"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
O İzmir’i biliriz../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Esenyurt’un AKP’li Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, ilçesindeki Cumhuriyet Parkı’nın adını "Tapu ve Kadastro Parkı" olarak değiştirdi. Kadıoğlu, 1.5 milyon insanın toplandığı İzmir Cumhuriyet Mitingi’yle ilgili olarak da, "Biz o İzmir’i iyi biliriz. O İzmir’de toplananlar bizim inancımıza, örfümüze birtakım bahanelerle saldırdıklarını unutmasınlar" dedi. AKP’li Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İzmir’deki Cumhuriyet mitinginde "inancımıza küfür edildi" derken ilçesindeki Cumhuriyet Parkı’nın adını da Tapu ve Kadastro Parkı olarak değiştirdi. Geçen hafta Kıraç’taki Van Gevaş Aladüz Derneği’nin açılışında yaptığı konuşmada İzmir’deki Cumhuriyet mitingini hedef alan Kadıoğlu, 1.5 milyon insanın toplandığı İzmir’deki Cumhuriyet mitingiyle ilgili de şunları söyledi: "İzmir’de birileri toplanmış ve en önde bizim bayrağımız var. Özde bir tepki ama, sözde ve gönülde inancımıza küfür vardır. Denizde bir sürü filika gördüm. Oradan da birileri bağırıyor ve yırtınıyor. Biz o İzmir’i iyi biliriz. O İzmir’de toplananlar bizim inancımıza, örfümüze birtakım bahanelerle saldırdıklarını unutmasınlar. Bizim dedelerimizin orada kimi denize döktüğünü iyi bilsinler ve bu milletin inancıyla, heyecanıyla ve kararıyla uğraşmasınlar." http://www.hurriyet.com.tr/gundem/6541618.asp?top=1 AKP'li Esenyurt Belediye başkanı bunları söylemiş...Saygılarla...Harbey... |
|
| #2 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Sayin Harbey, Bu ulke'de inancsizlar en az inanclilar kadar cesur olmadikca, islamcilar kendilerinin herzaman dogru yolda oldugunu iddia edeceklerdir. Ne yazik ki aydinlarimizda o cesaret yok. Bir aydin dusunun ki inanmadigi halde islam'in olumlu yanlarini bulup kendini bu genis kitleye yamamaya calisiyor. Bu ulkede inancsiz insanlar ne zaman cesur olurlarsa o zaman bu gibi olaylar artik yasanmayacaktir. Yoksa her gelen iktidar sokak isimlerinden park isimlerine kadar degisiklik uzerine degisiklik yapacaktir. |
|
| #3 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2007
| slmlar abcde. mesele inanç inançsız meselesi değil. çok şükür ben inançlı birisi olarak görüşlerinize tam anlamıyla katılmak mümkün değil. akapenin uyguladığı politikaların da dinle bir ilgisi yoktur. halk sömürülmektedir. __________________
Saygılarımla, Özcan BEYLAN -------------- |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Alıntı:
Bu nasıl bir cesaret anlamadım ki....Yine yuvarlak cümleler..." O İZMİR'i BİLİRİZ."...Nasıl bilirsin ?....Asıl onu anlatması lazım,konuya taraf olan kişinin....Nasıl yani ?.....Neyini bilirsin İzmir'in ?....Ne olmuşta,ne biliniyor ?... " Özde bir tepki ama,sözde ve gönülde inancımıza küfür vardır ?..."..İzmir'de nasıl küfür edilmiş...İnançlara nasıl ve ne şekilde küfür edilmiş......Nasıl gerçekleşmiş bu küfür işleri.... ESENYURT Belediye Başkanı'nın VAN GEVAŞ ALADÜZ derneğinin açılışında yaptığı konuşmanın,biraz daha geniş açılımlara ihtiyacı var....O zaman daha sağlıklı bir tartışma ortamı doğacaktır.... " O izmir'i biliriz"..demek yetmiyor....Söylem sahibine ,siyasi anlamda genel bir fayda sağlayacağı kanaatinde de değilim.... Saygılarla...............Harbey............ | |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Alıntı:
Dini, emperyalistlerle işbirliği içinde, emperyalistlerin ve kendi şahsi çıkarlarına alet ettiğini, bu nedenle, Dine ve inanan insanlara zarar verdiğini düşünüyorum. Dindar olduğunu söyleyen Erdoğan- Gül- Arınç, müslümanlara ve müslümanlığa mı hizmet etmektedir? Yoksa , Ortadoğuda müslüman katliamı yapan , emperyalistlere mi? Din , Din tüccarlarının elinden kurtulmalıdır. | |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Doğru söylemiş!! AKP li belediye başkanı... İyi bilirler!! İzmiri.. İşgale karşı ilk kurşunun atıldığı , Hasan Tahsin'lerin İzmir'ini .. Geçmişleri, Manisa mutassarıfı Hüsniyadisler işgal kuvvetlerini şehrin kapısında bando ile karşılarken .. Onların karşısında, İzmirde direniş ateşleri yakanları da elbet iyi bilirler. Biz de biliriz elbet, Geçmişin ve bugünün Hasan Tahsinlerini de... Hüsniyadislerini de.. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Türkiye
| AKP ne yapmaya çalışıyor diye düşünüyoruz ve bu demeçleri gördüğümüz zaman aklımızda bir çok soru işareti beliriyor. Bu belediye başkanlarından çokca mevcut, bir çok Anadolu ilçesi "Atatürkçü olmayan, ilerici olmayan, Atatürk devrimlerine inanmayan" kişilerce yönetiliyor. İnancımız demiş sayın başkan, ne inancı başkanım? Müslümanlık bu ülkede yaşanmıyormu? Beş metrede bir cami yokmu bu ülkede? Sen daha fazlasını istiyorsan o iş şeriat a girer. Sen şeriat istiyorsun, sen bu ülkenin şeriat kuralları ve kanunları ile yönetilmesini istiyorsun, bunuda arkandaki tek partili iktidar sayesinde rahat rahat söylüyorsun. Yani bu ne demek, ben devlet rejimini beğenmiyorum demek, değişmesi gerektiğini istiyorum demek, Cumhuriyet'i sevmiyorum ve onun inançlarımıza doğru düşmediğini düşünüyorum diyorsun. Bu kişiler umarım halk önünde hesap verir ve bağnaz düşüncelerinin uygulamaya geçmesi engellenir. |
|
| #8 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| İzmirliler de onları iyi bilir. Cumhuriyet için yürümek inançlara saldırı oldu.Adamın tek sözü bu insanların aslında demokrasiden nasibi almadığını gösteriyor.Ben şuna inandım.Bu ülkede bunları durduran bir ordu olmasa bizi İrandan beter ederler.En azından etmeye çalışırlar.Çalışırlar diyorum zira bir İzmirli kızı çarşafa sokacak babayiğit daha dünyaya gelmedi. Bizim liberal arkadaşlar AKp yi ilerici diye yutturmaya çalışıyorlar.Görün işte başbakanından partilisine bir kenti nasıl suçluyorlar.Onlar için Çankaya gibi İzmirde fethedilecek bir yer.Uyumaya devam edin siz. __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Evet bizde onları iyi biliriz.islam kültüründe ölüler arkasından kötü konuşmak yoktur.Ben inançlı biri değilim ama inançlı bir aile sisteminde yetiştirildim ve o zaman bize öğretilenlerden biri de buydu.Ölünün arkasından kötü konuşma. Öyleyse" biz sizin atanız gibi veled-i zina çocuğu değiliz" veya birde "şekerli kahve fıkrası" var bunları söylemek doğru mudur eğer gerçekten inançlı olduklarını söylüyorlarsa .Kim kimin inancına hakaret etmiş burada yapılan nedir önce onu anlamaya çalışsınlar. Tabi onların korkuları bence din masalları ile halkı bundan sonra yeterince sömüremeyeceklerinden kaynaklanıyor olabilir. __________________
Dert içinde sevinci bul da yaşa; Haksız düzende haklı ol da yaşa; Sonu nasıl olsa yokluk dünyanın, Varından, yoğundan kurtul da yaşa. |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Esenyurtun AKP li... biz ADANA ın AKP sinden haber yapınca aaaa denilmekte ama... Adı cumhuriyet parkı ya ... Tamam işte bunlar cumhuriyet düşmanı... Esenyurttan izmire güzel bir sıçrama... Bu seçimide tarih tıpkı Faik gürlerin seçimi gibi kirliliği ile not düşecek... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|