Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Ekonomi

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Hükümet kullaniliyor mu?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Döviz, Faiz, Borsa

Konu Araçları
Eski17-11-05, 13:21  #1
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005
Hükümet kullaniliyor mu?

'Sonunuz Irak gibi olmasın'

Suriye'nin Hariri suikastı konusunda BM ile işbirliği yapması için dün Şam'a jet bir ziyaret gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Devlet Başkanı Esad'a "Saddam'ı da uyarmıştık, dinlemedi" dedi.

Milliyet, 17 Kasim

Neden oratadogu planinda sürekli elcilik görevi üsleniyoruz?
Eski17-11-05, 16:28  #2
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Ülke / Şehir: manisa

mahir kaynak önemli şeyler söylüyor adlı açtığım forumda sizin bu sorunuza sanırım bir cevap verilmiş sayın canugur

hesaplar değiştiriliyor ben bunu tek yol darbe adlı forumumda ima etmeye çalışmıştım.
bizde fazlasıyla olayların içindeyiz ve ab ile işlerin gitmeyeceğide gün geçtikçe dahada anlaşılıyor
saygılar
ugurozaltn is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-11-05, 16:56  #3
dr che

dr che'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Konya

Gelecekteki bize biçilen role alışmak için olabilir veya abd nin bize karşı olası bir işgalini önlemek için
dr che is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-11-05, 18:41  #4
Timuçin
Onay bekleyen
Yazar Adayı

Büyük Ortadogu Projesinin baş aktörlerinden biri Türkiyedir. ABD'nin her dediğini yapan bir hükümet ile karsı karsıyayız cünkü kendilerinin de bildiği üzre eger Türkiye kardeş dogu halklarının onurlu mücadelesinde destekçi-yardımcı olursa ırak ile aynı akıbeti paylasmak zorunda kalacaktır. Koz Abd nin elindedir ! Gırtlagına kadar borç batagında olan Türkiyede bir ekonomik kriz cıkarmak Abd için cocuk oyuncagıdır sagolsun George Soros amca bu işlerde cok basarılıdır. 1haftada akp hükümeti alasagı edilebilecegini bildiği için SAM AMCANIN her dediğini tıpış tıpış yapıyor NE UGRUNA ? Sadece kendi cıkarlarını düşünüyorlar eger tersi olsaydı akp kırmızı cizgilerimizi ezip gecemezdi ıraktaki mazlum halkın yanında olurdu hani dinciydi hani islamcıydı akp ? ıraktaki müslüman kardeslerine cok yardım ediyorlar dogrusu aferin hepsine arkadaslar gercekler ortada

herkes acsın su gözlerini artık bizi türban imam hatip yök avrupa birliği dubai towers gibi suni gündemler ile kandırırken her sey tek tek elden gidiyor herkesi sagduyulu olmaya davet ediyorum .

sayın canugur umarım acıklayıcı bir yanıt almıssınızdır saygılar,
Timuçin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-11-05, 18:51  #5
Timuçin
Onay bekleyen
Yazar Adayı

arkadaslar herkesin fikrini almak istiyorum bu konuda ayrıca cok merak ediyorum neler dusunuyorsunuz saygılar,
Timuçin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-11-05, 20:25  #6
Diplomat

Giriş Tarihi: Nov 2005

Gul`un Suriye ziyaretinden AKP`nin kullanildigi anlamini cikarmiyorum ben.

TV de bi arastirmaci diyodu; eger ABD Suriye`ye karsi BM Karari olarak ambargo vs. cikartirsa, o zaman Turkiye`nin ortadogu kapisi nerdeyse tamamen kapanmis olur(Irak da istikrar olmadigi icin ekonomik iliskilerimiz normal duzeyde degil).

Su an ortadoguya ulasabildigimiz tek guvenli karayolu Suriye yolu. Bu yuzden Suriye`yi BM ile tam calismaya tesvik ediyo Turkiye. Bence olay bundan ibaret.
Diplomat is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-11-05, 23:44  #7
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

ABD AB ile büyük bir çekişme halinde
ABD AB yi zamanı geldiğinde muhtemelen ikiye bölecek
ABD rusya çin dengesini çok dikkatle izliyor
ABD ortadoğuda TC ve israil ile asla ters düşmez
TC yunanistan arasında ABD bizi tercih eder
Bu hükümet türban konusunu gereksiz yere kaşıyor
Galiba kendi felaketini kendi hazırlıyor
Eski18-11-05, 09:55  #8
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005

En azından aracı rolünü üstlenebiliyor. Eskiden o da yoktu.
Kalın, sert bir kabuk, kaplumbağanın ki gibi. Şimdi bu kabuk biraz olsun delinmiş gibi görünüyor.
Evet, en azından arabuluculuk yapabiliyoruz.

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-11-05, 14:20  #9
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Bu hükümet ve öncesi olan Erbakan çizgisi zamanla hatalarını görüyorlar ve görecekler.
Erbakan yıllarca faizciliğe saldırdı durdu şimdi gelinen nokta faizlere küfredenlerin ellerinde şu finans-bu finans-al baraka türü şeyler.Erbakanın siyasete atladığı nokta ne ? TOBB
Takiyenin takiyesi
Laiklik konusundada aynı iki yüzlülüğü segiliyorlar
Ama meclis başkanı geçen gün bir şeyi itiraf etti veya etmek zorunda kaldı
<<devlet çalışanlarının dini sembollerde serbest olması uygulamalarda taraf tutmalarına sebep olabilir buna katılıyorum >> dedi.eh bu da bir gelişme, laikliiği yavaş yavaş kavrıyorlar ama geçmişteki hataları hala kamburları olarak sırtlarında duruyor.
Eski18-11-05, 14:47  #10
canugur

Evet sayin Ugurözaltin, ben de bu söylediklerinizin altinda, oy garantilerini yitirmemek icin arada bir böyle kasitli gaflar yaptiklariin tahmin ediyorum.
Erbakan bir dönemler isin dozunu fazla kacirmis, Türk parasinin dahi degisebilecegi söylemi ile siyasetten men antragini kendi elleriyle imzalamak zorunda birakilmisti.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı