| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Kürt sorunu nasıl çözülür? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Arkadaşlar kürt sorunu ile bir çok tartışma yapılıyor peki bu kürt sorunu çözümlemek için neler yapılabilir.Geçmişte yapılan yanlışları unutmak için gerçekten kardeş oldugumuzu tüm dünyaya duyurmak için benim aklıma türk-kürt kardeştir mitingi düzenlenmesi geliyor. sizin fikirleriniz nelerdir? sayılar.... __________________
GÜNEŞ DOĞUDAN DOĞUYORSA DOĞU NEDEN KARANLIK |
|
| #2 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: May 2007
| Kürt sorunu sadece Kürt-Türk kardeştir demekle bitirilemez ki zaten kardeştirler.Meseleye sınıfsal ve ulusal boyutlarıyla bakılmalıdır,onlar şukadar öldürdü bu taraf bukadar öldürdü demekle sadece ... yarışı yapılır ötesine gidilemez.Ulusların kaderlerini tayin hakkı ilkesi en doğal olarak Kürt'ler içinde geçerlidir,elbette Türk'ler içinde ve diğer tüm milliyetler.. Sadece Kürt sorunu değil ortada insanlık sorunu mevcuttur. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Kürt sorununu çözecek bilgi, tecrübe ve vatan sevgisi bizde yoktur.gün gelir tüm dünya tepemize biner kürt sorunu ancak böyle çözülür... Tarihteki tüm benzer sorunlar bu şekilde çözülmüştür... |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
Biliyorum ortada insanlık sorunu var ama ne zamana kadar geçmiş ile yaşayacagız bunu ne zaman halledecegiz ? __________________
GÜNEŞ DOĞUDAN DOĞUYORSA DOĞU NEDEN KARANLIK | |
|
| #5 | |
| Geçmiş ile herzaman yaşıyacağız,sadece ölen ve öldüren kim bunu iyi kavramalıyız.Karşı karşıya savaştırılanlar mı yoksa baştakilermi terörist?İşte sorumuz bu,cevapta oldukça açık. |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
Peki böyle yerimizde oturup olanlarımı izleyecegiz nerde yurt severlik ben bunu anlayamıyorum dış güçlerin bizim üzerimizden para kazanmalırnı mı izleyecegiz?? __________________
GÜNEŞ DOĞUDAN DOĞUYORSA DOĞU NEDEN KARANLIK | |
|
| #7 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
Kürt sorunu 80 darbesi zihniyetiyle hazırlanan ve yazılmasında Faşizmin ve vahşi kapitalizmin başrol oynadığı 1982 anayasasıyla varlığını her zaman devam ettircektir. Anayasa değişmediği sürece bu sorun artarak devam edecektir. Ben sorunun anayasayla çözüleceği düşüncesindeyim. Kürtlere bütün hakları eksiksiz ve mutlak özgürlükleri verilmelidir. Kürt halkı bu ülkenin önemli renklerinden biridir. Onların istekleri mutlaka yerine getirilmeli ve onlara da özgür olma hakkı tanınmalıdır. Yukarıda saydıklarımın hepsini engelleyen gerici zihniyettir. Gerici zihniyetin de ortadan kalkması için ülke çapında bir ayınlanma şarttır. Bu da demek oluyor ki Kürt sorununa hemen çözümler geliştirilmezse sorunlar uzunca bir süre deva edecektir. Saygılarımla... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Kemalist ideoloji bertaraf edilmedikçe, atatürke ait ne varsa Kürtlerin üzerinden temizlenmedikçe Kürt sorunu çözülemez. Kürtler, atatürke ait hiçbirşeyi, ismini, cismini, fikrini kendi vatanlarında görmek istemiyor. 1. Dünya savaşı sonrasındaki emperyalist paylaşımın Osmanlı'dan arta kalan Anadolu halklarına öngördüğü zihniyeti empoze etme görevini layıkıyla yerine getiren kemalizmin miadı çoktan dolmuştur. Çağdaşı olan diğer ilkel rejimler 1945'te tarihin çöplüğüne gömülmüştür. |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
Düş görüyorsunuz... ![]() __________________
Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız, Demokratik Türkiye ! | |
|
| #10 | |
| Sn.dengbej'e katılıyorum,Kemalist anlayıştan ve onun getirdiği şöven duygulardan temizlenilmedikçe kimseye rahat nefes yoktur.Bozuk düzende de sağlam çar zaten mümkün değildir.. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|