sakın unutma. __________________
|
| #8 | |
| UYKU Bana çiçek gönderme Bir kuş ağacı gönder Dallarında gezinsin Kül rengi güvercinler Konsunlar yastığıma Uyutmak için beni Sırtlarında kuş tüyü Gagalarında ninni Kaldırıp yatağımı Uçursunlar göklere Kendimi yıldızlarda Bulayım birdenbire Bana çiçek gönderme Bir kuş ağacı gönder Alnıma dokunanlar İyileşmiş desinler __________________
|
| #9 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| ÜŞÜR ÖLÜM BİLE Bir ormanda tutup onu Bağladılar ağaca Yumdu sanki uyur gibi Gözlerini usulca Bir soğuk yel eser Üşür ölüm bile Anlatır akan kanı Beyaz sesiyle Diz çöktüler karşısına Sonra ateş ettiler Parçalanan yüreğine Yuva kurdu mermiler Bir soğuk yel eser Üşür ölüm bile Anlatır akan kanı Beyaz sesiyle Gelip kondu bir güvercin Ellerine o gece Kırmızı bir çelenk oldu Bileğinde kelepçe Bir soğuk yel eser Üşür ölüm bile Anlatır akan kanı Beyaz sesiyle __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
|
| #10 | |
| AĞIT Bu toprakta kalır adın Tohumların arasında Yeşilinde tarlaların Başakların sarısında Yıllar geçse de aradan Kopar gelir ırmaklardan Işır yine kurşunlanan Dostlarının yarasında Günü gelir dağa çıkar Yıldızlardan şiir çeker Kanımızı siler yıkar Suların en durusunda Bir annedir bir kardeştir Ovalarda bir ateştir Sırasında hayat verir Ölüm saçar sırasında Bayrak olur bize yarın Rüzgarıyla ilkbaharın Dalgalanır genç kızların Gözlerinin karasında __________________
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|