"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Moral bozucular.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| moral bozucular bence hep oldu hep te olacaklar...onları ne kadar tanıyoruz ve kendimizi onlardan nasıl ve ne kadar koruyabiliyoruz? |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Bir topluluğa girdiğimizde muhakkak birini çok seviyoruz birine de gıcık oluyoruz. Bu bizim toplumsal olarak genel anlamda istisnalar hariç büyük bir eksiğimizdir. Aşırıcılık her alanda çıkıyor karşımıza. Bu moral bozucular diye sınıflandırdığımız kesimler arasında kendimiz de varız ama farkında değiliz Yetmiyor daha da ileriye gidiyoruz "Kendi varlığımız o kadar mühim ve önemli biz o kadar önemliyiz ki karşı tarafın varlığından rahatsız oluyoruz" Çok daha yapılandırıcı kendimize çok şey katabileceğimiz konular hakkında konuşmak yerine yarım saatlik yemek molalarımızda bile onları konuşuyoruz. Farkında olmadan ama tercih ederek bir başkasının hayatını yaşıyoruz. Varlığından rahatsız olduğumuz o insan bir anda kendimizin ötesine geçmiş oluyor ve ısrarla önemli olduğumuzu düşünürken o kadar önemsiz oluyoruz ki bir anda __________________
Hasret Bitiyor!!! DUMANN Geliyor :) |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| morali yüksek tutmanın en önemli yolu bence tamamlanmış özgürlük düşüncesidir. "ben o üzücü sözün,tavrın esiri değilim.ben o sözden ya da tavırdan daha uzağa bakabilirim" demektir bu anlamda özgürlük. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| "ben o üzücü sözün,tavrın esiri değilim.ben o sözden ya da tavırdan daha uzağa bakabilirim" İşte bunu yapmadığımız için kendimizi yaşamayı erteleyip Gerekesiz yere başkası adına bilinçsizce kendi tarafımızdan yönettiriliyoruz. __________________
Hasret Bitiyor!!! DUMANN Geliyor :) |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
Aldırmamaya çalışarak ama çoğu zamanda bunu başaramayarak... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|