Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski20-05-07, 05:13  #1
Bogazkaya

Giriş Tarihi: Mar 2007
Türkiye'de futbol diye bir şey yok

Bir daha Turkiye ligi maclarina bakmayacagim bugun Turk oldugumdan utandim,dunyanin en buyuk derbisi denilen maci izledim ve bir futbol sevdalisi olarak kendimden utandim

Galatasaray taraftarina bunu hic yakistiramadim ama suc kesinlikle taraftarda degil suc yöneticilerde ve Futbol Federasyonunda
Bir taraftar bu kadar mi tahrik edilir
Galatasarayda bir yönetici var,yönetici mi provakatör mu belli degil adida Adnan Polat
Fenerbahcede bir Baskan var,Baskan mi kara kedi mi belli degil adida Aziz Yildirim

Iste bu sahsiyetler,oradaki taraftari kiskirtti bizim ulkemizde birine 50 defa deli dersen deli oluyor ya ayni o hesapti bu macta olan olaylar

Görsel medya Allah onlardan razi olsun mactan 1 gun önce tribun liderlerini konusturup onlarin kavgalari uzerinden reyting yapmaya calistiklari icin sucun bir bölumude onlarda

Simdi böyle bir ortamda nasil insanlarin oraya sadece mac icin gittiklerini bana anlatin ne olursunuz
Bir Fenerbahceli olarak keske 7-0 yenilseydikte bu olaylari görmeseydim diyorum icimden

Turk futbolunun asagida belirttigim 5 isimden kurtulmasi lazim

1-Adnan Polat (Galatasaray Asbaskani)
2-Haluk Ulusoy (Federasyon Baskani)
3-Aziz Yildirim (Fenerbahce Baskani)
4-Kazim Kanat (Spor Yazari)
5-Adnan Aybaba (Spor Yazari(Gerci ben inanmiyorum onun birseyin yazari olduguna)

Bu insanlardan turk futbolu kurtulmassa size acik ve net söyluyorum bugun Ali Sami Yende olan olaylar sadece baslangictir
Bu kadar nefret,kin neden onu hala anlamis degilim
Eski20-05-07, 16:53  #2
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Gerçekten iğrençti.

Daha ağır cümleler kullanmak istemediğim için "İğrenç" sıfatını kullanıyorum bu durumda. Olay sadece Galatasaray taraftarı üzerine yıkılmamalıdır. Türkiye'de futbol hiç bir zaman zevkli, güzel bir spor olmamıştır.

İnsalarımız futbolu hep bir şiddet unsuru olarak görümüş, yabancı takımın konuk seyircilerini satırlarla doğramış, kendi taraftarını stad içinde bıçakla öldürmüş, oyuncuların, antrenörlerin, hakemlerin kafaları yarılmıştır. Bu kadar iğrençlik üzerine de hala bu olayı düzeltme meyline gidilmemiştir.

Bu cumartesi artık Türkiye'de futbolun ne kadar iğrenç bir spor olduğu ortaya çıkmıştır. Bu şiddetten, bu rezillikten kurtulacagımız günleri özlemle bekleyeceğim..

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is offline  
Eski20-05-07, 17:06  #3
Sibelius

Sibelius'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006
Ülke / Şehir: Almanya

Fanatizm ve futbol sevdasi bu ülkede bitmez bir unsur. Ve kendi ülkemizde gördügümpz görüntülere bakin almanlarin ingilzlerin italyanlarin bütün kanallarinda ana haberlerde rezil olduk en ezeli rekabet mi yoksa savasmi bilinmiyo yazilari altinda tabii yabanci medya duruma uzak oldugu icin bunu taraftarin fanatikligine vuruyo ama nerden bilsinler bu medya yönetici kardesligini birileri bu kavgalardan kazanc saglarken ama ülkenin ihtibarini unutuyolar malesef. Yazik bir galatasarayli olarak utaniyorum böyle bir yönetim görevlilerine sahip olmaktan burda suc tamamen yönetimindir simdi temizlesinler bakalim yaptiklari pislikleri tabi üzerlerine alinirlarsa onuda...?
Eski20-05-07, 19:37  #4
Paradigma

Paradigma'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007

Normalde maçları izlemem. Ama dün NTV'den olayları takip ettim. Taraftarların diğer taraftarları adeta bir "düşman" olarak görmesi, hakaretler edilmesi ve insanlara şiddet uygulanması gerçekten çok kötüydü. Bundan sonra aynısı olacak mı? Evet. Verilen cezalar işe yarayacak mı? Hayır.

Asıl sorulması gereken soru şu: bu insanlar neden böyle davranıyor? Neden takımlarını desteklemek adına başkalarına saldırıyorlar? Bu insanlar takımlarına zarar verdiklerini anlayamıyorlar mı?

Bu sorulara en doğru cevabı bir psikolog verebilir sanırım.
Eski20-05-07, 19:58  #5
alpx07

Giriş Tarihi: Apr 2007

Sorun birilerinin kışkırtması değil bence. Tabii ki onun da payı var ama bir taraftarın bu kadar kendini bilmez davranması o kişilerin karakteriyle ilgili bence. Klübünü gerçekten seven bir taraftar kime kızmış olursa olsun tuttugu takıma bu kadar zarar veremez. hem maddi hem manevi...
tek kelimeyle yazık futbol nerelere gidiyor.
alpx07 is offline  
Eski20-05-07, 23:14  #6
erdi

erdi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Alıntı:
1-Adnan Polat (Galatasaray Asbaskani)
Bu isme neden provakatör diyorsunuz ki .....

Ben iyi bir GS'li olarak önümüzdeki kongıre de Adnan beyi başkanımız olarak görmek istiyorum...

Taraftarı tahrik eden Sn Polat değil bakalım alkışlıcaklar mı (?) diye trübünlere dayatma getirmek isteyen basının kalemşörleridir.
Eski20-05-07, 23:24  #7
Cielo

Cielo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Türkiye

Bir Galatasaray'lı olarak utanç duydum ve çok üzüldüm.. Futbol aşkı bu değil.. Ve insanların siyasetten uzak tutulmaları için ne hale getirildiklerinide çok iyi izledim..
Cielo is offline  
Eski20-05-07, 23:34  #8
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Futbol'da "siddet" oldugusunun artik dogal kabul edildigi bir ulkede yasiyoruz ne yazik ki. Futbol'da ki bu siddet yuzunden bu spor dalini uzun yillardir takip etmiyordum. Fakat yine gazetelerde yasanan siddet olaylarini gorunce yillar yili bir adim bile yol kat edilmedigini gormus oldum.

"Futbol Teroru" ile ilgili 3 sene once yazilmis bir yaziyi alintilamak isterim.

Terör Yönetim Kuramı ve Futbol Taraftarlığı

Bir takımın taraftarı olmak, hele hele fanatik bir taraftarı olmak, kuvvetli bir kültürel dünya görüşü örneğidir. Çünkü, fanatik olan bir kişi için “A taraftarı olmak” sadece bir etiket değil çoğu zaman da yaşam biçimidir. Kendi yaşam şeklini, tarzını, anlamını “A taraftarı olmak” ile tanımlayan ve bunu kendi kimliği haline getiren kişinin, TYK açısından amacı, ölümlülük bilgisinin yarattığı korku (terör) ile başetmektir. Bu konuda yapılan pek çok deneysel çalışmanın ışığı altında ölümlülük bilgisinin yarattığı korkunun kişiyi kendi dünya görüşüne (taraftarlık) gitgide daha çok bağladığını söylememiz yanlış olmayacaktır. Bu nedenle, pek de bilinçli olmadan, bulduğu bu korunağı tehdit edecek diğer dünya görüşlerine (“B taraftarı olmak”) karşı savunmada olacak ve mümkün olduğunda da yok etmeye çalışacaktır. Yok etmeye yönelik bu istek bazen sembolik bazen de gerçek olabilir.

20 Kasım 2004 tarihinde oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sembolik yok edişin iyi bir örneği oldu. Takımları önce 1-0 sonra da 2-0 yenik duruma düşünce, Trabzonsporlu bazı taraftarlar, Fenerbahçe formalarını ve bayraklarını yaktılar, sahanın bayrak direğinden Fenerbahçe bayrağını indirdiler. Çünkü kendilerini tanımladıkları, kimlik olarak kabul ettikleri ve artık dünya görüşlerinin temelini oluşturan “Trabzonspor’lu kimliği” bir başka kimlik tarafından tehdit ediliyordu. Kendi kültürel dünya görülerini değiştirmektense, diğerini yok etmeye çalışmak amacıyla o kültürü, yani “Fenerbahçe’li kimliği”ni, temsil eden sembolleri (bayrak, forma, ...) yok etmeye çalıştılar. Bu, çok olumsuz ve istenmeyen bir davranış olmasına rağmen, gerçekten de çok işlevsel çünkü sembolleri yok ederek, o sembollerin temsil ettiği kültürel dünya görüşüne de zarar vererek, kendi dünya görüşünü güçlü kılmış oluyorsunuz ve ek olarak rakip kültürün zarar görebileceğini de en azından kendinize ispatlamış oluyorsunuz. Daha fazla enerji gerektirmesine ve çoğu zaman da yasalara karşı olmasına rağmen bu tür davranışların, “Rakip kültür (takım) kesinlikle bizden daha iyi.” gibi bir cümle kurmaktan daha kolay olacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Beşiktaş - Çaykur Rizespor maçındaki cinayet zanlısının kullandığı çakının üzerinde kartal arması olması oldukça anlamlı. Kartal armalı bu bıçağı, aslında kendisiyle aynı kültürel dünya görüşünün parçası olan, kendisi gibi başka bir Beşiktaş taraftarına yöneltmesi oldukça ilginç ama anlaşılmaz değil. Fanatik derecede taraftar kimliğine sahip iki insanın, kendi kimliklerini oluşturan takımları yenik durumdayken, yaşadıkları öfke, kızgınlık ve korkuyu, hele bir de rakip taraftarların sayısı çok az ve rakip gerçek bir kültürel tehdit değilken, birbirilerine yöneltmeleri olası. Bu iki genç, yanyana geçip gidebilirler ve böyle bir olay hiç yaşanmayabilirdi ancak herhangi bir nedenle ikisi arasında bir sürtüşme olduğu andan itibaren yaşanan öfke ve korkunun yön değiştirmesi için fazlaca bir ek gayrete gerek kalmayacaktır.

Çözüm var mı?

Bu soruya “evet” demek çok zor. İnsan olduğu sürece şiddet her zaman varlığını sürdürecektir. Ancak araştırmalar, kendilerini yaşadıkları dünyada değerli bulan kişilerde (öz saygıları yüksek olanlar), ölümlük bilgisinin yukarıda söz edilen kendi kültürel dünya görüşüne sıkı sıkıya sarılma ve diğerlerine karşı düşük tolerans gösterme gibi davranışlar göstermede etkili olmadığını söylüyor. Diğer bir deyişle, kendilerini bireysel olarak değerli bulan insanların fanatikleşmesi zor. Aslında genel olarak holigan profillerinin düşük sosyo-ekonomik düzeydeki insandan oluşması da bunun bir kanıtı gibi duruyor. İnsanların kendilerine olan saygılarını bir çırpıda dışardan müdahale ile değiştirme şansımız yok ancak hiç değilse kendilerini sadece takım kimlikleriyle tanımlayan, daha önce holigan davranışlar sergileyen kişilere prim vermemek başlangıç olabilir ama şiddet olaylarını “münferit” olarak tanımlayan yönetimlerle bu biraz zor gibi görünüyor.

Şiddet nasıl önlenir bilmiyoruz ama TYK çerçevesinde nasıl körüklenebileceğini biliyoruz. Maçları “ölüm - kalım savaşı”, “son şans”, “ya hep ya hiç”, “futbol sadece bir oyun değildir...” olarak tanımlayalım, “bu maçı alacağız başka yolu yok”, “ölmeye ölmeye geldik”, “seni sevmeyen ölsün” gibi sloganları amigoların yönetiminde kullanalım, stadlarda ölümlü olduğumuz hatırlatacak daha çok uyaran kullanalım (daha çok polis, daha çok biber gazı, daha çok tel örgü,...”. Eğer bunları yeterince yapabilirsek ve devam ettirebilirsek, sahalardaki şiddeti isteğimiz hızda ve şiddette çoğaltabiliriz.

Futbol sadece bir oyundur ve oyun oynarken insanlar eğlenirler, birbirlerini öldürmezler.
http://www.elyadal.org/arge/tmt_futbol.htm
Eski22-05-07, 08:53  #9
hgoktas
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: May 2007

öncelikle bir galatasaraylı olarak yapılan olayları tasvip etmediğimi, kınadığımı belirtmek isterim.

ve yine bir galatasaraylı olarak gs'nin bu olaylardan dolayı en ağır bir şekilde cezalandırılması gerektiğini de düşünüyorum.

tabi ceza verilirken eşit olunursa bu adil olur, yoksa zulüm olur. gs'ye bu cezalar verilmeli, aynı şekilde daha önceki maçlarda gs kalecisinin üzerine sis bombası atanlara da aynı şekilde en ağır cezalar verilmeli, gs teknik direktörünün altının yaranlara da aynı ceza verilmeli, gs maçlarında trübünlere sidik dolu torbalar saklayıp bunları gsli futbolcuların üzerlerine atanlara da aynı ağır cezalar verilmeli.

ceza suç işleyen herkese aynı uygulanmalı.

daha önce her türlü cirkinligi yapanlar şimdi gs ceza alsın diye ellerinden geleni yapıyorlar.
hgoktas is offline  
Eski03-09-07, 08:42  #10
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Çarşı'da yeni bir hesaplaşma mı?
'Çarşı'da kan döküldü: 1 ölü Beşiktaş - Kayserispor maçından sonra çıkan kavgada silahla vurulan Ferdi Arslan öldü M.AKİF ERDEM, MUSTAFA KURTARAN İstanbul Beşiktaş-Kayserispor maçının ardından Beşiktaş "Çarşı" grubu mensupları arasında çıkan silahlı kavgada bir kişi öldü, bir kişi yaralandı.
Beşiktaş Abbasağa Mahallesi'nde dün akşam meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti:
Beşiktaş Çarşı grubunun önde gelen isimlerinden Ferdi Arslan, aynı gruptan olduğu öğrenilen 40 yaşlarındaki Alpay Ketenci'yle geçtiğimiz günlerde bir restoranda kavga etti. Çevredekilerin araya girmesiyle kavga büyümeden önlendi.
İddialara göre Ketenci, bu olayın ardından Arslan'ın bir arkadaşını dövdü. Bunu duyan Arslan, önceki akşam Ketenci'yi arayarak, "Arkadaşımı dövmüşsün. Gel görüşelim. Aramızdaki olayı çözelim" dedi. Bunun üzerine Ketenci, yanına aldığı 3 arkadaşıyla birlikte Arslan'la buluşmak için Abbasağa Mahallesi'ne geldi. Ketenci ve yanında bulunanlardan biri silahlarını çekerek Arslan'a ve arkadaşı Turgay Kösedağ'a kurşun yağdırdı.
Başından yaralanan Arslan, Nişantaşı'ndaki özel bir hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Kolundan yaralanan Kösedağ ise Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı.
Arslan'ın yakınları, "Ferdi, Beşiktaş taraftar grubunun önde gelen isimlerinden biriydi. Ferdi'nin Beşiktaş camiasında bu kadar sevilmesi ve ön saflarda yer alması bazı kişilerin işine gelmedi" dediler. Kaçan Ketenci ve arkadaşları aranıyor.
http://www.milliyet.com.tr/2007/09/03/son/sontur06.asp
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı