Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

2. Geleneksel Yaziyaz Amator Şiir Yarışması

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Anket Sonuçlarını Göster: NBA de şampiyon kim olur?
San Antonio Spurs5 50.00%
Utah Jazz1 10.00%
Detroit Pistons3 30.00%
Cleveland Cavaliers1 10.00%
Oy Verenler: 10. Bu ankete oy veremezsiniz

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski20-05-07, 20:27  #1
faraklit
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: May 2007
NBA şampiyonu?

NBA şampiyonu kim olur?

Bence şampiyon Detroit...
faraklit is offline  
Eski20-05-07, 22:07  #2
seha
Admin

seha'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2005

Dogudan Detroit Batidan San Antonio gelecegini dusunursek Nba sampiyonu muhtemelen bir kez daha Spurs olacaktir.

Her ne kadar normal sezonda iyi bir galibiyet yuzdesi ile playoff a gelmis ve ilk maclarda oldukca etkili bir oyun sergilemis olursa olsun Detroitin ciddi bir pota alti sikintisi var.

Chris Webberin her mac 20sayi 10reboundluk bir performans beklemesi hayalperestlik olur. Dolayisiyla Webber-Rasheed ikilisi mac basina 30 sayi 15 reboundu zor bulurken Duncan bu istatistigi her mac tek basina cikartabilecek durumda.

Guardlarda ise her ne kadar Parker bu tip maclarda cabuk konstantrasyonunu yitiriyor olsa da bu sezon ozellikle Denver serisinde surukleyici bir rol ustlendigi ve cabuk dagilmadigini gorduk.

Bu seride Spursu en zorlayacak isimlerden biri Prince olacaktir. Ancak tum seriye etki edebilecegini dusunmuyorum.

Kisacasi Spurs, Jazz i kolay gecerse sampiyonluk yolunda da cok buyuk bir adim atar. Ancak Phoneix serisinde antipatileri toplayan Spursa hakemler Jazz serisinde bir supriz yaparsa da sasmamak gerek.
Eski20-05-07, 22:22  #3
kene

Giriş Tarihi: Apr 2007

Bence sürprizlere açık.

Doğu'da Cleveland Detroit'e sürpriz yapabilir.Detroit'in sağı solu belli olmuyor.Bazen savunmasıyla rakibe potayı göstermiyor,bazende ne yaptığını bilmiyor.

Batıda da Spurs ağır bassada sayın seha'nında dediği gibi hakem faktörü maçları etkileyebilir.Phoenix maçında yaşananlar vede Phoenix'in oyuncularının ceza alması Spurs'ün bu seriyi kolay geçmesini sağladı.Nba yöneticileri bunun haksızlık olduğunu ama yazılı kuralların bunu emrettiğini ima ettiler.Sertliğiyle maç kazanan Spurs'e sık sık faul düdükleriyle müdahale edilebilir.Hakemlerin sertliğe prim vermeyeceğini düşünürsek Jazz'ın şansının oldukça fazla olduğu söylenebilir.
kene is offline  
Eski20-05-07, 22:31  #4
seha
Admin

seha'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın kene55 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bence sürprizlere açık.

Doğu'da Cleveland Detroit'e sürpriz yapabilir.Detroit'in sağı solu belli olmuyor.Bazen savunmasıyla rakibe potayı göstermiyor,bazende ne yaptığını bilmiyor.
Acikcasi ben Clevlanda pek sans vermiyorum. LeBron'a destek olacak biri ismi takima kazandiramadilar. Uzunlari istikarli degil. Gerek Ilgauskas gerek Varajeo cok rahat sahadan silinebiliyor. Ozellikle gecen sezonki Detroit-Clevland serisini hatirlayacak olursaniz LeBron'un isi de kolay degil. Gecen sezon iceri drive ettigine pisman edilmisti. Kurallar dahilinde acimasiz faullere maaruz kalmisti. Bu sene de benzer bir durum gerceklesecektir.
Eski20-05-07, 23:03  #5
kene

Alıntı:
Sayın seha şöyle demiş:

Mesajı Göster
Acikcasi ben Clevlanda pek sans vermiyorum. LeBron'a destek olacak biri ismi takima kazandiramadilar. Uzunlari istikarli degil. Gerek Ilgauskas gerek Varajeo cok rahat sahadan silinebiliyor. Ozellikle gecen sezonki Detroit-Clevland serisini hatirlayacak olursaniz LeBron'un isi de kolay degil. Gecen sezon iceri drive ettigine pisman edilmisti. Kurallar dahilinde acimasiz faullere maaruz kalmisti. Bu sene de benzer bir durum gerceklesecektir.
Bu seneki playoff serilerinde Lebron hakemler tarafından süperstar muamelesi gördü.Serilerde çok da iyi oynamadı ama faul atışlarından bulduğu sayılar takımını kurtardı.Bu seride Lebron çok iyi oynasa dahi diğer oyuncuların da katkısı gerekiyor.Özelikle benchten hiç yararlanamıyorlar.Bu seride Varejeo'nun katkısı çok önemli rol oynayacak.İlgauskas bu katkıyı Wizards ve Nets'e karşı gösterdi.Varejeo da bu katkıyı sağlarsa Detroit'i zorlayacaktır. Tabi bu seride unutmamamız gereken bir şey varki o da Detroit savunmasını iyi yaparsa karşısında kimsenin tutunamayacağıdır.Sonuç olarak Detroit ağır bassada Cleveland'ın da sürpriz yapma ihtimali hiçte az değil.
kene is offline  
Eski20-05-07, 23:28  #6
Cielo

Cielo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Türkiye

Cleveland'ın şampiyon olmasını istiyorum, çünkü Detroit ve San Antonio yeterki kadar oldular ve bu durum biraz sıkıcı bir hal almaya başladı.
Her ne kadar geçen sene Miami olduysada "izlemesi zevksiz takım oyunu" nu benimsemiş bu iki takımın olmamasını arzu ediyorum.

Aslında Play-Off'lar başlarken gönlüm Dallas'tan yanaydı ve otoritelerde Dallas diyordu fakat çok şaşırtıcı bir şekilde elendiler..
Cielo is offline  
Eski20-05-07, 23:30  #7
Elenorin
Admin

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Alıntı:
Sayın seha şöyle demiş:

Mesajı Göster
Dogudan Detroit Batidan San Antonio gelecegini dusunursek Nba sampiyonu muhtemelen bir kez daha Spurs olacaktir.

Her ne kadar normal sezonda iyi bir galibiyet yuzdesi ile playoff a gelmis ve ilk maclarda oldukca etkili bir oyun sergilemis olursa olsun Detroitin ciddi bir pota alti sikintisi var.

Chris Webberin her mac 20sayi 10reboundluk bir performans beklemesi hayalperestlik olur. Dolayisiyla Webber-Rasheed ikilisi mac basina 30 sayi 15 reboundu zor bulurken Duncan bu istatistigi her mac tek basina cikartabilecek durumda.

Guardlarda ise her ne kadar Parker bu tip maclarda cabuk konstantrasyonunu yitiriyor olsa da bu sezon ozellikle Denver serisinde surukleyici bir rol ustlendigi ve cabuk dagilmadigini gorduk.

Bu seride Spursu en zorlayacak isimlerden biri Prince olacaktir. Ancak tum seriye etki edebilecegini dusunmuyorum.

Kisacasi Spurs, Jazz i kolay gecerse sampiyonluk yolunda da cok buyuk bir adim atar. Ancak Phoneix serisinde antipatileri toplayan Spursa hakemler Jazz serisinde bir supriz yaparsa da sasmamak gerek.
Pota altı sorununa aynen katılıyorum. Özellikle Ben Wallece'nin gitmesi kötü oldu gibi gözüküyor. Sayı açısından pek katkı yapamasa da savunması ve ve pota altını domine etmesiyle daha önce ki Spurs serilerinde Duncan'a büyük sorun çıkartıyordu.

Guard konusuna gelince bence Detroit'in bu konuda Spurs'e büyük üstünlüğü var. Billups bence ligin en iyi guardlarından biri ve tam final adamı, oldukça sakin ve takımını iyi yönetiyor.

Ancak Spurs'un en büyük avantajı bench gibi gözüküyor. Öte yandan sayın Seha iki önemli ismi atlamışsınız. Hamilton ve Ginobili de seriye cok önemli etkilerde bulunabilirler.

Bence bu final zevkli geçer, izlemeye değer bir final olacak. Gerçi bu sene Play-off'larda ki süprizleri görünce finale bu takımların çıkacagından bile şüpheliyim..

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is offline  
Eski21-05-07, 11:05  #8
seha
Admin

seha'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Elenorin şöyle demiş:

Mesajı Göster
Guard konusuna gelince bence Detroit'in bu konuda Spurs'e büyük üstünlüğü var. Billups bence ligin en iyi guardlarından biri ve tam final adamı, oldukça sakin ve takımını iyi yönetiyor.

Ancak Spurs'un en büyük avantajı bench gibi gözüküyor. Öte yandan sayın Seha iki önemli ismi atlamışsınız. Hamilton ve Ginobili de seriye cok önemli etkilerde bulunabilirler.
Hamilton ve Manu her sartta basket atacaklari icin seri adina o kadar da onemli degiller. Rip'i , Manu'yu , Chauncey'i sahadan silmek mumkun degil. Parker konusunda emin degilim. Gecen Pistons-Spurs finalinde tam bir hayal kirikligiydi benim icin. Ama bu sene playoff serilerinde istikrarli maclar cikardi. Bu nedenle guardlarda o kadar bariz bir ustunluk kurabilecegini sanmiyorum Detroit'in.
Eski30-05-07, 20:06  #9
seha
Admin

seha'nın Avatarı

Play-off maclarinda son durum

Bati Konferans Finali
San Antonio Spurs 3-1 Utah Jazz
Clevland Cavaliers 2-2 Detroit Pistons
Eski30-05-07, 21:38  #10
kene

Jazz-Spurs serisi tam bir rezalet.

Son maçta hakemlerin yaptıkları anlaşılır gibi değildi.

Son periyotun skoru 28-17(spurs)

Spurs 41 serbest atış kullandı.Bunların 25'i son periyotta.Sonuç ne olabilirki.
kene is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı