"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Mahmud Sâmî kuddise sirruh Birgün ashab Peygamberimiz (s.a.v)’den Hz. Ali’yi niçin çok sevdigini sordu. Hz Peygamber o anda mecliste bulunmayan Hz. Ali’yi çagirmaya adam gönderdi ve orada bulananlara sordu: - Birisine iyilik etseniz, o da size kötülük etse ne yapardiniz? Cevap verdiler: - Yine iyilik ederiz. - Yine kötülük yapsa? - Biz yine iyilik ederiz? - Yine kötülük yapsa? Ashab cevab vermedi, baslarini öne egdiler. Bunun anlami kötülüge kötülükle mukabele etmesek bile iyilik yapmaya devam etmeyiz, demekti. Bu sirada Hz. Ali o meclise geldi. Rasulullah Hz. Ali’ye sordu: - Ya Ali, iyilik ettigin biri sana kötülük etse ne yapardin? - Yine iyilik ederdim. - Yine kötülük yapsa? - Yine iyilik yapardim. Hz. Peygamber soruyu tam yedi defa tekrarladi. Hz. Ali yedi defasinda da "yine iyilik ederdim" diye cevap verdi. Ashab, - Ya RasulAllah, Ali’yi çok sevmenizin sebebini simdi anladik, dediler. __________________
İnanmak, kanıtlamak değil, öngörmek ve irade etmektir.-elektron- Marksizm,Kadiri Mutlak Yaratıcıya karşı çıktığı için gücü eline geçirdiği vakit yozlaşmaya mahkûmdur. -Çakal Carlos- elektron Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-05-07 03:15 . |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Şimdi hadise göre ,Hz Muhammed'in Hz. Ali'yi sevmesi oldukça anlaşılır.İyiliği özendiren Hz.Muhammed , Hz. Ali'nin bu özelliğini Müslümanlara tanıtıyor. Keşke Hz. Ali'yi kendilerince seven Aleviler ,Hz. Ali ve diğer Müslümanlar'ı ve de özellikle Sünniler'i keşke pek de iyi analiz edemedikleri Hz. Ali'nin diğer Müslümanlar'ı sevdiği gibi sevselerdi! Şu Kerbela kininden,nefretinden uzaklaşabilseler belki de Hz. Ali'ye daha fazla yaklaşabilecekler.. İslam'da kin var mıdır? Acaba Hz. Ali ete-kemiğe bürünüp Aleviler'e Kerbela kinini unutup ,diğer Müslümanlar'ın hepsini Kerbela'dan sorumlu tutmayın,günaha giriyorsunuz dese,Hz Ali'yi de Sünniler'in safına koyup reddedip,sevgilerine son verirler miydi? Hz. Ali ,Arap Yarımadasında ibadet ederken Cem mi tutuyordu;rükuya çıkıp,secde mi ediyordu? Hz. Ali gibi sevebilmek için Alici olmak yetmiyor anlaşılan! Saygılar, doğançay |
| #3 | ||
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Istanbul
| Alıntı:
Hz Muhammed s.a.v kendisi söylüyor. "Ben İlimin şeyhiysem, Ali'de kapısıdır" diye. Ali sevilmez mi Ashabın hepsi aynı ama. Peygamber efendimiz söylemiyor mu? "Benim ashabım, gökyüzündeki yıldızlar gibidirler" Eğer Cehennemden çabuk çıkarsam muhakkak tanışacağım kendileri ile ![]() __________________
Hoyrat Bir Rüzgâr Artık Zaman, Geriye Kalan Ancak İman... | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|