"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Papa Benediktus konuyu açtı, tartışma başladı. İslam bir şiddet dini midir veya daha hafifletecek olursak İslam şiddete cevaz verir mi? İslam'la şiddet ilişkisi nedir, nasıldır? .................................................. ......................................... İsrail'deki Filistinli intihar bombacıları 'şehit' mi, öldüklerinde cennete mi gidiyorlar? 11 Eylül'ü gerçekleştiren 19 eylemci 'şehit' mi oldu? Ortaçağ karanlığından bile daha karanlık Taliban rejiminin lideri Molla Ömer'in cennette yeri hazır mı? Çağdaş cihat kuramının yazıcısı Kutb şu an cennette mi? Suudi Arabistan'da idam cezasının taşlanarak uygulanmasını emredenlere bu nedenle günah mı yazılıyor, sevap mı? Suudi Arabistan'daki din polisi, elindeki sopayla sokakta kadınlara her vurduğunda sevaba mı giriyor? Ramazanda içki satılan meyhaneyi silahla basıp dağıtanlar dinen iyi bir şey mi yaptılar? 'Türbanlı kadın sokakta ciklet çiğnememeli' diyenler dinen doğru bir öğüt mü veriyorlar? İsmailağa Camii'nde gözlerinin önünde imamı öldüren katili linç eden cemaatten kişiler, kıyamet gününde meleklerin karşısında gururla ve kendilerinden emin biçimde duracaklar mı? Onlar da cennete mi gidecek? Ismet Berkan Radikal Gazetesi 24.09.2006 http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=199514 __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
|
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Allah,hassas ve şeffaf olan insan canını, bir beden içine bu dünyaya göndermiştir. Gönderdiği bu bedeni insana mülk olarak mı vermiştir, yoksa emanet olarak mı? Yani insan, bedenin misafiri mi, yoksa sahibi midir? İşte tespiti gereken temel nokta budur! Eğer insan, bu bedenin sahibi ise mesele yoktur. Sahibi olduğu bedende istediğini yapabilir. Kendi mülküdür çünkü. Şayet sahibi değilse, o takdirde emaneti korumakla görevlidir. Tahrip etme hakkına sahip olamaz. İşte bundan dolayıdır ki, İslam'da insanın kendi malı olmayan bedenini yok etme manasına gelen intiharların her türlüsüne yasak konmuş, hatta bazı islam bilginleri intihar edenin cenaze namazının kılınmayacağını dahi söylemişlerdir.Bu intihar,eğer başkalarını da aradan alıp öldürme ile netilenecekse bu daha da katmerli bir vebal olur. |
| #3 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| hayrola islamcılarla muhabbet etmek hoşuna gitti galiba."Keskin" noktalara dokunmaya başlamışsın.... Dünya elli yıldır ABD nin İSLAMI nı yaşıyor.Talibanından AKP sine kadar islam dünyası ABD nin yaratığı ithal islamı yaşıyor.Kızıl canavara karşı yaratılan yeşil yılan tüm islam dünyasını esir aldı.Ne Anadolunun yunus emresi ne iranın Ömer hayyımı kaldı dünyada.Artık gün usamelerin tayyip beylerin günüdür.Usamenin yaramazlıklarına bakmayın onu yaratnda sam amca oldu. Artık geçilecek köprü sırat köprüsü değil sam amcanın dolar köprüsüdür.Artık kabe değil white house tavaf ediliyor.Allaha değil dolara secde ediliyor bu coğrafyada.... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
| #4 | |
| Sayın Bozkır İthal islam tabirlerine bir yere kadar katılsam sa İslamcılık kelimesiüzerinde yaptığın tahrife katılmıyorum.Bilmen gerekir ki islamcılık direk müslümanlar böyledir,diyemeyenlerin işi biraz daralttığını düşündüğü bir kavramdır. Tabi bunda müslümanların ahlaki çalışmalarda öncü olması gerekirken politize olmalarının da etkisi vardır.Bu tip hareketler hep siyasi arenaya yöneldiler. bir din olan İslam'dan ziyade bir siyasi ideoloji olan 'devrimcilikle' ilgililer. Fark şurada: Radikal İslamcı(!)lar, çıkış noktası olarak Batı dünyasına ve onun kapitalist ekonomi, demokrasi, çoğulculuk gibi değerlerine -ve tabii bir de sömürgecilik, işgal, ırkçılık, çifte standart gibi suçlarına- duydukları tepkiyi alıyorlar. Onun için 'İslam mesaj' diye, Allah'ın varlığı veya Kuran'ın doğruluğu gibi temel İslami inanç esaslarını değil; 'dünyayı sömüren emperyalizm' veya 'insanlığın kanını emen Siyonizm' gibi tümüyle siyasi ve dahası İslami kaynaklarda yeri bulunmayan söylemleri öne sürüyorlar. İşte bu yüzden bireysel anlamda pek dindar olmayan, ama İslamcı sloganlar uğruna seve seve çarpışan militanlar türeyebiliyor. Bunun bir örneği 2-3 yıl önce Türkiye'de yakalanan El-Kaide kurmayı Luai Sakra'ydı. Adam 'namaz kılmayı sevmem, şarap ve viski içerim' diyor, ama 'İslam uğruna' savaşıyordu. İslam geleneğinde açıkça yasaklanmış olan 'sivil insanlara karşı şiddet', yani terör, bu nedenle göz kırpmadan kullanılabiliyor. Filistin'de de aynı durum var. Kadın-çocuk ayırmaksızın İsrailli sivilleri bombalayan Filistinli militanlar -ki aslında bu yaptıklarıyla 'terörist' sıfatını hak etmiş oluyorlar- yaptıklarını 'Ne yapalım, İsrail'e karşı başka silahımız yok, hem sonra İsraillilerden çok çektik, öfkeliyiz' diye savunuyor. Oysa Kuran'da tam da böylesi bir öfkeye dikkat çekiliyor ve Müslümanlar uyarılıyor: 'Bir topluluğa olan kininiz, sizi adaletten alıkoymasın.' (Maide Suresi, 8) |
| #5 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| sn özedönüş ben sadece gerçeği söyledim.Bugün radikal islamın varolmasının sebebi ABD nin bölgedeki politikarıdır.Biliyoruz kömünizme panzehir olark yetiştirildiler.Ha yoldan sapanlar oldu.Elkaide gibi ve iran devrimi gibi.Ama bunlarda ABD nin bir ürünüdür.Bin yıllık iran islam geleneği kadınların nasıl giyindiklerini kontrol eden kadın polislerin anlayışına indirgenmiştir.Üstüne üstlük tüm o koyu islam çizgisinin altında İranda dejenere bir gençlik yetişmiştir. bunun dışında ben Abd ye islam dünyasından gelen başkaldırıyı anlıyorum.İnsanların savunacak silahları kalmayınca kendi vücutlarını silah yapmaları islam hanesine yazılamayacağı gibi bu sadece ABD ve siyonizmin dehşetini ortaya koyar.Ancak islam sadece bu olmamalıdır.İslam emre-hayyam geleneğini kaybetmemelidir. saygılar __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
| #6 | |
| ............................................... "2004 yılının güzünde kendimi hazır hissettiğimde komutanlarıma "intihar bombacısı" olmak istediğimi söyledim. Liste o denli uzundu ki, bana ancak üç ay sonra sıra geldi. Şimdi benim gibi intihar saldırısı düzenleyecek olan mücahit kardeşlerimle birlikte bir aylık eğitime alındık... Yapacağımız eylemde olabildiğince çok Amerikalı öldürebilmek ve cennette buluşabilmek için Allah'a her gün dua ediyoruz... Kimi arkadaşlarım şimdiden mezarlarını kazıyor. Ama inşallah benim buna gereksinmem olmayacak. Çünkü patlayan bombalarla bedenimin buharlaşmasını diliyorum... Bize "özgürlük savaşçısı" veya "direnişçi" denilmesini saçma buluyorum. Ben bir teröristim!.. Çünkü Kuran'da yer alan El Enfal suresi, mücahitlerin düşmanlarına karşı terör estirmesi emrediyor. Yani terörist olmak beni daha iyi bir Müslüman yapıyor. Siz, cihat uğruna savaşan insanları yanlış tanıtıyorsunuz. Biz yalnızca normalden daha dindar insanlarız. Alkol, müzik ve Batı etkisinin olmadığı bir küresel İslam devleti hayali kuruyoruz... İşte bunun için ben de İslam uğruna savaşan bir intihar bombacısı oldum. İlk amacım şehit olup cennete kabul edilmek, Irak için savaşmak ikinci planda kalıyor. Bir şehit yanında yetmiş kişiyi daha cennete götürme hakkına sahip oluyor. Bunun hangi olacağını ise önce Allah, sonra komutanlarım karar verecek... Umarım o an gelip saldırıyı düzenlediğimde Iraklı kardeşlerimin de ölümüne neden olmam. Ama olur da ölürlerse, cennette Allah onlardan beni bağışlamalarını isteyecek. Bana ise dönüp şöyle soracak: "Kaç tane kafir öldürdün?" ............................... http://www.turkdilidergisi.com/110/lutfikaleli.htm __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
|
|
| #7 | |
| Turan Dursun'un Din Bu adlı kitabından: Kafirler, nerede bulunsa yakalanmalı, öldürülmeliydi. Bozguncular ya boyunlarından vurularak öldürülmeli, ya asılmalı, ya ellerinden ayaklarından çapraz kesilmeli, ya da sürülmeliydiler. Hristiyan ve Yahudiler ile dost olunmamalıydı. Şeyhülislam fetvalarına göre, Alevilerin kanları helaldi. Peygamberin dört halifesinden üçü, Müslümanların bıçakları ile can vermişti. Şeriatın insanlara vaat ettiği barış buydu. Olay ögrenilir. Medine'ye, Peygamber'e haber verilir. Peygamber öfkelenmistir. Adamlarin yakalanmalari için buyru verir. Hepsini yakalattirir. Suçlulari, Hz. Muhammed'in huzuruna getirirler. Peygamber'in karari kesindir: "Elleri, ayaklari çapraz olarak kesilsin. Gözleri oyulup çikarilsin.." Emir uygulanir. Suçlularin, elleri, ayaklari çapraz olarak kesilir. Gözleri oyulur. Medine disinda, günesin altinda ates gibi yandigi için "Harre" adi verilen yere götürülürler. Suçlular su isterler, su verilmez. "Taslari kemirirler", "agizlariyla, disleriyle topragi kazarlar." Ölünceye kadar öyle birakilirlar. (Buhari, Zekat/68, Cihad/52; Tecrit/Vudu, hadis 172; Müslim, Kesame/9-14, hadis 1671; Ebu Davud, Hudud 3, hadis 4364-4371; Tirmizi, Ebvabu't-Tahare/55, hadis 72-73; Nesei, Tahrimü'd-Dem/7; Ibn Mace , Hudud/20, hadis 2578-2579. Buhari, bu hadise yedi yerde ve dokuz yolla, Ebu Davud bir yerde bes yolla, Nesei bir yerde dört yolla gönderme yapmistir.) Nedir suçlari bu adamlarin ve öncelikle kimdi bunlar? Ukl veya Ureyna kabilelerindendirler. Peygambere gelmis, müslüman olduklarini bildirmislerdir. Renkleri saridir, hastadirlar. Peygamber, önce bütün sevecenligiyle deve sütü ve "deve sidigi" içirerek onlari iyilestirir. Havadar bir yere gitmek isterler. Peygamber bir deve sürüsü verir ve yanlarina bir çoban katar. "Herifler" çobani öldürür ve Peygamber'in deve sürüsünü alir götürürler. "Peygamber, iskenceye karsi oldugu halde, bu olayda nasil olmustur da, iskenceyle öldürülmelerini emretmistir?" Bu soru, hadis kaynaklarinda tartisilir. Kimileri, bu infazi "iskenceyi yasaklamadan önce uygulattigini " öne sürerler. Kimisi, uygulamanin bir "kisas" oldugunu belirtir. Çünkü, suçlular da Peygamber'in çobanina ayni iskenceyi yapmislardir. Hakim görüs ise, Peygamber'in Maide suresinin 33.ayetini yerine getirdigi, yani Allah'in buyruguna göre hüküm verdigi yönündedir. Yeryüzünde bozgunculuk yapanlar, ölümlerden ölüm begenmelidirler. Maide suresinin 33.ayetinde su buyruk verilmistir: "Allah ve resulüyle savasanlarin ve yeryüzünde bozgunculuk yapmaya çalisanlarin cezasi, ya boyunleri vurularak öldürülmeleri, ya asilmalari, ya ellerinin ayaklarinin çapraz kesilmeleri ya da bulunduklari yerden sürülmeleridir. Bu, onlarin dünyada çekecekleri rezilliktir. Ahirette ise, onlara daha büyük azap hazirlanmistir." Kanlarinizi ve mallarinizi kurtarmak istiyorsaniz: Peygamber diyor ki: "Onlar, Allah'tan baska Allah olmadigina, Muhammed'in onun kulu ve elçisi olduguna inanincaya, bizim kiblemize dönünceye, kestiklerimizi yiyinceye, ve namazimizi kilincaya ve zekatlarini verinceye kadar, insanlarla öldürüsmem (mukatele) emroldu. Insanlar, bunlari yerine getirdikleri zaman, benden kanlarini ve mallarini kurtarmis olurlar.(Buhari, Selat/28; Tecrid, hadis 24; Ebu Davud, Cihad/104, hadis 2641; Müslim, Iman/32, hadis 20,22) Sirin Tekin, henüz 17 yasindaydi. Çevresinde çok sevilen bir gençti. Ögrencilerin demokratik haklarindan sözederdi. Oruç tutmuyordu. O gün, 3 Mayis 1987, Van 100.Yil Üniversitesi'nin karsisindaki kahvede oturuyordu. "Islamin bekçileriyiz," diyorlardi. Kendilerine "mukatele" emrolduguna inaniyorlardi. Rektör de "Onlar Islam adina dövüsürler," dememis miydi? Sirin Tekin, "kanini" saldirganlardan kurtaramamisti. Yaptiginiz alisverise sevinin: "Allah süphesiz, Allah yolunda savasip öldüren ve öldürülen müminlerin canlarini ve mallarini -Tevrat, Incil ve Kur'an'da sözverilmis bir hak olarak- cennet karsiliginda satinalmistir. Verdigi sözü, Allah'tan daha çok tutan kim vardir? Öyleyse, yaptiginiz alisverise sevinin! Bu, basaridir". (Tevbe Suresi,111) Kafir öldüren müslümana cennet müjdelenmistir. __________________
|
|
| #8 | |
| Yine Turan Dursun..İlk üyeliğinde sizi özgün biri olarak biliyordum. Neyse ben bu saldırılara savunmacı cevaplar yazacak değiim.Ancak her medeniyetin tarihinde yer yer şiddet dönemleri olmuşken neden İslamın şiddet dönemleri habire ortaya atılır. Öte yandan müslümanların İslama rağmen uyguladıları şiddet ile islam nedeniyle uyguladıkları şiddeti birbirlerinden ayırtetmeden bir yere de varılamaz.Birileri çıkıp İslam savaşları sırasında öldürülen insanları, kesilen başları anlatabilir. Buna itiraz edecek değilim; sadece bunların savaş hukuku açısından “normal” olduğunu söyleyebilirim. Savaş, karşı taraftan adam öldürerek onu teslim olmaya zorlamak için yapılır. Bugün bu iş tank, tüfek ve bombalarla yapılıyor, geçmişte de kılıçla yapılırdı. Zaten Müslümanların fetih stratejisiyle dünyaya yayıldıkları dönemde, herkes kılıçla savaşıyor, kelle kesiyordu. Bu, “normal”di. Ancak burada İslam medeniyetini Moğollar (ve Haçlılar) gibi barbarlardan ayıran çok önemli bir nokta vardır: Sivil-asker ayrımının gözetilmesi, bu konuda detaylı bir savaş hukukunun geliştirilmiş olması. Kuran’ın “Sizinle savaşanlara karşı Allah yolunda savaşın, (ancak) aşırı gitmeyin” (Bakara, 190) gibi emirleri ve Hz. Peygamber’in savaşlarda kadınlara, çocuklara, yaşlılara ve din adamlarına dokunulmaması yönündeki açık talimatları üzerine gelişen İslam hukukunda, savaş sırasında sivillerin hedef alınmaması ilkesi oturmuştur. Ortaçağ İslam alimlerinin bazıları, kuşatmalar sırasında mancınık kullanılmasına bile onay vermemişler, çünkü bunun şehirdeki masumları da öldürebileceğini düşünmüşlerdir. İşte bu nedenle İslam’ın fetih savaşları, Moğollar’ın hiç bir ölçü ve ahlaka sığmayan vahşeti ile karşılaştırılamaz. İslam’ın savaş hukuku, böylesi bir hukuktan yoksun olan Haçlıları da etkilemiş, özellikle Selahadin Eyyubi’nin Kudüs’ü Haçlılardan kurtarırken sivillerin kılına bile dokunmayışı, Avrupa’da büyük bir hayranlık ve saygı uyandırmıştır. Bu bakımdan bu önbakışlarla içiboş örneklerle yapılan saldırıların birikimli ve gerçeği gören insanlar üzerinde etkisinin olmayacağı kesindir.Sana tavsiyem, meseleye atgözlüklerini çıkararak bakman. Hemen her medeniyetin tarihinde olduğu gibi İslam’ın tarihinde de şiddet vardır. Ama İslam hukuku, bu şiddete önemli kısıtlama ve sınırlamalar getirmiş, sivillerin yaşam hakkına büyük özen göstermiştir. Bunu görmek için Müslüman olmak da gerekmez; sadece “Müslüman düşmanı olmamak” yeter. Bu konularda bu forumun inançlar bölümünde çok yorum yazıldı çizildi.Görünen o ki İslamofobik denilen insanlarımız kendi dünya algılarına enaz bizim dinimize bağlı olmamız kadar bağlılar.Tüm rasyonel ve mantıklı açıklamalara rağmen bu insanlarımız bizi ötekileştirmekten maalesef zevk alıyorlar. |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Cennete gideceği yalanına inanarak insan canına canlı bomba olarak kıyanlar yeni nesil haşşaşi sapkınlığının içindedir. Zaten bu eylemlerin temelinde de aynı bakış yatar... Bu sapkınlığı dünyaya özellikle islam dünyasına hediye eden Hassan Sabbah denen kan içicidir. Bana sorarsanız cennete değil cehennemin ta dibine kadar yolları var! Her vahşetin altında cehalet yatar! Birileri de bunu çok güzel kullanır.İlk olarak Hasan Sabbah kullanmayı akıl etti şimdi başkaları aynı şeyi yapıyor. Dünyayı cehenneme çevirenleri cennete ilk posta ile gönderme çabası nafile çabadır. OmarHayyam Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-05-07 19:07 .Sebep: Kelime Hatası |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007 Ülke / Şehir: türkiye cumhuriyeti
| şuan şüphesiz cehennem ateşi ile kavruluyodur............ |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|