"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
| Pek Gerçekçi Sonuçlar vermiyor ama sorular güzel, Uğraşmaya da değer. İyi Eğlenceler; http://www.tolunay.com/iqtest/ |
| #2 | |
| valla toplumun % 75'inden daha zeki olduğum çıktı ama çok kafa karıştırıcı ama yine de güzel bir test...teşekkürler sayın hancı |
| #3 | |
Yazıyaz Kurucu Üyesi
Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: Virginia, USA
| bu iq testinin başka versiyonu yokmu ? yaklaşık 1.5 sene önce sayın ibra arkadaşımla birlikte yapmıştık bu testi ancak bir türlü farklı versiyonunu bulamamıştım. |
| #4 | |||
| Alıntı:
ben bu testi üç defe arka arkaya yaptim. 142, 139, 145 cikmisti sirayla. ama oranlari hatirlamiyorum. Alıntı:
| ||
| #5 | |
Yazıyaz Kurucu Üyesi
| Sayın Hancı 1.5 sene evvel ibra hocamla birlikte bir sitede bu testi görüp test olmuştuk. sayın ibrayla bizim iyi bir geçmişimiz vardır. sanırım benim 126 çıkmıştı. Bu arada sayın hancı Tahmin ettiğim gibi zeki bir insanmışsınız. |
| #6 | |
| tesekkur ederim, ancak sitede "bu gercek iq degerini gösterir bir deger degildir" gibi bir uyari vardi diye hatirliyorum. gercekten iq testi yapan bir site var mi bilmiyorum. |
| #7 | |
Yazıyaz Kurucu Üyesi
| Marily vos Savant(IQ 228) Dünyanın en zeki kadını olan Savant, New Yorklu ve şirket danışmanlığı yapıyor. IQ’au 172 olan Einstein’den bile daha zeki. Stephen Hawking(IQ 170) Yüzyılın dehalarından kabul edilen 1944 doğumlu İngiliz astrofizikçi, tekerlekli sandalyesinde oturarak dünyanın oluşumunu analiz etti. Bill Gates(IQ 160) Microsoft’un genç yaşta başına geçen dahi patronu. Yazılım şirketinin temellerini 14 yaşındayken attı. “Her kişiye bir bilgisayar” sloganına kendisinden kimseyi inandıramamıştı. ama şimdi herkse ona inanıyor. Sylvester Stallone(IQ 141) Sadece kas yığını değil. Tam 12 okuldan atılmış olmasına rağmen Stallone beyaz perdenin en zekilerinden. Ünlülerin tahmin edilen veya ölçülen IQ puanları: Ölçülemeyen Zekiler: Leonardo da Vinci 220 Johann Wolfgang von Goethe 210 Süper Dahiler: Voltaire 190 Sir Isaac Newton 190 Galileo Galilei 185 Charles Dickens 180 Süper Dahi: Baruch Spinoza 175 Richard Wagner 170 Plato 170 Johann Sebastian Bach 165 Dahiler: Albert Einstein 160+ Stephen W. Hawking 160+ Bill Gates 160 Rembrandt van Rijn 155 Sharon Stone 154 Zeki: Richard Nixon 143 Madonna 140 Alıntıdır. http://www.gurbetport.com/site/modul...lag=haberDevam |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005
| Sayın İlker Bu test bana da pek inandırıcı gelmedi. Hem çıkan sonuçlar bakımından hem de yöntem bakımından. Bazı sorular hakkında hiçbir fikrim yoktu mesela benim. Hangi özelliğine göre sıralamam gerektiğini anlayamadığım sorular vardı ve resmen attım. Sağlıklı bir sonuç çıkması için boş bırakmak mı gerekiyodu acaba. Bu zeka testlerini nasıl hazırlıyorlar doğrusu çok ilginç. |
| #9 | |
Yazıyaz Kurucu Üyesi
| sayın anka öncelikle bu testin benzerini yapanla yapmayan arasında çok büyük farklar var. Mesela testi hiç yapmayan 1 3 6 10 . sıralamsının mantığını ilk bakışta kavrayamayabiliyor, olayı kavrayana kadar da test süresi bitiyor. Testi tekrar yapmanızı öneririm , Mantığı kavradıktan sonra ne kadar yaparsanız yapın yakın bir sonuç çıkacaktır tıpkı sayın Hancının test sonuçları gibi. Şimdi mantığı anladıysanız tekrar testi yapmanızı tavsiye ederim. |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005
| Ama bu testin güvenilirliğini daha da sarsmaz mı? sonucta o mantığı ilk kez karşılaşmada düşünebilme yetimiz zekayı belli eder. Yoksa benim şimdi bu soruları tekrar çözmem matematik becerimden ibaret kalır. (Yöntemi kavradıktan sonra çözmek yani.) Bu testte özellikle şekilsel sorularda birkaç yerde gerçekten hiçbir bağlantı kuramadım. Hani şu sonra hangi şekil gelmeli soruları var ya onlar. Kuramamam da gayet normal sonucta kurduğum kadarıyla zekam ölçülecek. Sadece bağlantı kuramadıklarımızı boş bıraksak acaba daha mı sağlıklı sonuçlar verirdi diyorum hani atıp tutturma ihtimalini ortadan kaldırmak bakımından ![]() Gene de sırf meraktan tekrar yapacağım testi bakalım yakın sonuc cıkacak mı. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|