"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski19-11-05, 19:26  #1
ışık

Giriş Tarihi: Apr 2005
Ülke / Şehir: İzmir
İsviçre maçları ve Medya

Evet forum üyelerimizin çoğu futbolla pek ilgilenmiyor, -hatta ilgilenenleri de dövmekle tehdit ediyor olsalar da :61 - bir konuda fikirlerini almak isterim:

Sizce bu İsviçre-Türkiye maçından önce, bu maçtan sonra ve Türkiye-İsviçre maçından sonra yaşanan olaylarda medyanın payı nedir?
ışık is offline  
Eski19-11-05, 22:47  #2
ulubatli

Giriş Tarihi: Nov 2005
Ülke / Şehir: konya
mahalledeki maçla, siyasi içeriği olanı bir tutmak...

mahalledki maçlar gazozuna maçlardır. müsabakaların toplumsal ve siyasi yönü yokmudur. kominizm yıkılmadan önceki ABD SSCB çekişmesi maçlardada hissettirirdi. . diyarbakır-kombassan konya maçında hissedildi. devlet diyarbakırı tuttu. diyarbakırın 1.lige çıkarılacağının sinyalleri trt'nin bölge radyosunda çok verildi. iran-abd maçında hissedildi.... örneklerini çoğaltabiliriz. benim değinmek istediğim türkiye-isviçre maçında iyice ayyuka çıkan siyasi ve toplumsal farklılığın sonuçları. maç aysbergin üst kısmı! . anlaşılan herkes avrupacı! siyasi olarak ab'ye karşı çıkanlar, sporda orada olmaktan gayet memnunlar. :73
ulubatli is offline  
Eski30-11-05, 11:58  #3
spartaküs
Guest

Alıntı:
Sayın ulubatli şöyle demiş:

mahalledki maçlar gazozuna maçlardır. müsabakaların toplumsal ve siyasi yönü yokmudur. kominizm yıkılmadan önceki ABD SSCB çekişmesi maçlardada hissettirirdi. . diyarbakır-kombassan konya maçında hissedildi. devlet diyarbakırı tuttu. diyarbakırın 1.lige çıkarılacağının sinyalleri trt'nin bölge radyosunda çok verildi. iran-abd maçında hissedildi.... örneklerini çoğaltabiliriz. benim değinmek istediğim türkiye-isviçre maçında iyice ayyuka çıkan siyasi ve toplumsal farklılığın sonuçları. maç aysbergin üst kısmı! . anlaşılan herkes avrupacı! siyasi olarak ab'ye karşı çıkanlar, sporda orada olmaktan gayet memnunlar. :73
anlasana rekabet her ortamda kapitalizmin temelidir

Eski30-11-05, 11:58  #4
ışık

Evet forumda kimsenin futbolla ilgilenmediği tezim doğru çıkmış bulunuyor :61

Sayın ulubatlı dediklerinizi biraz daha açarsanız sevinirim. Yani futbol sadece futbol demek değildir, diyorsunuz sanırım. Peki medyanın bu maçlar sırasında takındığı tavır için ne diyorsunuz?

Bence, medya ilk maç sonrası olayları aşırı derecede abartarak herkesi gerdi ve sonuçta bu noktaya geldik. Neymiş İsviçreliler Türk milli marşını ıslıklamış. Hoş değil, ancak bu kendi ligimizde bile olmuş birşey, ve o zaman o kadar tepki görmedi bunu yapanlar.

Tabii bir de diğer alanlarda istediğimiz sonuçlara pek ulaşamıyor olmamız, toplum olarak futbola ekstra bir değer vermemizi sağlıyor. Sonuçlar istemediğimiz gibi olunca da pek hoş bir tablo ortaya çıkmıyor doğrusu.

Saygılar.
ışık is offline  
Eski30-11-05, 12:25  #5
spartaküs
Guest

Alıntı:
Evet forumda kimsenin futbolla ilgilenmediği tezim doğru çıkmış bulunuyor
sayın ışık,bu tatlı gülücük bana ise futboldan pek anlamam doğru ama görüyorum ki futbol dünyasında milyar dolarlar dönüyor ,isviçre olayı gibi siyasi olaylar devreye sokuluyor ve herkez maça odaklanıyor ve firmalar trilyonlar karşılığı reklam harcaması yapıyor ve müthiş rekabet ve para ee işte kapitalizm
eskiden futbolcular ruhları ile oynarmış,örneğin beşiktaşlı futbolcular pazardan ceplerinde ki parayla beyaz tişört alıp yarısını siyaha boyayıp öyle maça çıkarlardı
fener bahçeli can bartu gündüz basket maçına akşam futbol maçına çıkardı
o zaman bir ruh vardı eski alman futbolcuları hiç saymayayım
ama şimdi bir futbolcu rekabet uğruna bir takımda bir dönem oynuyor ve satılıyor
onun parasıyla başka bir futbolcu alınıyor şimdi ki futbolda ruh mu kaldı

Eski30-11-05, 12:40  #6
ışık

Sayın Spartaküs,

O tatlı gülücük size değil. Bilhassa konuyla ilgilenip mesaj attığınız için teşekkür ederim kendi adıma. Ama ikimiz de aynı anda mesaj atınca öyle geldi size heralde.

Konuyu açarken de insanların futbolla olan ilgisinden ziyade, üyelerimizin bu konudaki medyanın tavrı ile ilgili görüşlerini rica etmiştim.

Sizin değerlendirmenize gelince katılmamak mümkün değil. Herhalde benim çocukluğumun yıldızları olan Rıdvanlar, Tanjular, Feyyazlar şu anda ligde orta sıralarda bulunan bir takımda futbol oynayan sıradan bir futbolcu kadar para almaktaydılar. Pek çok şey gibi futbol da kapitalizmden nasibini aldı.

İsviçre maçıyla ilgili yorumlarınızı da sabırsızlıkla bekliyorum.
Saygılar.
ışık is offline  
Eski30-11-05, 13:09  #7
spartaküs
Guest

isviçre öyle ahım şahım bir takım değil örneğin bir İspanya,İtalya,Almanya değil
bu tamamıyle bizim beceriksizliğimiz hakem onlardan da yana olsa sen Dünya 3. bir takım olarak oyununu iyi oynayıp Türkiye'de işi bitirecektin.Bu işte medyanında büyük hatası var neymiş istiklal marşımızı ıslıkladılar yapsınlar kardeşim sen golleri atarak cevap ver ve maç onların istediği gibi sinir harbine döndü isviçrede de olanlar oldu Almanya hayal oldu olay bu sayın ışık

Eski30-11-05, 13:29  #8
ışık

Alıntı:
Sayın spartaküs şöyle demiş:

Bu işte medyanında büyük hatası var neymiş istiklal marşımızı ıslıkladılar yapsınlar kardeşim sen golleri atarak cevap ver
%100 katılıyorum, zaten demek istediğim buydu.

Saygılar.
ışık is offline  
Eski30-11-05, 16:23  #9
spartaküs
Guest

Alıntı:
Sayın ışık şöyle demiş:

%100 katılıyorum, zaten demek istediğim buydu.

Saygılar.
sayın ışık,biz medyadan akıllımıyız?sizce neden böyle yaptılar?

Eski30-11-05, 20:49  #10
portia
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Oct 2005

Biz İMAN gücüyle oynuyoruz, bir gün lideriz bir gün yerlerdeyiz, istikrarsızız cünki akılla degil inancla oynuyoruz; milli takım mac alınca Türklük Onurumuz kurtulacak ya?
Ne kadar da zavallıyız.
portia is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı