"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Foruma yazmak ne getirir ?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| hem bu yazdığımız hem de internet üzerinde binlerce insanın yazdıkları değişik amaçlarla ve değişik yaşam dalları için kurulan forumlara yorum yazmak insana ne kazandırır... bilgi paylaşımından çok yorum paylaşımı olduğunu ve vakit geçirmek için yapıldığını düşünüyorum... zararı olduğunu şu yönüyle düşünüyorum ki, insanı sosyal hayattan uzaklaştırıp bir cam ekrana bakıp çeşitli kalıplara girip, çeşitli yorumsal düşüncelerini savunan bir insan modeli ortaya çıkartıyor... faydası olduğunu şu şekilde düşünüyorum; insan hiç tanımadığı ve gerçek hayatta hiç karşılaşamayacağı insanlarla fikir veya sohbet alışverişinde bulunuyor, bu bir bakıma yararlıdır, ama tüm forumlar için düşünüyorum bunu, hangi daldan olursa olsun, buraya yazıyoruz, bir cevap bekliyoruz, fikrimizi araya sıkıştırıyoruz, birbirimizden farklı düşünüyoruz ve tartışıyoruz... peki bu insana ne veriri, onu merak ediyorum ben ve soruyorum... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007 Ülke / Şehir: erzurum
| Çok güzel bir soru,tebrikler. Bana birçok şey kazandırdı. Sahip olduğum siyasi görüşe bilgiler ekledim. Sorulara daha iyi cevap verebilmek için araştırmalar yaptım. Ama bence yapılan her eylemin insana birşeyler kazandırması gerekmiyor. Zevk için, zaman geçirmek için, bilgi edinmek için vs vs ama önemli olan şey bence herkes istediği için burada. saygılar __________________
Milliyetçilik faşizme açılan kapıdır... |
|
| #3 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Foruma yazmak birşey getirmiyor bence. Hatta götürüyor... Neden yazıyorsunuz derseniz aslında nedeni sizlerinki ile aynı. Bağımlılık, tutku.. Gönül isterdiki herkez işe yarar bir bilim dalından konuşsun. Evrim gibi boş bir bilim değil yani. Sırf ideolojileri için konuşmasınlar bilimi. Bilimi insanlık için bilimsel zekalarının gelişmesi için konuşsunlar isterim. Örneğin atsın birisi bir formül ortaya. Herkez bunun üzerine tartışsın. Burda tartışılan onca siyasi mesele onca dinsel fikirlerin tartışması kime ne yarar sağladı bakın avuçlarınızın içine ? Yazmıcam artık bende uzun zaman sinirlendim şimdi. Hadi eyvallah... __________________
İnanmak, kanıtlamak değil, öngörmek ve irade etmektir.-elektron- Marksizm,Kadiri Mutlak Yaratıcıya karşı çıktığı için gücü eline geçirdiği vakit yozlaşmaya mahkûmdur. -Çakal Carlos- |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Sn.Elektron,samimice söylemeliyim ki toplum olarakta düşünceleri pratiğe geçirmekten ne yazıkki aciziz. Ülkemizde bilim ve üzerine beyin fırtınaları çok gelişmiş değil,halbuki Dünya'nın anlamıdır bilim.Felsefe ile başlar,matematik ve fenle ilerler... Ahmet Kaya'nın sevdiğim bir şarkısı var; ''Beni bilimle anla iki gözüm,felsefeyle anla ve tarihle yargıla.'' Sizin veryansın edişiniz de bunların eksikliğinden kaynaklanıyor.Ben bilim üzerinde çok bilgi sahibi olduğum için pek yazamıyorum ancak umarım bundan sonra daha duyarlı olacağım... Bu arada bıraklım yediden yetmişe herkes siyasette konuşsun.Kimisi var evinde bile düşüncelerini dile getiremiyor.Bu özgür ortamın tadını çıkarsınlar... Tabi ilim ve bilim olmadan asla! __________________
Birer birer, biner biner, biner ölürüz Yana yana, döne döne, yine geliriz ay canım Biz dostu da düşmanı da elbet biliriz Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Herkes kendi fikrinin benimsenmesini istiyor. Dolayısıyla fikir bazında hiç bir şey getirmiyor. Aynı konu hakkında defalarca yazı yazıyor olmamız da bunu kanıtı olsa gerek. __________________
Hasret Bitiyor!!! DUMANN Geliyor :) |
|
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| fikri olarak katılıyorum hiçbir faydası yok. Zamanınızdan çalıyor, sizi meşgul ediyor vs. ama yine de memnunum yazıyaz forumda olmaktan. Akla aykırı ama belki internetten yaptığım en iyi şey olmuş olabilir, buraya katılmak. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Bende yazıyaz da olmakdan memnunum. Belirtmek istedim. Yoksa bu saatte uykumun en derin yerlerinde olurdum. Yarın iş var ![]() __________________
Hasret Bitiyor!!! DUMANN Geliyor :) |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: İstanbul
| Forumda yazmak ne getirir? Bana göre tartışma ortamlarının neredeyse hiç olmadığı toplumumuzda forum, forumlar, bu eksiği bir anlamda giderme görevi görmektedir. Zaten forumlardaki tartışmalara baktığımızda bir kısım insanın tartışma adabını çok iyi bildikleri halde, önemli bir çoğunluğun tartışmayı bilmedikleri de gözlemlenebilir. Bunu yazıyaz forumu için değil, genel anlamda söylemekteyim. Bu durum da bana ülkemizde bu alanın çok kısır kaldığını hatırlatıyor. İşte forumlar, sanal dünyada da olsa, insanlara en azından nasıl tartışılacağını göstermesi açısından, tabi ki bu tartışmalara katılma şansı edinenenlere, çok önemlidir. Ben bunu çok önemsiyorum. Sevgiler.. __________________
Su da yandı Sel bastı su dayandı Üstüme su serptiler Tutuştu su da yandı |
|
| #9 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Ama yazıyaz'ın biraz farklı olduğunu düşünüyorum. Bu forumda yazı yazarak, yorumlarda bulunarak yazıyaz ailesinin bir üyesi olan kişi, şunu hiç aklından çıkarmamalı: Burada birbirinden değerli, bilgili ve bilgisini diğer yazıyaz kullanıcılarıyla paylaşma isteyen kişiler var. Yazıyaz böyle bir zenginliğe sahip. Bizim üyelerimiz bu olanaktan mutlaka yararlanmalıdır. Onların bilgi ve deneyimlerinden yararlanmalı, onları okumalı ve mümkünse, yazı yazmadan önce mutlaka araştırma yapmalıdırlar. İşte o zaman, forumumuzun gerçekten yararlı olacağını anlayacağız. Yazıyaz forumda yapılmaya çalışılan da budur zaten. Düzeyli bir ortam içinde düşünce alış verişini sağlamak istiyoruz. Bu düzey, ille de küfür, hakaret etmemek şeklinde de algılanmamalı. Düzeyli olmak, biraz da samimi olmayı gerektiriyor. Sanal bir ortam diye, karşımızdaki insanın yazdıklarına hiç önem vermeden, onun söylediklerini bilince çıkartmayı denemeden verilecek her yanıt, hiç bir yarar getirmeyecektir. Bu nedenle, mutlaka yazılanları anlamaya çalışmalı ve yanıt vermeden önce bilgilenmeye çalışılmalıdır. Yazıyaz'ın en önemli yararı, özellikle kitap okumayı ve araştırmayı özendirmesidir. Bu konuda pek çok duyum alıyoruz. Pek çok katılımcı arkadaşımız yazı yazmadan önce araştırma yapma zorunluluğundan sözetmekteler. Böyle bir durumun yaygınlık kazanması ve hepimizde yerleşmesi çok önemli bir kazanım olsa gerek. Bir başka konu; yazıyaz'ın diğer etkinlikleri: dergisi, "bilim" ve "nedir?" bölümleri. Bu bölümler de bölüm konseptine uyulduğu takdirde tüm yazıyaz dostlarına açıktır. Buralarda yazı yazmak, makale yazabilecek bir nitelik kazanma yolunda hepimize çok önemli artılar da getirebilir. Bizlerin böyle imkanları da var. Ama, söylenildiği gibi, yazma olayının herşeyden önce okumak ve araştırma yapmak gibi edimleri de beraberinde getirmesi gerek. Bu bakımdan, yazıyaz'ın hepimize çok fazla katkısı olduğunu veya katkı sağlayacak bir potansiyeli içinde barındırdığını söylemek mümkün. | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Forum bana, Oss denemelerinde cikan yazim yanlislari, anlatim bozukluklari ve noktalama isaretleri sorularini eksiksiksiz yapmama imkan saglamistir ...Bu yuzden forum yoneticilerini kutlamak istiyorum ve her ne kadar hala uye arkadaslarimiz tarafindan geregince benimsenmemesine ragmen, bunun yavas yavas bir odev haline gelebilecegini umutla bekliyorum...Ayrica forumumuzda bilgiyi de sadece yorum olarak degerlendirmemek lazim bence.Bazi bilgiler sabit ve kesindir. Bazilariysa bizleri ozelestriye iter.Mesela Edebiyat-Sizlerden Gelen bolumundeki denemeler ya da siirleri gorunce kendi yazilarim hakkinda dusunmeye basladim.Ve bazi seyleri paylasmak cok guzel...Paylasinca derinlesir ya oyle birsey . |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|