"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Anket Sonuçlarını Göster: Bu haberden sonra Hürriyet hakkında düşünceleriniz değişti mi?
Evet değişti resmen yalan haber3 75.00%
Hayır değişmedi, bu haberden etkilenmedim1 25.00%
Oy Verenler: 4. Bu ankete oy veremezsiniz

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski17-05-07, 16:32  #1
mavi_tuna

mavi_tuna'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Hurriyetin Haberlerine İnanıyor musunuz?

Arkadaşlar,

Merak ediyorum,Hürriyetin haberlerine inanıyor musunuz? İnanıyorsanız bakınız..
Konuyu özetleyeym üsteki alıntıda aşağıda yapılan haberin asılsız olduğu ispatlanmaktadır:P
Bu haberi yapanlara bir cevap olmasını diliyorum arkadaşlar, gerçekten ilginç değilmi?

Alıntı:
Boğaziçi Rektörü Soysal'dan 'tuhaf' manşete tepki: Öğrenciler hedef gösterildiBoğaziçi Rektörü Prof. Dr. Ayşe Soysal bir gazetede çıkan 'Boğaziçi Üniversitesinde tuhaf şov' başlıklı haberde öğrencilerin hedef gösterildiğini söyledi.
Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü öğrencilerinin Meksikalı öğrenciler için hazırladıkları gösterinin 'Türbanlı peşmergeli gösteri' olarak yansıtılmasını bir türlü anlayamadıklarını söyleyen Soysal "Öğrencilerimizin hedef gösterilmesi bizi rahatsız etmiştir. Teessüfle karşılıyorum" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Soysal önceki gün bir gazetede çıkan 'Boğaziçi Üniversitesi'nde tuhaf show' başlıklı haberle ilgili sorulan sorular üzerine olayı teessüfle karşıladığını dile getirdi.Soysal sözlerine şöyle son verdi: "Olayın bu şekilde yansıtılmasını anlayamadık, anlamaya çalışıyoruz.Anlayan biri bize anlatsın."

kaynak:
http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/ha...haberno=541063
http://www.google.com.tr/search?hl=t...a=lr%3Dlang_tr
Bakınız haber Hürriyete çıkmış; ve çocukların folklör için taktıkları başörtüsü Türban olarak yazılmış.:P

Alıntı:
Boğaziçi Üniversitesi'nde tuhaf şov

Boğaziçi Üniversitesi'nin gecesinde Folklor Grubu, Kürtçe şarkılarla halay çekti.
Meksika ve Türkiye kültürünün tanıtıldığı gecede sahneye çıkan Boğaziçi Üniversitesi Folklor Grubu, peşmerge kıyafetlerine benzer kostümlerle program yaptı.

Sembolik Nevruz ateşinden atlayan öğrenciler Kürtçe şarkılarla halay çekti. Okulun orkestrasındaki bir türbanlı gitar çaldı. Slayt gösterisinde ise ağzı bandajlı, başı türbanlı bir kızın "Okuma hakkımı istiyorum" yazısı yer aldı.
BOĞAZİÇİ Üniversitesi (BÜ) ile Meksika Centro Universitario de Integracion Humanistica’nın (Meksika Hümanist Entegrasyon Merkez Üniversitesi) iki ülke kültürünü tanıttığı gösteride, Boğaziçi Üniversitesi Folklor Grubu’nun peşmerge kıyafetine benzer kostümler ve Kürtçe şarkılarla sahne aldı. Sahneye Roman oyunlarıyla çıkan grup, programını modernize edilmiş peşmerge kıyafetleriyle sürdürdü. Sembolik Nevruz ateşinden atlayan öğrenciler Kürtçe şarkılarla halay çekti.

SAVUNMA GEREKSİZ
Etkinliğin sonunda Boğaziçi Üniversitesi Rektörü’nü temsilen Uluslararası Öğrenci Danışmanı Tomru Önalp, Meksika üniversitesinin öğretim görevlilerinden Maria Luise Malo’ya okulun flamasını hediye etti. Malo da Önalp’e Meksika’nın renklerini temsil eden kırmızı, yeşil ve sarı kurdeleli bir Meksika asası verdi. Boğaziçi Üniversitesi yönetimi, gösteriyle ilgili "Savunma gerektirecek bir konu olmadığı" gerekçesiyle açıklama yapmadı. Adını vermek istemeyen bir üniversite yetkilisi, folklor kulübünün normal gösterisi olduğunu ve sorun görmediklerini söyledi.
Türban şov

BOĞAZİÇİ Üniversitesi’nin gösterisinde Türkiye’de yaşanan türban sorunu da tanıtım kapsamına alındı. Türbanlı bir kız gitarıyla parçalara eşlik etti. Slayt gösterisinde ise ağzı bantlı bir türbanlının görüntüsü yer aldı. Dansçı Ömer Ongun, slayt gösterisindeki, ağzı bağlı ve ’Okumak istiyorum’ yazılı pankart taşıyan türbanlı kız görüntüsüyle ilgili "Bu ülkemizde var olan bir görüntü. Gösteride 100’ü aşkın fotoğraf yer aldı. Eylemlerde, sokakta, günlük hayatta, yani Türkiye’de olan olaylar anlatılmak istendi" dedi. Gösterinin broşürüne de, Kürtçe dahil 5 dilde "Hepimiz" yazıları yazıldı.

Hürriyet
kaynak:http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=238775

mavi_tuna Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-05-07 16:43 .
mavi_tuna is offline  
Eski17-05-07, 16:52  #2
ZUHAL.KUZU

Giriş Tarihi: Nov 2006

Aydın Doğan diyorum başka da söz söylemeyeceğim.

Devletten 5 yıllığına kredi çeken bir innsan ne kadar tarfsız haber yapabilir. Bugünkü hükümetin şiddetle bir an önce gitmesini istiyorum. Her kim bugünkü hükümet lehine sözcülük yapıyorsa onun haberlerine inanmıyorum. Zira hükümet tepeden tırnağa yolsuzluğa batmış durumda.
Eski17-05-07, 16:57  #3
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
Sayın ZUHAL.KUZU şöyle demiş:

Mesajı Göster

Devletten 5 yıllığına kredi çeken bir innsan ne kadar tarfsız haber yapabilir. Bugünkü hükümetin şiddetle bir an önce gitmesini istiyorum. Her kim bugünkü hükümet lehine sözcülük yapıyorsa onun haberlerine inanmıyorum. Zira hükümet tepeden tırnağa yolsuzluğa batmış durumda.
katılıyorum, dahası o gösteride başörtüsü konusunu geçin de, esas mesele sarı kırmızı yeşil bezlerle tiyatro oynamalarıydı. (ben de konuları sabote etmeyi amma seviyorum ha)

ama hürriyetin en çok hristiyalıkla ilgili haberleri ilgimi çekmiştir. Mesela "tecavüzcü imam" manşetinin yanında meryem ana heykelinde göz yaşı geldiği gibi haberleri vardı. Kısaca hürriyete inanmayan zinhar çarpılır...

Saygılarımla
Ulukoca is offline  
Eski17-05-07, 17:10  #4
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

ben anketteki "Hayır değişmedi, bu haberden etkilenmedim" şıkkını işaretledim.

çünkü, ben oldum olası hürriyetin ve onun gibi yayınların doğru yazdıklarına hep şüpheyle bakmaktayım.

onlarca, yüzlerce haberi yalanlanmış, tekzip edilmiş yayınlara niye inanayım ki, niye güveneyim ki?

bu sebeple bu haber beni hiç etkilemedi
redyellow is offline  
Eski17-05-07, 17:17  #5
redyellow

Alıntı:
Sayın Ulukoca şöyle demiş:

Mesajı Göster
Kısaca hürriyete inanmayan zinhar çarpılır...
ben sürekli çarpılacağım demekki

amma çarpılsam bile hürriyete ve onun gibi gazetelere inanmamaya devam edeceğim!
redyellow is offline  
Eski17-05-07, 17:17  #6
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Malesef türkiyede hiçkimse önünü bile göremez oldu...Sn Zuhal Kuzu Farkındamısınız HÜRRİYET Normal bir oyunu türban şov gibi göstermiş...eee???Nerde bu AKP cilik. hürriyet anlaşılan "laiklik elden gidiyor" oyunu oynayanların gazetesimi oldu?Bizi desteklerse alkışlarız...düşmanımızı desteklerse yalancıdır.Basın bu ülkede budur herhalde...
phidas is online now  
Eski17-05-07, 17:20  #7
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Başında aç gözlü patronların olduğu hiç bir kuruma güvenmiyorum zaten.

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is offline  
Eski17-05-07, 17:30  #8
redyellow

Alıntı:
Sayın ZUHAL.KUZU şöyle demiş:

Mesajı Göster

aydın doğan ve onun gibiler için gelen ağam giden paşamdır.

doğan grubu refahyol hükümeti hariç tüm hükümetlerden kredi almıştır, teşvik almıştır, çoğu zaman da aldığı kredinin üzerine yatmıştır, vergilerini tam vermemişlerdir....

yetkililerin de bunlara sesi çıkmamıştır.

ses çıkaranların, kredi vermeyenlerin, devletin parasını bunlara peşkeş çekmeyenlerin sonu da 28 şubat olmuştur!
redyellow is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 13:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)