"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski17-05-07, 17:52  #1
nore196

Giriş Tarihi: May 2007
Hz. Muhammed neden ben tanriyim demedi??

herzaman bılımden akıldan soz eden arkadaslara bır sorum var. bızım peygamberımızın bukadar uzun yıllar yasayan ve bukadar ınsanı kendıne baglayan bır dın olusturduguna gore onun cok zekı dusuncelı bırısı olması gerekmezmı??

e oyleyse ve gercekten tanrı yoksa neden yanındakı kısılerı tanrı olduguna ınandırmadı ne de olsa kendısınden sonrakıler onu ılgılendırmez alabıldıgı kadar dunya zevkını alır bunlarıda sanırım dunyada en fazla kendını tanrı olduguna ınandıran kısıler almıstır. ama o neden bunu yapmadı da semavı dınlerın bır devamı olan muslumanlıgı getırdı ınsanlık alemıne.

ha belkı zekı degılmıskı dıyenlerınız olabılır ıcınızde ozmn sızın de mılyarları kendıne baglayan bır dın olusturmanızı ısterım.

saygılar...
nore196 is offline  
Eski17-05-07, 19:40  #2
alperizm
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Apr 2007

dini Hz.Muhammed(sav) oluştursaydı. Böyle birşey söz konusu olabilirdi. Sorunuzu yerinde buluyorum teşekkürler bu topic için
Eski19-05-07, 18:18  #3
abraxas
Yazar Adayı

sayin nore196
bir musluman olarak dininizi bu sekilde savunmanizi acikcasi biraz fanatik ve garip buldum.isin garip yani eger hz.muhammed tanri oldugunu soyleseydi daha mi fazla hurmet gorurdu.eger zaten islamiyet bir yalansa hz.muhammed zamaninda da peygamber oldugunu degil tanri oldugunu soyleseydi o zamankinden daha fazla hurmet gormezdi.ayrica semavi dinlere inanan insanlarin bir cogu kendisinin bir sarlatan oldugunu soylerlerdi ( ki peygamber oldugunu soylemesine ragmen bu iftiralar atilmistir) . bunun gibi bir cok mantik onunuze surulebilir. bu misyonerlik cabanizi saygiyla karsiliyor ama icinin bi daha ki seferler icin biraz daha dolu olmasini diliyorum..
abraxas is offline  
Eski20-05-07, 01:37  #4
KaMeLoT

KaMeLoT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007
Ülke / Şehir: erzurum

Tanrı olmadığı içindir herhalde. Hz. Muhammed tanrının elçisi değilmi? Neden tanrıyım desinki. Zeki olduğu için,kendini tanrı olarak değil de peygamber olarakta kabul ettirmeyi başarmış ve kendi yaşantısından daha çok insanları düşünmüş demekki.
Eski20-05-07, 12:56  #5
nore196

sn abraxas oncelikle sunu soylemek isterim ki yazdiklarimda islami yayma ve dinimi savunma dusuncesi yoktur. keske bunla ugrasabilsem ama hemen her insanın tek yonlu baktigi bi dunyada benim asil amacim insanlarin her yone bakmasini saglamaktir.bunu da ınsanların kafasında bazı soru ısaretlerı uyandırarak yapmaktır. bende bır mısyonerlık dusuncesı bulunmadigina gore yazımdakı fanatizm yalnizca sizin kuruntunuzdur. bu konuyu acmamin sebebi islama karsi cikanlarin hemen hepsinde bu dini benim peygamberim hz. Muhammedin uydurmalarindan olusmus bir masal olarak gormeleridir. benim istedigim bunlari savunurken kendılerıne baska sorular da sormalarıdır,herseyi dusunmeleridir. uslubumla ilgili elestirinize cevabim budur.

dusuncenize gelecek olursak. demissiniz ki:
eger hz.muhammed tanri oldugunu soyleseydi daha mi fazla hurmet gorurdu.eger zaten islamiyet bir yalansa hz.muhammed zamaninda da peygamber oldugunu degil tanri oldugunu soyleseydi o zamankinden daha fazla hurmet gormezdi.

