"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007 Ülke / Şehir: erzurum
| Arkadaşlar Bugün çok şaşırtıcı ve sinir bozucu bir olayla karşılaştım. İmam hatip lisesinin önünden geçerken iki kız arkadaşımla beraber,3 imam hatipli kız tarafından taşlandık.Erkekler bize sapıkça laf attı ve cevap verdim.Sonra kızlar taş attı. Onlara da bağırdım ama şaşkınlıktan birşey yapamadım.Gayet madur durumunda kaldık. Bu tip olayları aynı mekanda birçok kez yaşadım.Ve ülkemiz için korkunç bir durum. Sizce din eğitimi alan bir kişinin böyle davranması ne kadar mantıklı? Din bu mu? Ben yaşadığım sürece ne saçmalık gördüysem böyle kişilerden gördüm zaten. Kimseyi incitmek için demiyorum ama din konusunda maval atanlar karşılarında farklı bir insan görünce neden böyle farklı oluyorlar? Devler dairelerinde başörtüsü özgürlüğü isteyenler daha caddede yürümezmize izin vermiyor? Nerede kaldı özgürlük... saygılarımla __________________
Milliyetçilik faşizme açılan kapıdır... |
| #2 | ||
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
Lisenin adı nedir sayın Morphine ? Eğer lisenin adını verebilirseniz yan komşum M.E.B. 'dandir. Kendisine bildiririm gereğini yapar... Ama sizin bu olayı M.E.B.'na değilde gelip bize Yazıyaz'a bildirmeniz enteresan bir durum... M.E.B. bu öğrencileri şikayetiniz dahilinde okuldan atar.. __________________
İnanmak, kanıtlamak değil, öngörmek ve irade etmektir.-elektron- Marksizm,Kadiri Mutlak Yaratıcıya karşı çıktığı için gücü eline geçirdiği vakit yozlaşmaya mahkûmdur. -Çakal Carlos- | |
| #3 | ||
| Alıntı:
Şikayet ettim milli eğitim müdürü babamın kankası. Sadece bu konu hakkında düşüncelerinizi merak ettim saygılar __________________
Milliyetçilik faşizme açılan kapıdır... | |
| #4 | ||
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
Böyle bir olayın olması tabiki kabul edilemez. Bilakis ben hergün sokağa indiğimde dar pantolon veya kısa bir etek giymiş biriyle türbanlı birini hoş bir sohbet esnasında görmem muhtemeldir. Bunların onlardan ne eksiği vardır ? Onlara bağırsaydınız ya sizin dininiz ne diye o zaman akılları başlarına gelirdi. Gerçi dinde bozuldu ya.. ![]() __________________
İnanmak, kanıtlamak değil, öngörmek ve irade etmektir.-elektron- Marksizm,Kadiri Mutlak Yaratıcıya karşı çıktığı için gücü eline geçirdiği vakit yozlaşmaya mahkûmdur. -Çakal Carlos- | |
| #5 | |
| Ya haklısınız herkes insan sonuçta. Onlar satanist felan diyince bide baska ağıza alınmayacak şeyler bende acayip sinirlendim. Ben müslüman değilim kimseye karışıyor muyum hakkım var mı? Ya bastırılmış insanların genel durumu bence yani erzurum da hep böyle malesef. saygılar __________________
Milliyetçilik faşizme açılan kapıdır... |
| #6 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| "Islam" bir felsefe olarak farkliliklara karsi hic de hosgoru gostermez. Bu olay, bu zihniyetin dayanagi olan felsefe ile ilgilidir. Tabii islamcilar bunu kabul etmeyecekler ve tipki Malatya katliami'nda oldugu gibi munferit bir olay islamla ilgisi yok deyip gecistirme arayisi icerisine gireceklerdir. Bakiniz "islam" tarih boyunca hicbir devlete ya da millete huzur getirmemistir. Bunun tam aksine hep kan ve gozyasi getirmistir. Bakiniz insanlari "inanclari" ile istediginiz yone cekebilirsiniz. Yani inanan bir insani "katil" yapmak hic de zor degildir. Size "Sivas Katliami" ile ilgili bir alinti yapmak isterim. Yazi uzun oldugu icin kisa bir bolumunu aktaracagim. Ilgilenen olursa ilgili linkten yazinin tamamina ulasabilir. Faruk Kırtay :Otel yangını o an mı başladı ? Neler yaşadınız tam olarak? Aziz Nesin: Öyle diyebilirim. Aşağıdan dumanlar gelmeye başlamıştı. Arkadaşlarım aşağıdaki arabaların parçalanarak yakıldığını söylüyordu. Duman kokusu tüm oteli sarmıştı. Lütfü Kaleli benim elimden tutarak yukarıya çıkalım dedi. Bizler yukarıya çıkarken yukarıdan aşağıya inmekte olan 2 genç kızımızla karşılaştık. Selamlaşıp konuştuktan sonra aşağıya indiler. Tam bu sırada bir çığlık sesi duyduk. Tarif edilemeyecek bir bağırmaydı. Evet bu bir ölüm çığlığıydı. Yangın o an çıkmış ve 2 genç kızımız yanmıştı. Hava kararmış, elektrikler de kesik olduğundan dolayı etrafımızı ancak yangın ateşiyle görebiliyorduk. Yangın bizim bulunduğumuz katlara kadar ulaşmıştı. Dumandan bir türlü kaçamıyorduk. Koridorlar ateş içerisinde idi. Camlarda erimek üzereydi. Oda da sıkışıp kalmıştık. O an dumandan boğularak ölmenin ne kadar korkunç bir şey olduğunu düşünüyor, böyle bir ölümü hak etmediğimizi Lütfü Kaleli’ye söylüyordum. Tüm umutlarımı yitirmiştim. Yaşlı ve yorgun olduğumdan karanlıkta sık sık yere düşüyordum. Dayanamıyordum. Dumandan boğularak yavaş yavaş ölmek bir işkenceydi. Ayağa kalktım kendimi ateşin üstüne atarak biran önce ölmek istedim. Bu düşüncemi Lütfü’ye söylemedim tam kendimi atacaktım ki, Lütfi elimden tutarak adeta sürükleyerek beni cam kenarına çekti. Burada biraz nefes alıyordum. Şunu açıkça söylemeliyim ki, eğer yanımda Lütfi olmasaydı ben kesinlikle ölmüştüm. ........................ Faruk Kırtay: Sivas davası Ankara DGM de basına kapalı olarak devam ediyor. Olaylara karıştıkları iddia edilen bazı sanıklar serbest bırakılıyor, bunu nasıl karşılıyorsunuz? Aziz Nesin: TBMM’de Sivas Davası için oluşturulan komisyon, olaylara karışanları aklamaya çalışıyor. İşte mahkeme basına kapalı da olsa, durum ortada. Sanıklar tek tek serbest bırakılıyor. Cesaret alan bu gericiler daha da saldırganlaşıyor. İşte hepimiz Taksim olaylarını yaşadık. Suçu siyasiler teşvik ettirdiler. Faruk Kırtay: Sivas olaylarından sonra bu katliama demokratik çevrelerce yeterli düzeyde tepki gösterildi mi? Aziz Nesin: Tepkiler hep yanlış yönlendirildi. Aydınlarımız hep ah vah edebiyatı yaparak sokaklarda Türkiye İran olmayacak sloganları attı. Türkiye hiç İran, Cezayir olur mu? Türkiye, Türkiye olur. Ama nasıl bir Türkiye olur, gerici bir Türkiye olur. Bu işin kaynağına inmek lazım. Aydınlarımız katliama katılanların cezalandırılmasını istiyor sadece. Onlar cezalandırılırsa Türkiye kurtarılacak mı? Asıl tepki gösterilecek olan yıllardan beri izlenen tavizkar politikalar ve politikacılardır. Bizler düşünen bir toplum değiliz o nedenle eğer bir çıkış yolu aranacaksa düşünmeyi öğrenmeli ve duyarlı olmalıyız. Ancak ne yazık ki, şu ana kadar iyiye ve güzele yönelik hiçbir ilerleme yok. Tüm bunlar ülkemizde daha onlarca Sivas ve onlarca Maraş olayı yaşanacağının bir göstergesidir. http://www.aziznesin.net/rop.html |
| #7 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Çok üzüldüm başınıza gelen olaylara. Malesef bu tarz insanlar her yerde,her grubun içinde ya da dışında mevcut. Mesela internet ortamında da böyle insanları tanıyabilirsiniz? "İşte ya kafir değil mi,ateist değil mi,bunlar hepsi aynı" "İşte yobaz müslüman,zaten bunlar değil mi hepsini yapan,al birini vur ötekine" "Al işte Hristiyanların hepsi böyle,görüyoruz yaptıklarını bütün dünyaya" "Al işte Yahudi değil mi,Filistinlileri katlediyorlar,işte Yahudilik bu demek!" Bakın mesela sayın _Morphine_,size 4 cümle yazdım kafamdan,sıkça da rastladığım; Bunu yazanlar,sizi taşlayanların zihniyetinde insanlardır,uzak durmanızı; Ancak ne olursa olsun,hakkınızı yedirmemenizi öneriyorum. Tabii önce kendinizi sağlama alın,burası Türkiye,hak ararken nereye girdiğinizi anlayamayabilirsiniz ![]() Tekrar çok üzüldüğümü belirtiyorum,geçmiş olsun. saygılar __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Ben ordaydım. Önce Morphine arkadaş ve yanındaki hanımefendiler imam-hatipli öğrencilere hakaret ettiler. Sonra imamhatipli iki erkek öğrenci "arkadaşlar, niye böyle yapıyorsunuz. Ayıp oluyor. Biz size ne yaptık" dediyseler de Morphine arkadaş ve yanındaki iki hanımefendi aynı davranıışı sürdürdüler. Sonra zil çaldı ve öğrenciler içeriye girdiler. Olay aynen böyle oldu. |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| |
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| Alıntı:
| |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|