"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Edebiyat > Öykü ve Denemeleriniz

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Gemileri yakmak!!!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Öykü - Deneme Çalışmalarınız...

Konu Araçları
Eski25-05-07, 15:35  #1
aSyLuM

aSyLuM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Gemileri yakmak!!!

nefes alıyorum...nedenini bilyorum...seviyorum...seveceğim...gülerken ağlamayı ağlarken gülmeyi öğrendim son zamanlarda!!!
neyim olduğunu öğrenmeye,neyin benim olduğunu öğrenmeye ihtiyacım var. zor ya da kolay bigün herkesi,herşeyi bir yere yerleştireceğim. zamanı var belki, belki zaten olmuş,belki de oluyor yavaş yavaş...
banane hayattan,senden,benden,ondan,BİZden,sizden,onlarda n... istemiyorum bilmeyi...taa ki herşeyi yerli yerine oturtana kadar...
istediğimi biliyorum,sonuçlarına da direnebilirim,direneceğim ne kadar zor olsa da! ama bunu istemezdim... çevremdekilerin bu kadar etkilenmesini bu depremden.
yıktım herşeyi gidiyorum arkama dönüp enkazlarına bakmadan... çünkü korkuyorum ben ÖLÜLERDEN... öldürdüklerimden,yıktığım hayallerimden ya da mahvettiğim senin hayallerinden...
korkunun üstüne gitmek gerekmiş...
YALAN!!!
mutluyum geride kalanları arkamda bıraktığım için... yeni hayat, yeni dünya, yeni insanlar bekliyor beni... mutlu ya da mutsuz önemli değil ilerisi... mutluyum şimdi çöp kutusuna atılmış eşyalar, zamanlar, anılar, kitaplar, fotograflar ve İNSANLARLA...
aSyLuM is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-05-07, 08:32  #2
_scream_
Yazar Adayı

_scream_'nın Avatarı

keşke mümkün olsa tümden silmek o derin yara izlerini..keşke bi ilaç olsa arada açılıp kanayan bu yaralara..hala sancılı ağrılar veren bu yara kaybolsa hemen kendiliğinden keşke..
_scream_ is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-05-07, 14:32  #3
aSyLuM

aSyLuM'nın Avatarı

evet mümkün değilmiş sadece kendimi kandırıyormuşum böyle düşünerek...
Eski14-06-07, 18:38  #4
aSyLuM

aSyLuM'nın Avatarı

Bugün, yeni bir gün... Ama bir o kadar da eskinin tekrarı! Yine kimse güvenmeyecek birbirine, yine bakmayacak günbatımına insanlar gözleri turuncuda kesişerek, yine ağlayacak bir bebek ve anlamadığını düşünerek kızacak annesi susturana kadar... görmeyecek gözler gerçek aşkı, sevmeyecek insanlar bir ağacın düşen yaprağını, aceleyle çarptığı yaşlı kadından bile özür dilemeyecek biri... Birisi bir "Günaydın"ı esiregeyecek yanındakinden, öbürü zaten orda değil kim bilir hangi alemde olacak!
bakmayacak kimse gazetesini kaldırıp, katlayıp konuşmak için birilerine, tersleyecek birileri çocuğu meşgul ediyor, işlerini yapmasına engel oluyor diye... Ağlayacak çocuk sadece ağlayacak! yorulana kadar, uyuyup kalana kadar ağlayacak... görmek isteyecek mutluluğu, sevgiyi... tanımayacak yüzüne baktığı kimseyi... Her gün bir yerlerde yeni yeni çocuklar anlayacak yalnızlığı, çıkar ilişkilerine dayalı dünyayı, içten gülemeyen insanların sahteliğini!!!
sonuç ne olacak peki çocuklar da mı atacak kendini sahte dünyaların sahte mutluluklarına yoksa yalnızlığa alışmaya mı çalışacaklar...
Eski22-03-08, 16:01  #5
Pug
Yazar Adayı

Pug'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2008

Güzel bir yazı; ama gerçekten geçmişteki yaraları,hafızada kalan anıları unutmak mümkün değil.Şu an kimden olduğunu tam hatırlamıyorum, sözleri de kısmen hatırlıyorum.
"Kırdım diyorsun zincirleri.Evet köpekte kopardı zincirini ve gitti,ama boynunda tasmasını da taşıyarak."
Montaigne'in Denemeler'inde okumuştum.Gerçekten de böyle kaçabilirsin ama saklanamazsın,unutamazsın.
Saygılarımla...
Pug is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı