"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| "Son"a 5 Kala / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Dünyayı kurtarmak için sadece 5 yıl kaldı Dünya Doğal Hayatı Koruma Fonu (WWF), dünyanın iklim değişikliği felaketine uğraması için 5 yılın bulunduğunu belirterek, hükümetlere, karbon emisyonlarını azaltarak gidişatı tersine çevirmek için harekete geçmeleri için 2012’ye kadar zamanları olduğu uyarısında bulundu. Sky News’un internet sitesindeki habere göre, kuruluşun yetkililerinden James Leape, “olumlu değişikliğin tohumlarını ekebilmemiz için küçük bir zaman dilimimiz var ve bu süre önümüzdeki 5 yıl” diyerek bu süreyi heba etmemek gerektiğini belirtti. Kaynak: NTV Peki Felekaete bu kadar az kala ülkelerin gerçekçi kampanyalar düzenlememesi bizi felakate mi yaklaştırıyor? Özellikle Amerika Birleşik Devletleri küresel ısınma raporunun bile değiştirilmesi için bilim adamlarına para teklif etmişti. Para yaşama isteğini de mi satın aldı insanların? Ülkemizde yürütülen küresel ısınma için bilinçlendirme çalışmaları ne alemde? Yeterli mi? Saygılarımla... ![]() __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| sn. elenorin burası türkiye diyorum yorumu size bırakıyorum saygılar __________________
GÜNEŞ DOĞUDAN DOĞUYORSA DOĞU NEDEN KARANLIK mavi_ay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-05-07 18:34 . |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007 Ülke / Şehir: Ankara
| Türkiye' de küresel ısınma için bilgilendirme çalışmaları mı varmış ? = ) Geçen gün bizim evin kapısına asmışlardı bireysel anlamda ne gibi katkılar sağlanabilir küresel ısınmanın engellenmesi için diye. Ama bunu yapanın da zaten apartman yöneticisi ve o bildirgenin de onun bireysel çabasının ürünü olduğunu söylemeliyim = ) . Eklemek gerekirse Türkiye bugün ABD ile beraber Kyoto Protokolünü bile imzalamamış ülkeler arasındadır. Ki bu protokolde, ülkelerin CO2 emisyonunu sadece %5 indirmesi öngörülür. Yani o kadar yumuşatılmış ve hatta pek bir halta da yaramayacak bir protokoldür bu aslında. Ancak, tek başına dünyaya güç taslayan Amerika bu protokolü enerji üretim miktarı düşecek diye imzalamaktan korkmuştur. = ) Diğer yandan, aslında Türkiye'de olmasa bile bugün dünya üzerinde çevreyle ilgili birçok konuda atılımlar yapılmaya çalışılmaktadır. Aslında bunların bir kısmı eskiden beri vardı ama, şimdi doğada gözlenen büyük yıkım sebebiyle bu konulara daha fazla hassasiyet gösterildiğini söyleyebiliriz. Ama birçok noktada temiz teknolojiler ve üretimde verim artışlarıyla - etkili kaynak kullanımı- bu çöküşün tüketim miktarını azaltmadan, zengin yaşam standartlarımızdan taviz vermeden önlenebilieceği iddia ediliyor. Bunda da tabi sermayenin payından hisse alan bazı bilim adamlarının parmağı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Özellikle 1990 larda ortaya atılan "Natural Capitalism" görüşü bununla ilgili bir konudur. Bu konu çerçevesinde sevgili Amory Lovins ve Paul Hawken çevreci kişilerimiz kapitalizmin çevreye zararsız olan türünün hipotezlerini oluşturuyorlar.Hatta bununla ilgili de bir kitapları var. ( İngilizce ama) Uzatmadan benim bu konulardaki genel görüşüme gelicek olursak temiz bir çevre ve sürdürülebilir yaşam için var olan tüketim kültürü anlayışından tamamiyle vazgeçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ve evet, birtakım çevre reformlarının kapitalizmin kanatları altında da yapılabileceğini savunanların, " Corporation " ların hegemonyasında da bu işin olabileceğini savunanların bir bardak soğuk su içmesini diliyorum. Çok zor o senin dediğin çook... Bu arada konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak isteyenler için : http://www.natcap.org/ darknpeace Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-06-07 21:00 . |
|
| #4 | |
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Ey atam görüyorsun değilmi sen bize bu vatanı emanet ettin. Bu ülkeyi yönetenler hiçbir şey yapmıyorlar. Ülkemiz hâlâ gerilemeye devam ediyor. Bir ülkenin kuruluş, yükseliş, duraklama, gerileme ve yıkılma dönemi vardır. Ve biz 4.döneme geldik. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007 Ülke / Şehir: erzurum
| Küresel ısınma için önlem çalışmaları ve Türkiye saka yapıyor olmalısınız aslında ağlanacak halimize güldüm. Bu felaketten kurtulmak için çoooookk büyük önlemler almak gerekir. İstanbul da adamlar duyuru yapıyor halı yıkamak yasak su bitecek,millet hala halı yıkama derdinde,hala çevre kirliliği için ufacık bir çalışmamız bile yok... daha neler neler sayabiliriz.Bence sona 5ten de az kaldı galiba ![]() saygılarımla __________________
Milliyetçilik faşizme açılan kapıdır... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Bir 3 sene daha sabredin anadoluya her tarafdan göç başlar su kaynaklarının bulunduğu yerlere. |
|
| #7 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| |
|
| #8 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Bir de bu küresel ısınma konusunda herkes "birşeyler yapalım" diyor da, bizler Nedir? bölümümüz için hiç olmazsa bilgilendirme amacıyla yeterli birc dosya bile oluşturamadık. Buradan başlayabiliriz belki... Araştırması olan veya bu konuda dosyamıza yazı hazırlamak isteyen yok mu? Hatta bu dosyayı geliştirecek biri... |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Dosyayı hazırlayamam ama dosyanın kitlelere ulaşmasında yardımcı olabilerim, hiç değilse bilinçli bi şekilde gidelim kıyamete... Eğer doğruysa, 5 yıl sonra önüne geçilemez bir tehlike doğacaksa bu gayet güzel bir şey benim açımdan... herkes anlamaz bunu veya böyle görmek istemez ama benim bir aile, çocuk, torun hayallerim artık bir şaka gibi gelmeye başladı, tabi herkese göre değişir bu, insanlığın geleceği bireysel olarak farklı tepkiler doğurabilir... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|