bu yorumunuzdan bazı seylerı bılmeyen yada bılıp de bunları kullandıgı zaman kendı dusuncesına zarar verecegını bıldıgınden onlardan kacan bır elestırmen oldugunuzu cıkarabılıyorum. hatırlıyacak olursak kendını tanrı ılan eden bır fıravun olsun bır nemrut olsun bunlar kadar dunya tarıhınde kımse hurmet gormemıstı. tam da hurmet dıyemeyız cunku cevresındekı ınsanları kendı kolelerı yapmıslardır. sımdı bıraz beyın fırtınası yapalım bır ınsan cıkıyor ve kendı bır dın uyduruyor. ama bunun gercek olmadıgını kendısı bılıyor. buda kendısıne bır sarap ıcme ızını bıle vemıyor. ıstedıgı kısıyle yatıp kalkma ıznı vermıyor vs vs. bu nasıl zevkdır. aklınıza yatıyor mu??
neden tanrıyım dıyıp de dunyanın ozmn kı butun zevklerını tatmadı??( umarım bır ateıst sablonu olan bunları yapmadıgını nerden bılıyorsunuz belkı bunları sız uydurdunuz gıbı konusma tarzına gecıp sevıyeyı dusurmezsınız )

ztn yalancı bır ınsan kendısınden sonrakı ınsanların onu hatırlayıp hatırlamamasını onemsemez neden onemsesın kı?? onemsemıs olsa busefer ters taraftan dusunur ılerde ınsanlar benım bu yaptıklarımı anlayacak benı kotuleyebıldıklerı kadar kotulıycekler dıyede dusunur ve yaptıgı kotu seylerden vazgecer tabıkı.

son olarak da acılan konuları ve yazılan cevapları daha dıkkatlı okuyup onlar uzerınde bıraz daha dusunmenızı ıstıyorum cunku karsınızdakıler sızın sandıgınızdan cok daha fazla seyler amaclıyor olabılır.
nore196 is offline  
Eski21-05-07, 01:43  #6
ZUHAL.KUZU

Giriş Tarihi: Nov 2006

Tasvip edilmeyen tepki göreceğin mevzulara imzanı atmışsan eğer bir başkasını sorumlu tutarak sebebiyetini açıklamadan kolayca sıyrılmanın en temiz en zarasız yolu bu olsa gerek. Benim fikrim değil tanrı buyurdu onun emri
Eski21-05-07, 08:52  #7
abraxas
Yazar Adayı

sayin nore196 soyle bir sorunumuz ki sizin yazdiginiz ilk yazi insanlarin tek pencereden bakmasini engellemekti yanilmiyorsam en azindan ikincisinde bu sekilde aciklamissiniz.Bu diger pencereyi gormesini istediginiz insanlar ise (yine sanirim) hz.muhammed in yalanci oldugunu dusunen insanlar.emin olabilirsiniz ki eger ben de oyle dusunseydim hz. yazmazdim.fakat zaten hz.muhammed in yalanci oldugunu dusunen insanlar sizin ateist sablonu dediginiz seyi rahatlikla ileri surebilirler size gore ve hatta bana gore de seviye dusurmek dediginiz sey onlar icin mantikli bir savunma olabilir.bir baska konuda insanlar kendinden sonra isimlerinin devam etmesini sebepsiz olarak da isteyebilirler bu bir sekil de ego tatminidir nitekim.ilk yazimda yazdigim bazi seyler size saygisizlik gibi gelmisse bunlar icin ozur dileyebilirim fakat dedigim gibi bu farkli pencereyi gormesini istediginiz insanlar icin bana gore yeterli ve mantikli bir soru degil..

saygilar
abraxas is offline  
Eski21-05-07, 09:38  #8
anibal
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Tanrıyım derseniz, gelir sizden yağmur dilenirler.. Yağdıramazsanız, sizi kendi tanrılarına güzelce kurban ederler..

Bundan dolayı olmasın sakın? Yani kelle korkusu..
anibal is offline  
Eski21-05-07, 11:23  #9
nore196

zuhal.kuzu demis ki:
Tasvip edilmeyen tepki göreceğin mevzulara imzanı atmışsan eğer bir başkasını sorumlu tutarak sebebiyetini açıklamadan kolayca sıyrılmanın en temiz en zarasız yolu bu olsa gerek. Benim fikrim değil tanrı buyurdu onun emri

bu konunun tamamını goz onunde bulundurmadıgımızda matıklı bır acıklama olabılır. ancak sayet ınsanlar bır seyı mantıksız bulduysa sucu haz. Muhammed ın Allah a atması soz konusu olamaz cunku hz. Muhammed yalnızca teblıg le sorumlu degıl konuları ınsanlara acıklamakla da sorumludur. yanı ortada mantıksız bır durum varsa ve bırı bunu sormussa peygamber acıklamak zorudadır. gıt Allah a sor dıyemez.

sn abraxas demis ki:
fakat zaten hz.muhammed in yalanci oldugunu dusunen insanlar sizin ateist sablonu dediginiz seyi rahatlikla ileri surebilirler size gore ve hatta bana gore de seviye dusurmek dediginiz sey onlar icin mantikli bir savunma olabilir.

burda sevıye dusurmekten kastım ona gore veya bana gore deıldır. sonucta bız bazı seylerı tartısmak ıcın burdayız ve bu savunma bıcımı tartısmayı sonlandırıcı nıtelıktedır. kısaca anlamı sen ne dersen de ben sana ınanmayacagım demektır. yanı tabıkı kısıler yıne aynı soylemlerde bulunabılır ama onlarla tartısmaya devam etmek nekadar dogrudur soruyorum. ıkı tarafında aynı anda reddettıgını dusunsenıze.

sn abraxas demıs ki:
bir baska konuda insanlar kendinden sonra isimlerinin devam etmesini sebepsiz olarak da isteyebilirler bu bir sekil de ego tatminidir nitekim.

bunun cevabını ıkıncı yazımda vermıstım ama madem sordunuz yıne tekrar edıyım. egosunu tatmın etmek ıcın ısmını dıger nesıllere guzel bır sekılde bırakması gerekır. sayet yalancıysa ısmı dıger nesıllere kotu bır sekılde kalabılır. yanı yaptıgı ıs onu vezır de edebılır rezıl de edebılır. bukadar zekı bır yalancı(!) bunuda dusunmustur degıl mı??

sn anıbal demis ki:
Tanrıyım derseniz, gelir sizden yağmur dilenirler.. Yağdıramazsanız, sizi kendi tanrılarına güzelce kurban ederler..

Bundan dolayı olmasın sakın? Yani kelle korkusu..

zaten butun ınsanlar kendılerıne gelen peygamberlerden mucıze ıstemıstır.ve peygamberlerde onları yerıne getırmıstır. ama pardon sız mucızelere bızım uydurdugumuz masallar dıyordunuz degıl mı?
pekı bırı sıze gelse ve sımdı dese kı ben peygamberım. Allah tan bana haber gelıyor dese sız ona ozmn Allah ına soyle bıze sunu yapsın gıbı bır soylemde bulunmazmısınız(aynen yahudılerın yaptıgı gıbı). sahsen ben bulunurum ve oda bunu yapmazsa ınanmam. emınım sızde sorarsınız ama olanlardan sonra ınanırmısınız ınanmazmısınız orasını bılemem.
nore196 is offline  
Eski21-05-07, 16:04  #10
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: istanbul

tanrı kendisi olmadığı için dememiştir herhalde. Ayrıca "ben tanrı'yım" deseydi yalan atmış olmaz mıydı ve tanrı böyle bir yalancıya o kadar mucizeyi yaptırtır mıydı?
İsa neden kendisinin yanrı olduğunu iddia etikten sonra mucizeler yapmaya devam etmiştir? Tanrı değilse tanrı tarafından peygamberliğine son verilmesi gerekmez miydi?
Konunun açılış amacını anlayamadım. İsa ve muhammed'in kıyaslanabileceğini mantıksız buluyorum.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı