| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Amaç, araç ilişkisi... / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Bir Çek tiyatro yazarı yazmıştı, "Bizans" yapıtını. Nerelerde sahneye kondu pek anımsamıyorum ama okuduğum kitabında bu günü yansıtabilecek ilginç diyaloglar vardı. Fatih Sultan Mehmet Topkapı'dan girmek üzere, Bizans sarayında bir oda, İmparator yanındakilerle konuşuyor: "Benim için yaşamak her zaman amaç olmuştur", şu anda yitirmekte olduğumuz Konstantinopolis ise bir araçtı. Amacım için aracımı her zaman değiştirebilirim..." Siyasette de bu görüşleri; hedefi AB olan siyasetçilerde, şeriat özentisinde olanlarda, ABD yanlılarında görüyoruz. Ulusal sınırlarımızı, belirleyen atalarımızı unutmadan her ne pahasına olursa olsun korumak, bölünmeye karşı çıkmak birinci görev olmalıdır. Atatürk: "Benim karakterim bağımsızlıktır," derken anlatmak istediği de buydu. Atatürk'ün ilkelerinin ve devrimlerinin yitip gitmesini izleyerek "Biz Atatürkçüyüz" diyebilen siyasetçilerin onları yeniden ve bu günkü durumla kıyaslayarak okumalarını öneririm. Siyasette insan hedeftir ve "zafere giden her yol mubah" değildir. Atatürk ilkelerini simgeleyen altı oku bayrak edinen partinin küreselleşmeci, AB'ci milletvekili adaylarını listelerine almamaları gerek. Seçilecek milletvekili adaylarından, "ancak daha çok çalışarak, üreterek kalkınabileceğimizi" söylemelerini bekliyorum. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|