"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > İnsan Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Neden ağlamak da gülmek kadar doğal karşılanmıyor?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji...

Konu Araçları
Eski25-05-07, 15:52  #1
aSyLuM

aSyLuM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Neden ağlamak da gülmek kadar doğal karşılanmıyor?

gülmek nasıl insanı mutlu ediyor ve rahatlatıyorsa bazen ağlamak da bütün yüklerimizden kurtulmamızı sağlıyor... Durum böyleyken neden güldüğümüzde ortada bir tuhaflık yokken ağladığımızda meraklı gözlern "ne oldu?" sorusuyla karşılaşıyoruz???

yam_yam Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-05-07 16:06 .
aSyLuM is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-05-07, 17:12  #2
Paradigma

Paradigma'nın Avatarı

Gülmek doğal karşılanıyor mu sizce?
Eski27-05-07, 00:33  #3
paralel
Yazar Adayı

paralel'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

insanları mutsuz görmekten hoşlanmıyor muyuz acaba? diye çok saf bir soru yöneltsem güldüğünüzü duyar gibi olurumherkes birbirinin kuyusunu inceden inceye kazarken çelişir sorumla gerçekler. evet doğal bir eylem ağlamak, doğamız gereği olmalı hatta.Ağlamıyorsak bir sorun vardır fikrimce.
gülen bir çocuğa gülebilir herkes ama ağlayan bir çocuktan uzaklaşır rahatsız oluruz...o çocukla ağlayabilse herkes işte o zaman bu soruyu sormanız bile gerekmezdi ağlamak gülmek kadar doğal olurdu...
paralel is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-05-07, 14:36  #4
aSyLuM

aSyLuM'nın Avatarı

ağladığınızda verilen tepki benim söylemek istediğim... ağlarken sorulan noldu neyin var sorusuna sinir oluyorum bu yüzden insanların tepkileri bana tuhaf geliyor sanırım!..
gülmek abartılmadıkça doğal karşılanıyor ama ağladığınızda gözünen düşen bir damla yaş olsa bile dikkat çekiyor
aSyLuM is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-05-07, 15:23  #5
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007

Gülerken çevrenizde insanlar olsun, onları da güldürürsünüz böylece; ama ağlarken yalnız olun başkalarını da ağlatmamış olursunuz.
Ulukoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-05-07, 16:24  #6
gulmutlu19
Yazar Adayı

bence ağlamakta gülmek kadar doğal! yapılan araştırmalara göre ağlamakta gülmek kadar insanı rahatlatıyormuş. ve insanın en doğal yanı.olması gereken şey. ağlamak olmasaydı belki de gözyaşlarımızı içimize akıtacaktık. hiç değilse gözyaşlarımızı dışımıza akıtıyoruz. bu da bir kazanç.
gulmutlu19 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-06-07, 00:14  #7
charon
Kültür-Sanat

charon'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Alıntı:
Sayın Paradigma şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ben bu soruya çok takılırım..Mesela sizde mutlaka karşılaşmışsınızdır.Herhangi birşeyden sinirlenmiş bir insan düşünün.Örneğin geç kalan otobüsten.Adam kızar,söylenir olmadı 2 tanede küfür sallar kimse sus bea demez hatta üstüne onu destekleyen yandaşcılar bile bulur.Hemen birileri "haklısın abi bunlar hep boyle"der başlar..
Ama ben otobüs duraklarında hiç kendi kendine gülen adam görmedim..
Kendi kendine gülene deli derler diyede laf söylemişler.Çık şimdi işin içinden.Benim aklıma çok komik şeyler geliyor kendi kendime olunca ama gülemiyorum napacam hiç bilmiyorum..
Eski09-06-07, 11:18  #8
Paradigma

Paradigma'nın Avatarı

Alıntı:
Alıntı:
Sayın Paradigma şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ben bu soruya çok takılırım..Mesela sizde mutlaka karşılaşmışsınızdır.Herhangi birşeyden sinirlenmiş bir insan düşünün.Örneğin geç kalan otobüsten.Adam kızar,söylenir olmadı 2 tanede küfür sallar kimse sus bea demez hatta üstüne onu destekleyen yandaşcılar bile bulur.Hemen birileri "haklısın abi bunlar hep boyle"der başlar..
Ama ben otobüs duraklarında hiç kendi kendine gülen adam görmedim..
Kendi kendine gülene deli derler diyede laf söylemişler.Çık şimdi işin içinden.Benim aklıma çok komik şeyler geliyor kendi kendime olunca ama gülemiyorum napacam hiç bilmiyorum..
Çok haklısınız. Küfür edenlere destek verirler, gülenlere deli derler! Gülmek kadar doğal, hatta güzel birşey yoktur. Bir insan gülüyorsa, o insan neşelidir. Demek ki neşesini bozmamak gerekir. Ama bizim toplumumuzda böyle birşey yok. Gülmekten rahatsızlık duyarlar çoğunlukla.
Eski14-06-07, 04:33  #9
Godot

Godot'nın Avatarı

İnsan doğası gereği hafifmeşrep bir varlık olduğu için...

gülerek tekrarlıyoruz, ağlayarak hatırlıyoruz...
hangisi gerçek diye soracak olursan, bence ağlamak biraz daha gerçek...
Godot is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-06-07, 18:11  #10
Can Pekmez

Can Pekmez'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Bazı şeyler normal karşılanırken bazıları karşılanmaz, bunu neden normal karşılamıyorsunuz ki?

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı