Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Ekonomi

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Oger Telekom

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Döviz, Faiz, Borsa

Konu Araçları
Eski15-11-05, 22:39  #1
Timuçin
Onay bekleyen
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Oger Telekom

Herkesin gözü aydın olsun Türk Telekomun satışı tamamlandı .
sayın türker sizin de gözünüz aydın olsun artık bir kıyak geçer oger adsl.de indirim yapmayı düşünüyormuş
Timuçin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-11-05, 23:19  #2
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Sayın Timuçin,

Sorun kamu malı olmasından kaynaklandığı kadar, Telekom'un tekel olmasından da kaynaklanıyor. Bu tekel kırılmadıkça yapılacak iyileştirmelerin çok da mucizevi olabileceğini beklemiyorum. (20mbps internet gibi)
Eski16-11-05, 23:14  #3
hancı

Kara kara gülen, Telekomcularla yaptığım bir sohbette 900 kişinin yerine sadece 130 kişinin bu işi sürdüreceğini söylediler. Ne kadar doğru bir söylenti bilmiyorum.

Eğer doruysa bence bu bir mucize. 130 kişinin yürütmesi değil. 900 kişinin de bir görevinin olması ve hala eleman yetersiz diye söylenebilmeleri.

Bazen öyle hiddetleniyorum ki, Sırf kamu çalışanlarından intikam için bile özelleştirme yapılsa yeridir diyorum.

Saygılar;
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-12-05, 23:40  #4
ozansevinc

ozansevinc'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2005

beyler bayanlar,peki bu Telekom özelleştirmesi gerekli bişey miydi?yani bu,Türk Milleti'ne yararlı olacak mı?özelleştirme sizce birilerine peşkeş çekmek demek değil mi?devletçi ve devletini seven biri bence özelleştirme yapmaz.bence devleti güçlendirmek lazımdır...
Eski04-12-05, 19:40  #5
ASİ12
Forumdan Uzaklaştırılmış

Telekom kâr edemeyen bi kuruluşmuydu ki satıldı.Telekom satılacağına geliştirilemezmiydi.Şimdi de BOTAŞ'ın doğal gaz bölümünün %64ü özelleştiriliyor.Basında pek bahsedilmedi ama bildiğim kadarıyla BOTAŞ iyi kâr getiren bir kuruluş.Satılırsa gerçekten yazık olur.
ASİ12 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-12-05, 00:23  #6
ozansevinc

ozansevinc'nın Avatarı

Telekom satışı,özelleştirme ve devletçilik

Evet kardeşim, devleti büyütmeleri gerekirken küçültüyorlar.bu tabi birilerinin işine yarıyor. ya bişey imerak ediyorum.peki Amerika, bu kadar büyük bir ülke ama nasıl oldu da özelleştirme sayesinde bu kadar gelişebiliyor? devletçilik iyi bişey değil mi yani?
Eski05-12-05, 00:41  #7
ozansevinc

ozansevinc'nın Avatarı

devletçi ekonomi olmadığı sürece bu işler yürümezzz

devletçi ekonomi modeli siyasiler tarafından geliştiirlmediği sürece Türkiye açısından gelişme olamaz.
Eski05-12-05, 15:52  #8
T.H.V.C

Giriş Tarihi: Sep 2005

Rusya 1,5 milyar dolara satışını yaptığı en büyük petrol şirketlerinden birini elden çıkardığıklarını tekrar kazanmak için yanlışından dönüp 13 milyar dolara geri almaya kalkarken, biz hala dağıtıyoruz. Göreceksiniz geri alıcaz bir gün sattığımız yerleri. Kazık yiyerek. neden geri alıcaz stratejik önemi olduğu için bazı kurumların. yazık..
Eski07-12-05, 13:36  #9
spartaküs

kar eden telekom satılıyor çimento fabrikaları gibi ama her nedense zarar eden demiryollarını satmıyorlar yoksa satamıyorlarmı?
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-12-05, 15:34  #10
ozansevinc

ozansevinc'nın Avatarı

ya millet işine geldiği gibi hareket ediyor.baştaki kişiliksiz adamlar,afedersin, bunlar ülkeyi yedi bitirdi...Atatürk'ten ve İsmet İnönü'den sonra, 1950 yılından beri ne olduysa ondan sonra oldu.ülkeyi hep birlkte Atatürk'ün kuduğu medeniyet çizgisinden uzaklaştırdılar... gidişimiz bunu gösteriyo..

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı