Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Anadolu'da Kadın Öğretmen olmak / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski20-05-07, 00:03  #1
OmarHayyam

OmarHayyam'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007
Anadolu'da Kadın Öğretmen olmak

Takvim Gazetesi'nde yazan Nihat Sırdar'a gelen bir bayan
öğretmenin mektubu...

(14 nisan 2007 tarihli köşesinde yayınlanmıştır)

Anadolu'da kadın öğretmen olmak
Bazen televizyon dizilerinde, bazen gazete haberlerinde izliyor ve okuyorsunuz onları. Anadolu'nun çeşitli yerlerinde öğretmenlik yapıyorlar. Meslek hayatlarının hemen başında, hevesli ve idealist gençler onlar. Ama maalesef her şey o dizilerdeki gibi olmuyor.

Bu aralar Anadolu'da öğretmenlik yapmak isteyen gençler ve özellikle de genç bayan öğretmenler için durum bir hayli zor.

Daha geçenlerde kıyafeti modern diye başka okula sürülmek istenen öğretmenin haberini okumuştuk. Meğer daha başka neler oluyormuş. Bakın Van'da öğretmenlik yapmaya çalışan bir okuyucumdan gelen mektup neler neler anlatıyor. İnsanın tüylerini diken diken eden bu yardım çağrısını dikkatle okumanızı rica ediyorum.

Okuyun ve bu genç kadınların ne koşullarda eğitimcilik yapmaya çalıştığını öğrenin...

Merhaba ,
Ben Van Muradiye'de çalışan bir ğretmenim, buraya da kendi istediğim ile geldim. Hatta büyük bir heyecanla işe başladım ama hiçbir şey yolunda gitmiyor. Burada olanlara tahammül edemiyorum artık. Seninle paylaşmak istedim.

T.C. bayrağı altında değil de sanki bambaşka bir yerde yaşıyoruz.
Burada inanılmaz şeyler oluyor.

Türbanla derse giren öğretmen mi dersin, türbanla bir devlet
kurumunda (Milli Eğitim Müdürlüğü'nde) çalışan mı dersin, taciz edilen öğretmenler mi dersin, hepsi var. Artık yoruldum susmaktan.
Sen hiçbir Türk Telekom Şubesi'ne ayakkabılarını çıkartıp çorapla
girdin mi? Burada Telekom'a çorapla giriliyor. Nedeni de orada namaz kılınmasıymış.

Peki sen ilk defa gördüğün Telekom yetkilisinden yemek daveti aldın mı? (Benimlen bir yemek yersin hoca? HEEEEEEEEE? diyen bir adamdan) Ki bu Telekom'a giden bayan öğretmenlerin bir çoğuna yapılıyormuş. Artık midem kaldırmıyor.

ADSL ve telefon bağlantılarını bilerek yapmıyorlar, sırf kuruma
gidelim diye. ADSL'im de sorun vardı, merkezi aradım ve VAN merkezden birisi gelip yaptı ve adam dedi ki, hata bildirimi veren bütün ADSL'ler bayan öğretmenlere aitmiş. Bu durumda olan bir tek ben değilim yani.
Hep sustum, sustum, çünkü benim evim ha bire taşlanıyor,
kurşunlanmasından korktum, ta ki dünkü olaya kadar.
Yeni atananlar için eğitim kursları vardır, o kurslara da deneyimli
öğretmenler ve yöneticiler yenilere ders sunumu için katılırlar. 60
küsur yeni öğretmen var ve bunlardan biri de benim arkadaşım.
Dünkü ders Milli Eğitim Müdürü'nün dersiymiş. Ders sonunda adam şunları söylemiş:

- Burada kadın erkek ilişkilerinde dikkatli olun, çünkü Muradiye
küçük bir yer.

Buraya kadar bir sorun yok. Ardından il ve ilçe milli eğitim
müdürlerinin yaptığı bir toplantıdan bahsetmiş.

O toplantı da konuşulan konu da şuymuş:

- Eskiden Van'a Nataşalar gelirdi, ama artık gelmiyorlar, çünkü onların
yerini öğretmenler ve hemşireler aldı.

60 küsur öğretmenden sadece 23 kişi tepki veriyor ve bunlardan bir
tanesi de bayan öğretmen.

Müdür tepkiye şöyle bir cevap veriyor:
- Hoca Hanım, niye gocunuyorsunuz, bir yaranız mı var?
Nihat, söyler misin buna tepki vermek için yaramız mı olması
gerekiyor!

Nihat, midem kaldırmıyor artık bu olayları ve yardım istiyorum. Eğer
duyarlı olursan ben ve Muradiye'deki 400 küsur öğretmen minnettar
kalacağız

KAYNAK:http://www.takvim.com.tr
OmarHayyam is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski20-05-07, 12:45  #2
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

bu nedir ya?....
Eski20-05-07, 13:48  #3
tumuti
Onay bekleyen
Yazar Adayı

tumuti'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

bu zihniyeti kınıyoruz her zaman. insanlık bu kadar mı düştü. ben de bir üniversiteli olarak ilerde doğuda görev yapmak istiyorum ancak oradaki bu vahşeti nasil durdurabiliriz bilmiyorum. eğitimle diyeceğim ama öğretmenlere yapılanlar ortada. yine de umudu kaybetmemek gerek insanları her şeye rağmen seviyorum. insanlığını unutmuş olanlara da insanlığı öğretmek...
tumuti is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-05-07, 20:59  #4
fthydmr

fthydmr'nın Avatarı

Resmen terbiyesizlik.Yani günümüz şartlarında öğretmenlik yapmak yeterince zor zaten.45-50 kişilik sınıflar, laf dinlemez öğrenciler.Ama şu an halime şükrediyorum.Allah böyle olaylar yaşayan bayan arkadaşlarımızın yardımcısı olsun.Allah böyle kişileri ıslah etsin ne diyelim eğitimi bu hale getirenler utansın.Ne biçim milli eğitim müdürü bunlar ya .Kafalarını herhalde örümcek ağı bağlamış.Öğretmenlerimizi düşürdükleri konuma bak.Yani insanın sorası geliyor.Her müdür müdür müdür?Saygılar...
fthydmr is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-05-07, 21:06  #5
Atilla

Atilla'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006
Ülke / Şehir: Denizli

İnanmak istemiyorum.Böyle bir şey nasıl olur.

Alıntı:
- Eskiden Van'a Nataşalar gelirdi, ama artık gelmiyorlar, çünkü onların
yerini öğretmenler ve hemşireler aldı.
Bu sözlere anlam veremiyorum.
Eski22-05-07, 03:14  #6
rustemizal
Ayrıldı

rustemizal'nın Avatarı

Yani bütün bunlara inanmak için insanın ya akıldan uzak olması gerek yada gerçek manada turkiyede genelkurmay başkanlığı bünyesinde hiç bir istihbarat birimi yok...
Kutlu doğum haftası nedeni ile bir takım derneklerin düzenlediği toplantılarda baş örtülü kızların ilahi söylenmesi irtiçanın hortlanması olarak gösterilerek geçe yarısı muhtıra yayınlayınlayan postallılar Sanırım bu anlatılanları karşısınde kesinlikle ihtilal yapar...
Bu ülkede küçük çocukları ve ev hanımları devre dışı bıraktığınız zaman her 7 insandan bir tanesinin devletin istihbaratçısı olma ihtimalinin çok yüksek olduğu gibi söylemlerin haklılık payının olduğu bu ülkede devletin kurumlarına çorap ile girileçek tekke gibi kulanılaçak ve genelkurmay bu olaylara seyirci kalaçak çokta akıl mantık işi olmadığı aşikar...
rustemizal is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-05-07, 10:02  #7
Zuhal Y.

Zuhal Y.'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007
Ülke / Şehir: İstanbul

İnanılmaz bir şey bu! Okurken kanım dondu. İnsanlardaki zihniyete bakın! Kendi memleketlerine eğitim vermek için gelmiş insanları hangi kategoriye koyuyorlar...Biz onları hangi kategoriye koymalıyız sizce? Ne yazık ki doğuda kadın öğretmenlere karşı bu tür bir zihniyet hep vardı; korkarım bunun şiddeti artmış; çok üzücü gerçekten. Bu hükümet politikalarıyla ilgili bir şey elbette. Doğu hem ötekileştiriliyor, hem de orada yaşanan bu çirkin olaylara bilerek müdahale edilmiyor. Vaziyet bir karambole dönüşmüş durumda.
Zuhal Y. is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-05-07, 10:40  #8
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

çok inandırcı!!!

hem türk telekom şubesine çorapla giriliyor, nedeni ise orada namaz kılınmasıymış... hem de telekom yetkilisi ilk kez gördüğü bir bayana yemeğe çıkma teklifinde bulunuyor

ve bu bayan öğretmenin "evi habire taşlanıyor"muş..

müthiş inandırcı bir senaryo!!!

öğretmenin ismi yok,

köyün ismi yok,

öğretmenin her gün evi taşlanıyor da ne diye gidip jandarmaya şikayet etmiyor?

böyle saçma bir şey olurmu.

uydur uydur yaz...

araya da bir iki türban sıkıştırmış, ben aslında "laik bir öğretmenim, ben laik ve atatürkçü olduğum için böyle yapıyorlar, beni kurtarın" demesini bekledim ama onu yazmayı unutmuş herhalde!!

redyellow Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-05-07 10:43 .
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı