"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Amerika'nın bataklık palavrası

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski24-05-07, 22:04  #1
PESİMİST

PESİMİST'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: bedenim
Amerika'nın bataklık palavrası

Dikkatimi çeken birşey oldu: özellikle haberlerde Abd nin Irak'ta bataklığa düştüğünü ve ordan çıkmanın planlarını yaptığını söylüyorlar... Ben buna kesinlikle katılmıyorum. Çünkü Amerika bugün Irak'ta istediğini yapıyor mu? evet... Bağımsız(!) bir Kürt devletinin temellerini kuruyor mu? evet... Irak'ın başına istediği kuklayı(barzani) getirdi mi? evet... Irak'ın kuzeyin de pkk ya elatında silah yardımı ve eğitim veriyor mu? evet... Pkk hala Türkiye'yi rahatsız etmeye devam ediyor mu? evet... Bugün ençok petrolün olduğu yerlerden Türkmenler ve Araplar kovuluyor mu? evet... evet.. evet...
hepsi evet.. soruyorum ABD bataklığa mı battı yoksa kaptan köşküne mi oturdu... tabiki bu bataklıkta(!) gunde 3-5 askerinin de ölmesi umrunda bile değil hele günde 100-75 masum Iraklının ölmesi hiç mi hiç umrunda değil...

saygılar!!!
PESİMİST is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-05-07, 15:39  #2
yorum2006

yorum2006'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Alıntı:
Alıntı:
Sayın yazdim şöyle demiş:

Mesajı Göster
Dikkatimi çeken birşey oldu: özellikle haberlerde Abd nin Irak'ta bataklığa düştüğünü ve ordan çıkmanın planlarını yaptığını söylüyorlar... Ben buna kesinlikle katılmıyorum. Çünkü Amerika bugün Irak'ta istediğini yapıyor mu? evet... Bağımsız(!) bir Kürt devletinin temellerini kuruyor mu? evet... Irak'ın başına istediği kuklayı(barzani) getirdi mi? evet... Irak'ın kuzeyin de pkk ya elatında silah yardımı ve eğitim veriyor mu? evet... Pkk hala Türkiye'yi rahatsız etmeye devam ediyor mu? evet... Bugün ençok petrolün olduğu yerlerden Türkmenler ve Araplar kovuluyor mu? evet... evet.. evet...
hepsi evet.. soruyorum ABD bataklığa mı battı yoksa kaptan köşküne mi oturdu... tabiki bu bataklıkta(!) gunde 3-5 askerinin de ölmesi umrunda bile değil hele günde 100-75 masum Iraklının ölmesi hiç mi hiç umrunda değil...

saygılar!!!
Irak, Türkiye olmadığı gibi, Kuzey Irak'tan ibaret de değildir. Irak Arap halkı henüz son sözünü söylememiştir. ABD ise Irak'a tam anlamıyla hakim değildir. Hakim oldukları bölge yalnızca Kuzey. Güneyde ise, körüklenen tüm mezhep ayrımcılığına karşın, Şiilerle Sünniler arasında yakınlaşma görülüyor.

Saygılar.
yorum2006 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-05-07, 16:58  #3
nihilost
Kayıtlı Okur

Alıntı:
Sayın yazdim şöyle demiş:

Mesajı Göster

saygılar!!!
ABDnin bataklığa düştüğüne ben de inanmıyorum...
IRAK büyük bir pasta ve ondan tek tat alamayan devlet Türkiye...ve durumdan şikayetçi olmayan devlet büyükleri..
çok güzel bir yazı olduğunu söyleyemem ....
nihilost is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-05-07, 23:56  #4
YIN-YANG

YIN-YANG'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007
Ülke / Şehir: istanbul

Alıntı:
Sayın yorum2006 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Irak, Türkiye olmadığı gibi, Kuzey Irak'tan ibaret de değildir. Irak Arap halkı henüz son sözünü söylememiştir. ABD ise Irak'a tam anlamıyla hakim değildir. Hakim oldukları bölge yalnızca Kuzey. Güneyde ise, körüklenen tüm mezhep ayrımcılığına karşın, Şiilerle Sünniler arasında yakınlaşma görülüyor.

Saygılar.
İş Irak halkından çıkmıştır. Zaten kasıt da Irak halkına değildir esasen...
YIN-YANG is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-05-07, 00:44  #5
che_za

che_za'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: ankara

Şu aşamada Kürtleri tam olarak değilsede kısmen kullanmayı başardılar Türklerle olan mazileri sebebiyle iyi bir gaz yeterli oldu onlar için... ancak hala kürtlerin gözü açılmadı ve halkın bir kısmı dışında hiç kimse amerikanın neden orada oldugunu gerçek sebebini hala bilmiyor...

Kürt halkının yapacagı ve de Arapların,Türkmenlerin yapacagı birleşmektir ama tam bir birleşmedir ve yayılmacı bir politika izlenmemesi durumunda da yine faydasız olacaktır bunlar.. ancak o zaman Amerikanın bir bataklıga saplandıgını söyleyebiliriz..şu aşamada böl-yönet-yut ' u iyi başardılar ama bu da çatırdamaya başladı.yeni bir kanlı planı başarısız olacaklarına inansalar da uygulayacaklarına hiç şüphem yok...
Eski26-05-07, 01:24  #6
PESİMİST

PESİMİST'nın Avatarı

Ülke / Şehir: bedenim

Alıntı:
Sayın yorum2006 şöyle demiş:

Mesajı Göster

Saygılar.
Özellikle Türkiye'den bahsetmemin sebebi anabaşligin Türkiye Siyaseti olduğu için... Amerika'nın Irak politikasında yürüttüğü stratejileri ben Türkiye açısından degerlendirdim.. Bir de sayın yorum2006 ABD Irak'a tam anlamıyla hakim değil diyor... soruyorum hakimiyetten kastı demokrasi barış huzur mu?
eğer öyleyse özür dilerim ABD Irak'a hakim değil...
saygılar!!!
PESİMİST is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-05-07, 11:23  #7
s.daver

s.daver'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Ankara-Y.Ayrancı

Ben öyle sanıyorumki tezgah(!) büyük tezgah bir kaç koldan devam ediyor.Türkiye kuzey Iraka girsede girmesede orada bir kürt devleti var..güneyimiz de buna katılacak..Suriye ve irandan alınan parçalarla birlikte ABD nin orta doğudaki yeni müttefiki canlanacak.3-5 artık ne kadar zaman biçildiyse.Onlar sabırlıdır çünki.
Biz hala geyikleri çevirirken,onlar da geyiklerimize sos sürmeye devam edip duracak.Çare nemi?Ben nerden biliyim?Bizi yönet diye seçtiklerimiz orada..geyiği onlar çeviriyor bizde ateşe odun taşıyıp duruyoruz her zaman olduğu gibi!İNSANLAR LAYIK OLDUKLARI GİBİ YÖNETİLİR..demekki bu yönetimlere layıkız!

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı