"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

12 Eylül ve ülke tarihinin utanç manzaraları

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski20-05-07, 01:12  #1
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185
12 Eylül ve ülke tarihinin utanç manzaraları

14 Eylül 1980 - İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu olağanüstü toplantısında, Devlet Başkanı Millî Güvenlik Konseyi ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kenan Evren'e «Yeni yönetimi desteklediklerini» belirten ve üniversitenin görüşlerini içeren bir mektup yazılması kararlaştırıldı. Hazırlanan mektup, 1. Ordu ve Sıkıyönetim Komutanlığı'na teslim edildi.

15 Eylül 1980
- İstanbul'da toplanan bazı Üniversite ve Akademilerin Senato ve Yönetim Kurulları, Devlet Başkanı Orgeneral Kenan Evren'e gönderdikleri telgraflarında Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlılık ve başarı dileklerini sundular. Öte yandan Anayasa Mahkemesi Başkanı, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı ve Akademilerarası Kurul, Devlet Başkanı Orgeneral Kenan Evren'e birer kutlama mesajı gönderdi.

16 Eylül 1980 - Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Nihat Balkır ve Ankara Ticaret Odası Meclis Başkanı Turgut İlhan, Devlet Başkanı, Genelkurmay Başkanı ve Millî Güvenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Kenan Evren'e birer kutlama mesajı gönderdiler.

http://www.byegm.gov.tr/YAYINLARIMIZ.../eylul1980.htm

28 Aralık 1982 - İstanbul'da toplanan Üniversitelerarası Kurul, Cumhurbaşkanı Kenan Evren'e, Türkiye'nin bütün üniversiteleri adına «Fahri profesörlük ve fahri doktora» unvanının verilmesini kararlaştırdı.

http://www.byegm.gov.tr/YAYINLARIMIZ...aralik1982.htm

Ayrıca verilen fahri doktoranın "hukuk" alanında olması da oldukça ironiktir.
Eski20-05-07, 13:03  #2
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

Aziz Nesin in başını çektiği Aydınlar Dilekçesi vakasını unutmayalım.Attıkları imzanın arkasında duramayan aydınlar 12 Eylül rejimi kadar suçludur.
Eski20-05-07, 13:13  #3
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Kenan Evrene tebrikler mesajı ...

Bu yönetimde yetiştiğim için utanıyorum...

keşke yunanistanda doğup büyüseydim. Ordaki cuntacılar hala cezaevindeler...

30 yıl oldu...

biz ise 12 eylülün üzerinden 30 yıl geçtiği halde hala yeni darbecilere tebrik mesajlarımızı yazıyoruz...

Genel kurmay muhtırasından sonra kesin aynı üniversiteler tebrik mesajı çekmişlerdir ...

"millet iradesinin ırzına geçtiğiniz için tebrik ederim..."
phidas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski20-05-07, 19:39  #4
FatmaSeher

Giriş Tarihi: May 2007

Alıntı:
Sayın phidas şöyle demiş:

Mesajı Göster

30 yıl oldu...

biz ise 12 eylülün üzerinden 30 yıl geçtiği halde hala yeni darbecilere tebrik mesajlarımızı yazıyoruz...

Genel kurmay muhtırasından sonra kesin aynı üniversiteler tebrik mesajı çekmişlerdir ...

*Demek Yunanistan'da yaşamak isterdiniz..
Neden kendi ülkenizde 1. sınıf Vatandaş değil de, Başka bir ülkede 2. sınıf sığınmacı bir vatandaş olmayı tercih ediyorsunuz?
*Doğruluğunu ispatlayamadığınız ve ispatlayacak belgenizin bulunmadığı savınız nasıl kesin olabilir ki??
FatmaSeher is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski20-05-07, 23:46  #5
bosphore
Onay bekleyen
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Mar 2007

yunanistanda darbecilerin yargılanıp ceza aldığı türkiye'de ise darbe yapan komutanın marmariste keyif çattığı tüm dünyaca bilinen bir gerçektir bunun ispatlanması ihtiyacını hissetmenizi yadırgadım doğrusu ,12 eylül bu ülkenin üstüne çöken kara bir buluttur ve geçen onca seneye rağmen hala dağılmamıştır,dağıtılamamıştır
bosphore is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-06-07, 15:49  #6
Anadolu
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Faşizm ile mutlaka hesaplaşılacaktır.
Gidenlerin son sözleri:
http://www.youtube.com/watch?v=zDnmw...related&search=
Eski12-06-07, 16:48  #7
PENtagram_

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
Sayın phidas şöyle demiş:

Mesajı Göster

30 yıl oldu...

Söylemlerinizin tamamına katılıyorum Sayın phidas.Bu yazının altına sadece imzamı atmak düşer.İyiler her zaman kaybediyor ama kötü olursan Kenan Evren gibi tebrik mesajları alırsın.Ne yazık ki kime hangi değeri vereceğimizi öğrenemedik,öğrenemeyeceğiz
PENtagram_ is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-06-07, 20:26  #8
TOMARZALI

Giriş Tarihi: Mar 2007
Ülke / Şehir: Ankara

12 Eylül cuntacılarını yargılayıp,işledikleri insanlık suçlarının cezalarını ödetmedikçe,bu ülke gerçek demokrasiye kavuşamayacak.Her sıkışık durumda insanlar bilinçsizce askerden yardım isteyecek,onlarda olmayan demokrasiye balans ayarı yapmaya devam edecekler.Gerçek demokrasi olmadığı için her zaman darbeler veya muhtıralar için bir açık kapı olacak.Gerçek demokrasi olmadığı için,seçmenlerin bir çoğunun mecliste temsilcisi olmayacak.Gerçek demokrasi olmadığı için bizi temsil edecek milletvekillerini herzaman parti liderleri seçecek.Canımız acıdığında demokrasi diye bağıracağız,ama demokratik olamayışımızın gerçek sebebinin cuntacılar ve onların ısmarlama anayasaları olduğu gerçeğini hep göz ardı edeceğiz.Sebepler yerine hep sonuçları irdelemeye devam edeceğiz.Çünkü böylesi, ülkemizdeki siyasi parti baronlarının işine geliyor.Medya yöneticilerinin işine geliyor.Ballı ihale peşinde koşanların işine geliyor.Halk mı?Boşver canım.
TOMARZALI is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-06-07, 12:53  #9
Anadolu
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Alıntı:
Sayın TOMARZALI şöyle demiş:

Mesajı Göster
12 Eylül cuntacılarını yargılayıp,işledikleri insanlık suçlarının cezalarını ödetmedikçe,bu ülke gerçek demokrasiye kavuşamayacak.Her sıkışık durumda insanlar bilinçsizce askerden yardım isteyecek,onlarda olmayan demokrasiye balans ayarı yapmaya devam edecekler.Gerçek demokrasi olmadığı için her zaman darbeler veya muhtıralar için bir açık kapı olacak.Gerçek demokrasi olmadığı için,seçmenlerin bir çoğunun mecliste temsilcisi olmayacak.Gerçek demokrasi olmadığı için bizi temsil edecek milletvekillerini herzaman parti liderleri seçecek.Canımız acıdığında demokrasi diye bağıracağız,ama demokratik olamayışımızın gerçek sebebinin cuntacılar ve onların ısmarlama anayasaları olduğu gerçeğini hep göz ardı edeceğiz.Sebepler yerine hep sonuçları irdelemeye devam edeceğiz.Çünkü böylesi, ülkemizdeki siyasi parti baronlarının işine geliyor.Medya yöneticilerinin işine geliyor.Ballı ihale peşinde koşanların işine geliyor.Halk mı?Boşver canım.
Sayın TOMARZALI meseleyi ele alış biçiminiz düşüncelerimle uyuşuyor.Biraz farklı şeyler olsa da yazacaklarım,aslında aynı yere varacağımızı düşünüyorum.

İnsan doğar,büyür ve ölür,ancak toplum yaşamaya devam eder.Kişilerin yaşadıkları ile toplumların yaşadıkları arasında bir ilişki var mıdır?
Tarih denilen bir şey var.Sınıfların birbirleriyle olan uzlaşmaz mücadelelerinin,kısacası sınıf mücadelesinin tarihidir.Elbette tarihin yazıcıları da egemenler olduğuna göre,bu tarih onların istedikleri gibi değiştirip,istedikleri gibi yazabilecekleri ve kitlelere onaylatabileceği bir tarihtir.Doğal olarak devlet bunun destekleyicisi,yazıcısı olmaktadır.Yüzyıllardan beri süre gelen bu işleyiş,onlara inanılmaz bir yönetme becerisi olan devlet denilen bu aygıtı kazandırmıştır.Bu aygıtın en temel görevi egemen sınıfın çıkarları doğrultusunda,ezilen ve sömürülen halkların belleğine kendi istediklerini yerleştirmektir.Kısacası hegemonyanın devamı için her yol onların en doğal hakkı olmaktadır.Peki ezilen ve sömürülen halkların gerçekten yaşadıkları yarınlara nasıl aktarılacaktır?

12 Eylül hesaplaşmasının ne demek olduğunu anlamak istemeyen,egemen ideolojiden kendini kurtaramayan,egemenlerin istediği bir sol anlayışın ezilen halklara faydası olmayacağı gibi,duruşu var olan düzenin işleyişe omuz verecek bir biçimdedir.
Belleksizleştirilen ve unutkanlaştırılan,günü yaşayan ve kendi tarihine yabancılaştırılan insanların geçmişinden kopartılmaması mücadelesidir bu.Sendikaların,Demokratik Kitle Örgütleri'nin(sivil toplum kuruluşu diyemiyorum,demek de istemiyorum) ve olması gereken sınıfın kendi öz örgütünün,yani partisinin bu anlamda eksikliği ciddi şekilde hissedilmektedir.Tüm bu olumsuzluklara rağmen bu hesaplaşma mutlaka yapılacaktır.Bu aynı zamanda unutturulan,saptırılan tarihsel belleğin oluşturulma mücadelesidir.
Saygılarımla.
Eski13-06-07, 13:22  #10
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

12 Eylül içimizde, 12 Mart da içimizde. 28 Şubatlar, adını anmak istemediğim Nisan'lar... Hepsi, hepsi...

Hala "Paşam" edebiyatı yapanlar, "Ordu millet el ele" diyenler, TSK'yı darbeye kışkırtanlar... Tıpkı 12 Mart öncesinde olduğu gibi bugün de var. Açık açık muhtıraları savunmaktan çekinmeyen Siyasetçiler, köşe yazarları var içimizde.

İçimizde 12 Eylül var,

İçimizde...

Buram buram demokrasi karşıtlığı var.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı