"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski25-05-07, 23:00  #1
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007
Kedicik...

Çok sevimli değil mi? Çok da masum görünüyor. Ama kendine zarar verecek, belki yaptığının farkında bile değil. Elinden silahı almaya çalışınca karşı koyuyor. Küçük bir kedicik ne kadar karşı koyar demeyin, göründüğünden daha hırçın. En azından kısa hayatında ki tek oyuncağını asla vermek istemiyor. Almam lazım onu elinden, ama nasıl? Gücüm fazlasıyla yeter ama zoraki almak istemiyorum, belki silahtan önce ben zarar veririm öyle bir durumda. Üstelik tek oyuncağını elinden aldığım için çok üzülecektir biliyorum. Kendi bırakmalı onu, kendi vazgeçmeli.

Normal bir kedi olsa balıkla mamayla ikna edebilirdim ama bu öyle değil. Evcilleşmesi lazım, hani bir aynaya bakan kedi vardır ya, kendini aslan gibi görür, bu da öyle. Ormanı evi sanıyor, belki de o yüzden elindekini bırakmak istemiyor. Ama onu orada hiç bir şey koruyamaz ki, ben bile. Oralar ona göre değil , sadece evinde yaşayabilir, dışarısı mutsuzluktan başka birşey vermez ona.

Nasıl kendine zarar vermesini veya ormanda zarar görmesini önleyeceğim?Hiçbir şeyin farkında değil. Çözümü o kadar da basit değil; ama onu korumam lazım. Elinden alacam oyuncağını, kendi isteğiyle verecek üstelik. Bundan eminim, çünkü tesadüflere inanmadım hiç. "Vardır bir nedeni" herşeyin olduğu gibi...
Ulukoca is offline  
Eski25-05-07, 23:32  #2
Nepenthe

Nepenthe'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Mesajin yanlis yorumlanmasi sonucunda Kedicik'in donusecegi olayda budur, resmedeyim dedim...
Nepenthe is offline  
Eski25-05-07, 23:39  #3
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Tabi bu da tehlikelerden biri, ormanın birinden alıp başkasına koymak gibi birşey. Bu arada sizin resimde ki kedi biraz liboş gibi duruyor...
Ulukoca is offline  
Eski26-05-07, 00:50  #4
öz
Ayrıldı

Giriş Tarihi: May 2007

Resimleri görünce bizim taci aklıma geldi, oda oldukça obur ve tembeldi.Büyüten bendim annem bana çektiğini söylerdi ancak yediği taciye yağ ve et olarak geri dönerken bende bir etki yaratmazdı.Taci ile aramdaki tek farktı
öz is offline  
Eski26-05-07, 01:56  #5
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın öz şöyle demiş:

Mesajı Göster
Resimleri görünce bizim taci aklıma geldi, oda oldukça obur ve tembeldi.Büyüten bendim annem bana çektiğini söylerdi ancak yediği taciye yağ ve et olarak geri dönerken bende bir etki yaratmazdı.Taci ile aramdaki tek farktı
olay kedi muhabbetine döndü ya neyse, bu da iyi bişey. işin aslında kedileri çok sevmem, yani özel bir ilgim yoktur. ama resimde ki silahlı olan ilgimi çekti işte o kadar.

bu arada kedileri pek sevmememin nedeni küçükken elimi ısırması mı acaba birinin? bilinçaltı kurgulama resmen...
Ulukoca is offline  
Eski26-05-07, 10:20  #6
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Niye elindekinin tehlikeli olduğunu anlamıyorsa sanki? Kendine zarar verecek diye korkuyorum. Dün elinden almanın sözünü ettim, hemen bir tırnak yedik. Yalan yok bayaa derin vurdu, canımı acıttı ama bir yandan da ona çaktırmamaya çalışıyoruz işte. Belki de esas canımı yakan o değildi, hala evi sandığı ormanda tabancasıyla dolaşma isteği beni korkutuyor. Orman tehlikeli, üstelik silahı da çok büyük geliyor kendine göre. Taşıyamadığının ya farkında değil ya da gururundan söyleyemiyor. galiba ikincisi, söyleyemiyor.

nasıl edecez nasıl yapacaz bilmiyorum; ama o silahın bir mermisi onun kafasından büyük. Aslında diğer vahşi kedileri gönderebilsem bi. Onlar çekiyor ormana, görmüyor bu da diğerleri de. Ama şu an beni diğerleri değil, bu ilgilendiriyor. Ötekiler hem vahşi hem de ben sevmiyorum hiçbirini de, kandırıp götürüyorlar. Bu dediğimi ona da diyemiyorum hem desem de bana kızmaz ama kendinde suç arar, halbuki o masum, baksanıza şuna nasıl suçlu olabilir ki?...

Ulukoca is offline  
Eski26-05-07, 11:53  #7
Nepenthe

Nepenthe'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Biz bunu her yapisimizda...

Onlar bize bunu hep yapmasalar bile bir gun yapacaklar...
Nepenthe is offline  
Eski26-05-07, 12:30  #8
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Sayın nepenthe bilmeden bir gerçeği ortaya koymuşunuz. Benim korumak istediğim ahanda bu kedinin arkadaşlarından biridir, sizin koyduğunuz resim.

Demek istediğimi tam olarak anlatmışınız aslında, resimlerle. Bu kedi kendini korumayı biliyor, (eldekinin de keleş olması ayrı bir benzerlik tabi) ama ya şu kediye bakın, elindekiyle yapabileceği tek şey kendine zarar vermek.

bu korunmaya muhtaç, kendi istemese de korunması lazım. Başka türlü yaşayamaz, aksi halde yol kenarlarında görülen gelen birinin çarpıp öldürdüğü kedilerden biri olur,...
Ulukoca is offline  
Eski26-05-07, 12:49  #9
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Neden bilmiyorum ama,kedileri hiç sevmem.
Eski26-05-07, 13:36  #10
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın ReMaT şöyle demiş:

Mesajı Göster
Neden bilmiyorum ama,kedileri hiç sevmem.
işin aslında bende kedilerden pek hoşlanmam, hatta küçükken elimi ısırmıştı biri. ama resimde ki kedi diğerlerinden farklı geldi bana, korunması gerek, çok fazla masum...
Ulukoca is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 12:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)