"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Antidemokrat kesimin telkinleriyle bir kısım halk (mitinglere katılanları kastediyorum) "yaşam biçimimize müdahele ediliyor" diye galeyana getirilmek isteniyor. Ama artık halkın bu namarayı yemeyeceği anlaşıldığından, ya da halkın bunların bir numara olduğunu anladığından olsa gerek, Cumhuriyet Mitinglerine son vermeye kadar verdiler. Kendi kendine biteceğine biz bitirelim dediler. Neyse asıl sorun bu değil. Sorularım var sizlere ey "yaşam şekli'ne müdahele edildiğini düşünen halkım! Size göre kimin yaşama biçimine müdahele ediliyor? Mesela evinde, restoranda, parkta içkisini içemeyen var mı? Kadınların başları zorla kapatılıyor mu? Marx'ın kitabını okumanız engelleniyor mu? Açık saçık gazeteler çıkarmanız engelleniyor mu? Genelevler kapatılıyor mu? Plajlara girmek yasaklanıyor mu? Magazin programlarının yayınanması yasaklanıyor mu? Yaşam tarzınıza nasıl müdahele edildi şimdiye kadar? Ve gelecekte nasıl bir müdahele olubilir? Müslamanların yaşam biçimine müdahele var mı peki? Askeriyede namaz kılmak yasak mı? Üst düzey yöneticilerin eşlerinin başlarının kapalı olması yasak mı? Üniversitelerdeki kıyafet zorbalığı kime karşı yapılıyor? Çocuklara 15 yaşından önce Kur'an öğretmek kanunen yasak mı değil mi? |
| #2 | |||
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
Evet, insanlarin yasam bicimlerine mudahale edilmektedir. Alıntı:
Kadinlarin baslari zorla kapatilmaktadir. Siyasal kitaplarin okunmasi yasaklaniyor. Unutmayiniz pek cok kitab'in ya da filmin Turkiye'de satisi ve gosterimi yasaktir. Acik sacik gazeteleri bilemem okumadigim icin fakat siyasi gazetelerin dagitimi her sekilde engellenmek isteniyor. Iktidar yanlisi ya da egemenlerin cikarina haber yapmayan kucuk gazete ve dergilere baski uygulaniyor. (Ornek: Nokta dergisi) Genelevler kapatiliyor. (Ornek: Kutahya Genelevi) Plajlara girmeyi birakin el ele tutustuklari icin universite kampusunde ulkuculer tarafindan dovulen genclerin oldugu bir ulkede yasiyoruz biz. Su anda ki baskilar aydin insanlara yapiliyor. Oldurulen gazeteciler, yazarlar vs. Mazlumu oynamayiniz. Bu ulkede musluman oldugu icin yasam tarzina mudahale edilen insanlar yoktur. Aksine musluman olmadiklari icin hice sayilan, hor gorulen, siddete maruz kalan, hatta oldurulen aydinlar vardir. | ||
|
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Sn ABCDE;Tüm bu bahsettiklerinizin yegane sorumlusu AKP midir? yoksa bu ülkedeki kemalist elit oligarşimidir...Ben bildim bileli bu ve benzeri olaylar olmaktadır.Diğer husus nokta dergisi iktidarı eleştirdiği için kapanmadı bilakis muhtırayı eleştirdi. Cuntayı eleştirdi. Dolaylı yoldan AKP yi destekledi.İşin özü malzum vs hiç gerçekçi değil. Kemalist oligarşinin dışındaki herkes mağdurdur.ister liberal ister sosyalist ister dinci olsun...Benim eşimde türbanlıdır ama hiçbirşekilde devleti ele geçirme gibi bir derdi de yoktur.siyasetin s sini bile bilmez ama sadece başını örttüğü için kimi engellemelere uğramaktadır.sınava girerken başını açmıştır. vs... Bu haksızlık değilmidir?unutmayın ki CHP nin en azılı iktidar dönemlerinde bile ülkücüler hep vatan korumaktaydı , yağmalardaydı...Bununla siyasal islam geliyor diye düşünmenize şaşırdım doğrusu |
| #4 | ||||||
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
Taksime gittiniz mi hiç ? Hürriyet caddesinde başörtülüsüde geçer, sakallısıda, homosuda, seksüelide, fahişeside... Başörtüsü meselesine gelirsek. Başörtüsünü zorla taktırmak zorla çıkartmak gibi birşeydir. Güzel ülkemin güzel insanının her iki yöndende yani hem açmak hem kapamak yönündende baskıları ancak gelişmemişliğimizden ötürüdür. Gelişmekte dinsizleşmek değil kişinin kendi kararını kendi hür iradesi ile verebilmesidir. Alıntı:
Alıntı:
Açık saçık gazetelere gelirsek. Camiye giderken abdest alıyorum yolda bir bakkal var adam manyakmıdır nedir Bulvar gazetesini baş köşeye koyuyor. Yanlışlıklada olsa görüyorum camiye gidince gene abdest almak zorunda kalıyorum çoğu zaman ![]() Kütahya genel evi neden kapatıldı peki ? Bizim okulda bir arkadaş vardı lisedeyken. Ramazan aradan çıksında karıya gideyim diyordu. Sınıfta Nurcularda vardı Ülkücülerde. Uyardılar fakat müdahale etmediler ![]() Alıntı:
Yanlış mı yapıyor ? Alıntı:
Yaşam tarzına müdahale edilen müslüman yoktur derken en büyük hatalı sözü kullandınız ki başörtüsü sorunundan haberiniz var umarım... Bunu yapanlar Radikal dinciler. Bilakis benim babamda Marksisttir. Radikal dincilere sorsanız namaz dahi kılmazlar ama dine özellikle Türk kültürüyle uyuşan kurallara aykırı birşey dediniz mi şapa oturdunuz.. __________________
İnanmak, kanıtlamak değil, öngörmek ve irade etmektir.-elektron- Marksizm,Kadiri Mutlak Yaratıcıya karşı çıktığı için gücü eline geçirdiği vakit yozlaşmaya mahkûmdur. -Çakal Carlos- elektron Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-05-07 19:26 . | |||||
| #5 | ||
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
CHP bu ulkede savunacagim en son partilerden biridir. AKP, CHP farketmiyor, sistem partileri yasam alanina sinirlamalar getirmektedir. Darbecilere alkis tutan zihniyet ne kadar suclu ise, gericilige taraftar olan milliyetci/islamci ideolojilerde ayni derecede sucludur. Konuyu acan sayin aydin_35 islamcilari mazlum gostermek icin kelimeleri guzelce dizmistir. Ama bu ulkede yasananlari kimse unutmasin. Sivas katliamini, Maras katliamini, Corum katliamini, Gazi katliamini. Oyle yasam sekillerine mudahale etmiyoruz diyip kimseleri kandiramazsiniz. Bu ulkede escinsellerin kendilerini ifade ozgurlugu sizce ne kadardir? Bakiniz bugun basi kapali birisi belki belli kamu kurumlarinda calisamiyor, belli yerlere giremiyor (Universiteler, Askeri Bolgeler vs.) ama bir Travesti sadece metropollerde yasayabiliyor. O da sinirli bir alanda. Onun ne calisma, ne okuma sansi vardir o kimligi ile. Oyle bir anadolu turu yapayim deme hakki bile yoktur. Neyine, hemen linc ederler... | |
|
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Elbette Sn ABCDE ...Cumhuriyet kuruldu kurulalı bu ülkede birileri tüm ulusu hep tek tip elbiseye mahkum etmeye çalışmışlardır...Ülkede PH seviyesini sürekli nötralize etmişlerdir. Ben o kadar eminimki aynı zihniyet komünizm güçlendiği zamanda islamcıları güçlendirecektir...dile getirilen demokrasiye balans ayarıda budur...Elbette islamcılarda vardır. Rejimi değiştirmek istemektedirler. Ama suni gündem yapılmaktadır . Ülkede böyle bir süreç yoktur. Sadece ve sadece seçim vardır. Amaç seçimde fazla koltuk kazanmaktır.Benim içinde CHP ile AKP aynıdır. Hatta tüm düzen partileri aynıdır. Hepsinde amaç iktidar nimetlerini toplamaktır...Ancak AKP yi ben hiçbir şekilde bir tehlike görmüyorum özgürlüklerimiz için...bilakis son süreçte AKP üzerinden militarizmin kırılmasının sağlanmasını istiyorum...konuyu açan arkadaşta doğru tesbit yapmış ancak o da kendi mazlumluğunu görüyor. Bu ülkede oligarşinin hakim zihniyetin dışındaki herkes mağdurdur.kimler neler neler çektiler bu ülkede. Baskı olarak islamcılardan çok daha fazlasını gerçek sol kesim aydın ve sosyalist kesim çekti. Özgürlük herkes için istenmelidir. solcu solcuya dinci dinciye özgürlük istiyor.Ben herkes için istiyorum. |
| #7 | ||
Onay bekleyen
| Alıntı:
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Sayın phidas, Uzunca sayılabilecek bir yazı yazmıştım ama yazım silindi.Üzüldüm. Neyse siz de fazla sinirlenmemiş oldunuz.İşin şakasıydı bu.. AKP iktidarı ile Şeriat'in geleceği korkusu CHP'nin başını çektiği dürüst olmayan bir seçim stratejisidir. Bu seçim stratejisini destekleyen belirleyici kesim Aleviler'in çoğunluğu ile Laikliği kendilerine yontanlardır. AKP doğrudan olmasa bile tıpkı egemen kuralların geçerli olduğu Lik kesimin yaptığı gibi başörtüsüne müdahale etmektedir.Yani Laik kesim açılmasını sağlarken,AKP'li kesim kapatmaya çalışmaktadır. Bu konuda çoğu belediye çalışanları AKP siyasetleri uyarınca kadınların başlarını kapatmasını iş,aş,maaş baskısıyla sağladığı gibi,Laik kesimde eğitim ve bürokratik olanakları baş kapatmakta kullanmakta bir sakınca görmemekteler. Başbakan eşi Emine Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Hayrünisa Gül'ün başlarının kapalı olması nedeniyle resmi resepsiyonlara,karşılama ve uğurlamalara katılamamaları Türkiye'de bir demokrasi ayıbıdır.Kamusal alan hatırlatmalarının aksine bu hanımların resmi bir sfatı olmamakla birlikte protokolde yerleri vardır. Diploma törenleri alanlarından dışarı atılan başı kapalı annelerin ,başı açok kızlarının diploma törenlerine katılamamaları da ülkemizin demokrasi ayıplarındandır. Konular ve örnekler çoğaltılabilir. Sonra devam edeceğim. Saygılar, doğançay |
| #9 | ||
Onay bekleyen
| Alıntı:
Yani AKP ile ilgili... Olaya objektif bakın düşünün ki hiç bir tarafı tutmuyorsunuz. Şu yazdığınızın akılcılığını ölçün... Yoksa önceki yazdığınız daha mı akılcı ve belgelerle destekli idi ? Yada daha mı sallamasyon ? Fakat ben o yazı ile ilgili birşeyler sallayabilirim. Meselaa o yazıda Yazıyaz yönetimine bir ton küfür ettiniz. Sonra neyse deyip vaz geçtiniz. Belgeye gerek yok ![]() Bu söyledikleriniz CHPnin propaganda aracı olarak internette dolaşıyor. Sizde bunlara kanıyorsunuz demiyeceğim çünkü bunlar külliyen yalan olsa dahi savunacağınıza adım gibi eminim. Sevgi ve hoşgörüyle ![]() __________________
İnanmak, kanıtlamak değil, öngörmek ve irade etmektir.-elektron- Marksizm,Kadiri Mutlak Yaratıcıya karşı çıktığı için gücü eline geçirdiği vakit yozlaşmaya mahkûmdur. -Çakal Carlos- | |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Sayın elektron, Beni küfür iftiralarıyla karalamaya çalışsanız da,incitemezsiniz.. AKP cemaatı ile / sizin işinize gelmeyen ya basında skandal olarak ortaya çıkarsa diye hop oturup hop kalkan korkunuz/ ile bilgim basit basın bilgileri değildir.AKP'li itirafçılardandır. Pek yakında seçim propagandaları başladığı zaman çok sevdiğiniz AKP'lilerin ağzından duyabilirsiniz.. Forum yönetimine küfrettiğimi iddia ettiğiniz mesajları önce forum yönetimine raporlayın.Yönetimle organik bağım da olmadığından ;böyle bir durum varsa;gereken yapılarak,ilgili bölümde sizlere duyrulur. Yok eğer Sayın melnur ile bir kışkırtıcı ve bölücünün eylemi nedeniyle yaşadığım şanssızlığı gündeme getirmek amacında çirkin bir davranış sergiliyorsanız ;bunu şu an başardınız! Benim küfürle ilgili bir sıkıntım olmadığından,küfür nedeniyle forumdan uzaklaştırılanlar bölümüne girerek orada vukuatlı eski katılımcıları öğrenebilirsiniz. Belediyelere hiç işi düşmeyen biriyseniz,bazı gerekçelerle gidip durumu görebilirsiniz;eğer ön yargılarınızdan sıyrılabilirseniz. Neden CHP'nin belirli kesimi öne sürerek seçim propagandası yaptığı eleştirimi eleştirmiyorsunuz da ,AKP'nin başına çiğ damlası damlatınca zangır zangır titreyerek gardınızı alıyorsunuz? Yoksa AKP'nin bindirilmiş kıtası mensuplarından olmayasınız! İlerleyen zamanlarda üzülmezsiniz umarım,taassubi zorlamalarıyla ilgili örnekleri okuyunca ..Çünkü bu bilgileri aktaracağım.Aslında faklı başlıklar altında kısmen paylaşmıştım katılımcı arkadaşlarla...Eğer inanmak istemezseniz,Sayın ABCDE'ye cevaben yazdığınız örneklere de bizler aynı muameleyi yapacağız ,haberiniz olsun! Ama bu kadar ön yargınızın arasından bizzat kendi söyleminizle ''GÜNIŞIĞINA ÇIKARDIĞINIZ TARAFSIZLIĞIMI !'' teyit etmeniz sevindirici. Belirttiğiniz gibi CHP'li değilim. En rasyonel/akılcı olan duruş tarafsız duruştur.Taraf olunduğu zaman bile tarafsız bir duruş sergilemek erdemdir ve akılcıdır. Hatır için çiğ tavuk yenmez Sayın Elektron. Nasılki;CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın başını çektiği ,AKP ile devam edilirse ''Şeriat Gelecek!'' iddiası tamamen kışkırtmaya yönelik kötü bir siyasi seçim stratejisi ise ,AKP'nin uygulamaları da bir o kadar halkı inançsız-inançlı diye kamplara bölerek ayrıştırıcı kötü bir siyasi seçim stratejisidir. Selametle Sayın elektron. doğançay Sayın elektron vbmenu_register("postmenu_196565", true); demişki; Bu söylediklerinizin bir iddia'dan veya tabiri caizse sallamasyon'dan öte gitmediğinin farkındasınız değil mi ? Yani AKP ile ilgili... Olaya objektif bakın düşünün ki hiç bir tarafı tutmuyorsunuz. Şu yazdığınızın akılcılığını ölçün... Yoksa önceki yazdığınız daha mı akılcı ve belgelerle destekli idi ? Yada daha mı sallamasyon ? Fakat ben o yazı ile ilgili birşeyler sallayabilirim. Meselaa o yazıda Yazıyaz yönetimine bir ton küfür ettiniz. Sonra neyse deyip vaz geçtiniz. Belgeye gerek yok ![]() Bu söyledikleriniz CHPnin propaganda aracı olarak internette dolaşıyor. Sizde bunlara kanıyorsunu z demiyeceğim çünkü bunlar külliyen yalan olsa dahi savunacağınıza adım gibi eminim. Sevgi ve hoşgörüyle ![]() doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-05-07 23:12 . |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|