| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Bir inkarcı, alimin birine şu üç soruyu sorar: 1- Allah varsa bana göster. 2- Her işi Allah yaratıyor da neden suçlu ceza görür? 3- Şeytan ateşten yaratıldığı halde ona cehennem ateşi nasıl etki yapabilir? Alim bu soruları soğukkanlılıkla dinler. Sonra da yerden bir kerpiç parçası alıp inkarcının başına vurur. Başı yarılan inkarcıda soluğu mahkemede alır. Hakim, alime sorar: - Bunun başına kerpiç vurmuşsun öyle mi? - Bana üç soru sormuştu, ben sorularına karşılık kerpici vurdum. - Nasıl? - Allah varsa bana göster demişti. Başının ağrıdığını iddia ediyorsa göstersin o halde! İkinci olarak da her şeyi Allah yaratıyorsa suçlu neden ceza görüyor dedi. Peki o halde niçin beni mahkemeye veriyor ? Üçüncü olarak da ateşten yaratılan şeytana cehennem ateşi ne eder diye sordu. Topraktan yaratılan kerpiç, topraktan yaratılan kendisine ne ediyor ?... __________________
İnanmak, kanıtlamak değil, öngörmek ve irade etmektir.-elektron- Marksizm,Kadiri Mutlak Yaratıcıya karşı çıktığı için gücü eline geçirdiği vakit yozlaşmaya mahkûmdur. -Çakal Carlos- |
| #2 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2007
| 1- allah vardır.bu kadar alemin kendi kendine yaratıldığını söyleyemezsiniz. nasıl bir bardak sütün içinde yağ olduğunu biliyoruz ama göremıyoruz allah da öyledir 2-dünya sınav dünyası kişi yapmak ve yapmamakla özgürdür iyi bir şeyi yaparsa mükafatını alır yapmazsa zaten sorumlu değildir 3- şunu unutmayın ki şeytanı yaratanda allah cehennemi yaratanda allah |
| #3 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Mar 2006
| >>> allah vardır.bu kadar alemin kendi kendine yaratıldığını söyleyemezsiniz. nasıl bir bardak sütün içinde yağ olduğunu biliyoruz ama göremıyoruz allah da öyledir Sahi mi, ilginç.. Kim diyor göremediğimizi o yağı? Tereyağını, kremayı nerden çıkarıyorsun? Allahı nasıl çıkaracaksın o halde? >>> 2-dünya sınav dünyası kişi yapmak ve yapmamakla özgürdür iyi bir şeyi yaparsa mükafatını alır yapmazsa zaten sorumlu değildir Ne sınavı, bana kimse sordu mu sınva olucan mı diye? >>> 3- şunu unutmayın ki şeytanı yaratanda allah cehennemi yaratanda allah Allah bir masaldır, hiç bir haltı yarattığı filan yoktur: Yaratılmış hiç bir şey yoktur çünkü.. Ve bir tanrıya tapmacaksan, adam gibi tanrı olan Zeus'a tap.. Şüphesiz Zeus tanrıların en yücesidir.. Yersen elbette.. |
| #4 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| [quote=anibal;201942] Ne sınavı, bana kimse sordu mu sınva olucan mı diye? Kimsin ki soracaklar sana? Alıntı:
Yemeyle alakası yok,Zeus'a inanıp inanmama kısmına geldiyse,önceki kısmı değil bunu tartışacaksın,bu da kişinin seçimi zaten. __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. | |
| #5 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Islamcilarin belki de kendilerine hic sormadiklari sorulardan birisidir "seytan". O'nun varligina da tanri'nin varligina oldugu gibi sarsilmaz bir inanc ile inanirlar. Hikayede gecenleri bilirsiniz. Seytan, Adem'e secde etmesi istendiginde etmez. (Tabii olay cennet'te geciyor) "tanri'ya karsi gelir." Burada insanlarin su soruyu kendilerine sormalari gerekiyor. Tanri'yi gorup onunla bire bir diyaloga giren bir seytan nasil olurda o'na kafa tutabilir? Nasil olurda tanri'yi ti'ye alabilir. Hic mi korkmaz ondan? __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
| #6 | |
| >>> Tanrı yarattı diyor,Tanrı'yı göstermesine de gerek yok,bu da bir teori,aksini ispatla çürüsün. Bu teori değil, bir masaldır sadece.. Madde aha buradadır.. Ya allah, öyle bir şey malum bedevi masalında vardır, başka bir yerde yoktur.. Senin allahın varlığını ispatlaman gerekir, çünkü külli mesnetsiz olan budur.. |
| #7 | |||
| Alıntı:
Alıntı:
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bu kadar iddialı konuların bu kadar düşük bir seviyede tartışılması ne kadar yazık.. |
| #9 | |
| >>> Bu kadar iddialı konuların bu kadar düşük bir seviyede tartışılması ne kadar yazık.. Haklısın, ama biz ne yapalım? |
| #10 | ||
| Alıntı:
Felsefi nitelikte düzgün karşı çıkmalarla mesajlar geliniyor da biz mi cevap yzmıyoruz,malzeme bu,mecburen uyuyoruz sayın özedönüş,ama doğru mu yapıyoruz,orası meçhul __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|