Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Sağcı solcu tüm Demokratlar ÖDP altında buluşabilirmiyiz???...

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski19-05-07, 22:43  #1
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Sağa sola çatmayan güçsüz olmasına rağmen her zaman halkın gerçeklerini dile getiren ödp çatısı altında buluşulabilir mi???

Bu ülkenin AKP ile karanlığa gideceğini savunanlara karşı tüm varlığımla demokrasinin hakkını vereceğine inandığım ÖDP için ne dersiniz...

Asla cuntanın arkasına sığınmayan halkı şucu bucu diye bölmeyen bir partiy neden solcular desteklemiyorlar...

Ben böyle temiz bir halk hareketi olsun istiyorum .Arkasına cuntayı alıp anayasa mahjkemesinin hukuksuzluğunu alıp milletin uyutulmasına karşı çıkan gerçek solcular.

Böyle bir oluşuma elimden gelen tüm desteği veririm kendi adıma...

Belki daha iyi parti vardır. Benim gönlümden LDP gibi partilerde geçer. ama inadına demokrasi inadına kendimizi biz yöneteceğiz diyenler ...

İnadına baskılara her türden faşizme ve militarizme hayır diyenler?

Tek bir seçimlik olsun...

herkesi destekledik . Herkesi gördük. AKP dahil ...

AKP asla diğerlerinden bugüne kadar gelip geçen kötü değil. Ama açıkça bunlarda düzen partisidir. Ben AKP yi oligarşinin kırılması için destekleyeceğim dedim.

AKP son önemlerde yine kirli oyunlara başvuran oligarşinin karşısındaki en büyük güç olduğu için destekleyeceğim dedim...

Ancak solcular (cuntasız)ÖDP gibi halkı adam yerine koyan bir partiyi desteklerlerse ben de sonsuz desteklerim...

Böyle bir şey acaba mümkün mü?

ÖDP yi meclise sokabilirmiyiz?

Bu halk artık temiz siyaset istiyor .Klasik düzen paritlerini istemiyor mesajını verebilirmiyiz oligarşiye...

phidas Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-05-07 22:45 .
phidas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski19-05-07, 23:08  #2
erdi

erdi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Alıntı:
Kendi adıma söylüyorum; imkan dahilinde değil !!
Eski19-05-07, 23:12  #3
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007

Sağcıların büyük bölümü ideolojilerini sorgulamadığından benimsediklerinden -çoğunluğu- solu bilmez ve düşmandırlar. Sağcıların sol bir partiye oy verdiklerini düşünemiyorum
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski19-05-07, 23:13  #4
şeyist
Onay bekleyen
Yazar Adayı

şeyist'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007
Ülke / Şehir: İZMİR

Bir yanda liberaller...

Bir yanda sanki sosyalizm özgürlükçü değilmiş gibi özgürlükçü sosyalizm diye garip bir terim üretip Avrupa sosyal demokrasisine yeni bir kılıf giydirenler...

Bir yanda "AKP en ilerici iktidardır" diyen muhterem uçan solcular...

Bir yanda "PKK, Kürt Ulusal kurtuluş hareketidir" diyen BOP sempatizanları...

BOP eşbaşkanlarıyla aynı kefeye konmaya başlanan, pek ilerici aşkın partisi...

Soros'tan yardımlar... AB fonları... BİA'lar... Açık Toplumlar...

BUYURUN SİZE İTTİFAK...

şeyist Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-05-07 12:55 .
şeyist is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski19-05-07, 23:14  #5
kene

Giriş Tarihi: Apr 2007
Alıntı:
Sayın phidas şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sağa sola çatmayan güçsüz olmasına rağmen her zaman halkın gerçeklerini dile getiren ödp çatısı altında buluşulabilir mi???

Bu ülkenin AKP ile karanlığa gideceğini savunanlara karşı tüm varlığımla demokrasinin hakkını vereceğine inandığım ÖDP için ne dersiniz...

Asla cuntanın arkasına sığınmayan halkı şucu bucu diye bölmeyen bir partiy neden solcular desteklemiyorlar...

Ben böyle temiz bir halk hareketi olsun istiyorum .Arkasına cuntayı alıp anayasa mahjkemesinin hukuksuzluğunu alıp milletin uyutulmasına karşı çıkan gerçek solcular.

Böyle bir oluşuma elimden gelen tüm desteği veririm kendi adıma...

Belki daha iyi parti vardır. Benim gönlümden LDP gibi partilerde geçer. ama inadına demokrasi inadına kendimizi biz yöneteceğiz diyenler ...

İnadına baskılara her türden faşizme ve militarizme hayır diyenler?

Tek bir seçimlik olsun...

herkesi destekledik . Herkesi gördük. AKP dahil ...

AKP asla diğerlerinden bugüne kadar gelip geçen kötü değil. Ama açıkça bunlarda düzen partisidir. Ben AKP yi oligarşinin kırılması için destekleyeceğim dedim.

AKP son önemlerde yine kirli oyunlara başvuran oligarşinin karşısındaki en büyük güç olduğu için destekleyeceğim dedim...

Ancak solcular (cuntasız)ÖDP gibi halkı adam yerine koyan bir partiyi desteklerlerse ben de sonsuz desteklerim...

Böyle bir şey acaba mümkün mü?

ÖDP yi meclise sokabilirmiyiz?

Bu halk artık temiz siyaset istiyor .Klasik düzen paritlerini istemiyor mesajını verebilirmiyiz oligarşiye...

Mecliste olmasından bu ülke özelliklede sol çok büyük kazanımlar elde edebilir.Özelliklede kendisine ''demokrat'' diyen bütün partilere demokrasinin ne olduğunu gösterebilir.
kene is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski20-05-07, 00:55  #6
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Keşke bu ülke meclisinde sosyalist politikaları ÖDP, kapitalist liberal politikaları da LDP temsil edebilseydi.

Ekonomi politikalarını desteklemesem de, sosyalist olmasam da ÖDP'nin meclise girmesini, politikalarını dillendirip demokrasiyi halk tabanında yeşertmesini tüm kalbimle istiyorum. Çünkü sözde değil özde demokrasi istiyorlar ve bunu hareketlerine yansıtıyorlar.

Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-05-07 00:57 .
Antioksidan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski20-05-07, 15:43  #7
FatmaSeher

Giriş Tarihi: May 2007

Alıntı:
Sayın turker şöyle demiş:

Mesajı Göster
Keşke bu ülke meclisinde sosyalist politikaları ÖDP, kapitalist liberal politikaları da LDP temsil edebilseydi.

Ekonomi politikalarını desteklemesem de, sosyalist olmasam da ÖDP'nin meclise girmesini, politikalarını dillendirip demokrasiyi halk tabanında yeşertmesini tüm kalbimle istiyorum. Çünkü sözde değil özde demokrasi istiyorlar ve bunu hareketlerine yansıtıyorlar.
Bu durumda LDP ile ÖDP gayet güzel birleşebilirler.

Liberal Demokrat Parti "LDP"+Özgürlükçü Dayanışma Partisi "ÖDP"

ismi de Özgürlükçü Liberal Demokrat Parti olur. ÖLP veya ,
Liberal Özgürlükçü Parti ;LÖP
Sol nerde??
Amaaan İki partinin de isminde sol yazmıyor zaten
FatmaSeher is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-05-07, 21:15  #8
FatmaSeher

Giriş Tarihi: May 2007

Alıntı:
Sayın şeyist şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bir yanda liberaller...

Bir yanda sanki sosyalizm özgürlükçü değilmiş gibi özgürlükçü sosyalizm diye garip bir terim üretip Avrupa sosyal demokrasisine yeni bir kılıf giydirenler...

Bir yanda "AKP en ilerici iktidardır" diyen muhterem uçan solcular...

Bir yanda "PKK, Kürt Ulusal kurtuluş hareketidir" diyen BOP sempatizanları...

BOP eşbaşkanlarıyla aynı kefeye konmaya başlanan, pek ilerici aşkın partisi...

Soros'tan yardımlar... AB fonları... BİA'lar... Açık Toplumlar...

BUYURUN SİZE İTTİFAK...
Birgün gazetesi , bianet gibi çevrelerin çok övdüğü, Sorosdan para aldığını inkar etmeyen KADER (Kadın Adayları Destekleme Derneği) başkanının AKP den Milletvekili adayı olduğunu basından öğrendim. İlginç gibi görünüyor ama aslında hiç ilginç değil tencere kapak gibi..
FatmaSeher is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-05-07, 21:19  #9
Cielo

Cielo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Türkiye

Seçimlere 2 ay kala bu şekilde bir örgütlenme ve ÖDP çatısı altında birleşme durumu biraz zor, hatta imkansız..

Bence bu birlik bu kadar kısa bir süre içinde sağlanamaz ve AKP yine bu durumdan karlı çıkar.
Cielo is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-05-07, 23:21  #10
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Bence mümkün. Bu halk benim kanımca genelde "eh işte bu seferde öyle olsun" diye oy veriyor...

Bir kez olsun türkiyeyi düşünelim.

Atalarımız bize dünyada itibarsız , parasız, halkın yarısına yakını aç.lık sınırında bir ülke bıraktılar...

Artık statükoya hayır diyelim...

Bunun için elimizi çenemize dayayıp bu ülke için bir kez düşünebiliriz...

Bu olacaktır. Artık yolsuzlukları, hırsızlıkları ve her türden yanlışlığı sertbir şekilde red edecek halkımız olabilir...

Çocuklarımıza gelişmiş saygıdeğer bir ülke bırakabiliriz...

Tıpkı bir norveçliler gibi

tıpkı izlandalılar gibi

küçük partileri değerlendirelim.

Bıkmadıkmı hep aynı dolap beygiri gibi dönen partilere oy vermekten ...

İki ay seçim de oy kararı i.in iki asır gibidir.

Benim aklımdan ödp geçiyor siz başka bir şey önerebilirsiniz.

Aksi takdirde statükoya karşı AKP ye oy vermek soatukuoyu red etmek olacaktır benim için

Çünkü AKP nin seçimde tekrar birinci parti çıkması oligarşiye karşı bir cevap olacaktır...

Yoksa büyük partilerin hiçbirisi bir uç değildir. Hangi parti gelirse gelsin oligarşi AKP nin üzerinden millete karşı gelip gelecektir...

Bir sürü küçük parti vare. Bunları inceleyelim. Bunun en özgürlükçü görüneni ise ödp... biz bu partileri değerlendirelim diyorm...
phidas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı