Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?
 

 

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.



Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

 
 
Konu Araçları
Eski28-11-05, 13:08  #1
canugur
 
Giriş Tarihi: Aug 2005
Mesajlar: 5,341
Harem, bir provakasyon mudur?



Düsünebiliyor musunuz.
Bekarsiniz ya da esinizden ayrilmissiniz..(veya evlisiniz, bu farkli tartisilir.)

simdi 35 derece Izmir sicaginda deniz kenarinda simit ve cay kahvaltisi yapiyorsunuz.
Eliniz son yillarda bir kadina degmemis.
Degmesi icin, paraniz olacak ki, evlenmek üzere bir kiz istemege gitmek zorundasiniz.

Ama biliyrosunuz ki kadinar bu kentte var ve asla görünmüyorlar.

Nerede bunlar diye düsünüyorsunuz. bazen icinizden; bunlardan birine asik olmak geciyor, dokunmak sevmek istiyorsunuz.
ama yoklar.. haremdeler...
Ya da cok parasi olanlarin haremlerinde....

Bilgisiz br insan böyle bir durumda ne yapar?
Tecavüze yeltenir. Yapar da.
Bilgili insan ise deprasyona girer.
Kendi kendini tatmine yönelir ve gercek anlamda yasayamadigi karsit cins ile iletisim eksikligi yetismis insani, gercekten hasta edecektir.

Inancli insani ne yapar? O zaten hurilerle yatip kalkma hayallari ile beynini coktan susturdugu icin rahatsizligini asla anlayamayacaktir.

Böyle bir ortami savunanlara izin verilecegini mi saniyorsunuz?
Toplumu hasta edecek hic bir edimin dinsel-ahlaksal savunulur yani yoktur, olamaz da.

BENCE HAREM, BIR PROVAKASYONDUR.
__________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal
canugur is offline  
Eski28-11-05, 13:20  #2
spartaküs
 
Mesajlar: n/a

haremlik selamlık muhammedin kıskançlığından ileri gelir malum kölesi zeydin karısını uygunsuz bir pozisyonda gördüğü zaman şehveti artmıştı ve onu zeydden almasınıda bilmişti aynı şley kendisininde başına gelmemesi için sadece kendi karılarına bakılmayacağı araya sütre yani örtü konulacak ve bunu da kuran ayetlerine de geçitdi zaten bir de ben öldüğüm zaman benim karlarımın hiç biri tekrar evlenemeyecek ayeti bile var bu da muhammedin kıskançlığının boyutu adamın kıskançlığı bu gün bize neler yaptırıyor daha hala bu zamanda haremlik selamlık konuşuyoruz dur bakalım daha neler göreceğiz?
 
Eski28-11-05, 18:09  #3
ali0_1
Forumdan Uzaklaştırılmış
 
Giriş Tarihi: Aug 2005
Mesajlar: 710

Alıntı:
Sayın spartaküs şöyle demiş:

haremlik selamlık muhammedin kıskançlığından ileri gelir malum kölesi zeydin karısını uygunsuz bir pozisyonda gördüğü zaman şehveti artmıştı ve onu zeydden almasınıda bilmişti aynı şley kendisininde başına gelmemesi için sadece kendi karılarına bakılmayacağı araya sütre yani örtü konulacak ve bunu da kuran ayetlerine de geçitdi zaten bir de ben öldüğüm zaman benim karlarımın hiç biri tekrar evlenemeyecek ayeti bile var bu da muhammedin kıskançlığının boyutu adamın kıskançlığı bu gün bize neler yaptırıyor daha hala bu zamanda haremlik selamlık konuşuyoruz dur bakalım daha neler göreceğiz?
Bu bahsettiklerinizin kaynağı var mı???

Buyrun...

Yazın kaynakları...
ali0_1 is offline  
Eski28-11-05, 18:42  #4
spartaküs
 
Mesajlar: n/a

Alıntı:
Sayın ali0_1 şöyle demiş:

Bu bahsettiklerinizin kaynağı var mı???

Buyrun...

Yazın kaynakları...
sayın alio,kaynak var tabii ki kuran ;kuranı okuman ve onun paralelinde hadisleri okuman yeterli şimdi işim var onlarıda yarın sana postalarım sen hiç merak etme
 
Eski28-11-05, 18:47  #5
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

 
Giriş Tarihi: Aug 2005
Mesajlar: 8,040

Sn.spartaküs,

Şu üzüntülü ve biraz da kızgın halimle beni yine güldürdünüz.
melnur is offline  
Eski28-11-05, 18:49  #6
ali0_1
Forumdan Uzaklaştırılmış
 
Giriş Tarihi: Aug 2005
Mesajlar: 710

Alıntı:
Sayın spartaküs şöyle demiş:

sayın alio,kaynak var tabii ki kuran ;kuranı okuman ve onun paralelinde hadisleri okuman yeterli şimdi işim var onlarıda yarın sana postalarım sen hiç merak etme
İnşallah...

Ayetleri düzgün ver ama...

Hadisler için de düzgün kaynak isterim...

:74
ali0_1 is offline  
Eski28-11-05, 18:50  #7
spartaküs
 
Mesajlar: n/a

Alıntı:
Sayın ali0_1 şöyle demiş:

İnşallah...

Ayetleri düzgün ver ama...

Hadisler için de düzgün kaynak isterim...

:74
sahihi müslim ile sahihi buhari yeter herhalde
 
Eski29-11-05, 10:27  #8
ibra
Forum Kurucu Üyesi
 
ibra'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Mar 2005
Mesajlar: 1,650

Sayın Spartaküs, Canuğur, (Her en kadar yanlış olduğunu düşünsem de ) bir düşüncesini biçimlendirmiş, içinden bir yorum çıkarılabilecek bir yazı almış. Sizin eklemenizse, tamamen basit bir düşmanlık, ve seviyesiz kelimelerle, kendi -inançsızlıkla yoğrulmuş- düşüncenizin bir eseri olarak ortaya çıkan iftiralar metni. Lütfen yazınızı düzenleyin veya silin.
Bence yazınız eleştiri sınırını aşıyor. Bİr arkadaşımızın dediği gibi, bazılarının dünyada hayat sürmesinin kaynağı dıtlıklar olduğu gibi, bu forumda bazılarının bulunmasının nedeni, içindekileri ortalığa dökmek.
__________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar.

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline  
Eski29-11-05, 10:47  #9
spartaküs
 
Mesajlar: n/a

Sayın İbra,biz kuran ve hadislerden hareket ediyoruz o kaynakları yazdık ve yine bıkarak usanarak yazmaya devam edeceğiz turan dursunun dediği gibi gerçekler hiç bir zaman mezara girmemeli yazdıklarımın her zaman arkasındayım şu an işim var ayet ve hadisleri yazacağım hem de en güvenilir kaynaktan
 
Eski29-11-05, 11:28  #10
spartaküs
 
Mesajlar: n/a

Muhammed bir gün Zeyd’le görüşmek için onun evine gider. Zeyd yoktur. O sırada Zeynep içeride çamaşır yıkamaktadır. Duygular coşar. Muhammed şu sözleri söylemekten kendini alamayarak evden çıkar. “Ya mukallibel kulum!” (Ey kalpleri evirip çeviren Allah’ım, gönlümü çeviriverdin!)

Zeyd eve gelince Zeynep olayı ona anlatır. Zeyd, içinde karısını yitireceği gibi bir önseziyle Peygamber’e koşar.

“Zeynep’I sevdinse, ben boşayayım, sen al” der.

Muhammed’in karşılığı:

“O nasıl söz? Karını boşama, Allah’tan kork!” Ancak, içten içe, boşamasını da istemektedir. Bu istek, Ahzab suresindeki 51.ayetinde ortaya çıkar.(kaynak: Bu ayetle ilgili tefsirler, taberi tefsiri)

Zeyd, Zeynep’I boşar. Böylece Ahzab suresindeki (37.ayet) şu sözler de açıklık kazanmış olur: “Şimdi madem ki Zeyd onunla ilişiğini kesti; biz onu sana eş yaptık.”

Zeynep’le Muhammed arasındaki ilişkide, cinselliğin çok ağır bastığı söylenebilir: “Bir kadın gördüğü zaman hemen eve gelir, Zeynep’le cinsel ilişkide bulunurdu” (Kitabun Nikah, s.127)
(kaynak: Buhari, Hac/81; Umre/6; Şirket/7; Muslim, hac/141; Hadis/1216; Neşe-I Menasik/77; Ibn-I Meca, menasik/77 Hadis/2980; Ahmet Ibn-I Hanbel, Müsned 3/317-366)

Ahzap-37. (Resûlüm!) Hani Allah'ın nimet verdiği, senin de kendisine iyilik ettiğin kimseye: Eşini yanında tut, Allah'tan kork! diyordun. Allah'ın açığa vuracağı şeyi, insanlardan çekinerek içinde gizliyordun. Oysa asıl korkmana lâyık olan Allah'tır. Zeyd, o kadından ilişiğini kesince biz onu sana nikâhladık ki evlâtlıkları, karılarıyla ilişkilerini kestiklerinde (o kadınlarla evlenmek isterlerse) müminlere bir güçlük olmasın. Allah'ın emri yerine getirilmiştir.

Ahzap-51. Onlardan dilediğini geriye bırakır, dilediğini de yanına alırsın. Boşadığın hanımlarından arzu ettiğini tekrar yanına almanda, senin üzerine bir günah yoktur. Böyle yapman onların mutlu olmalarına, üzülmemelerine ve hepsinin, senin verdiklerine razı olmalarına daha uygundur. Allah, kalplerinizde olanı bilir. Allah hakkıyle bilendir, halîmdir.
bu ayet yeter herhalde
53. Ey iman edenler! Siz zamanını gözetlemeksizin, bir yemeğe davet edilmedikçe, Peygamber'in evlerine girmeyin. Ancak davet edildiğiniz vakit girin. Yemeği yediğinizde hemen dağılın, sohbete dalmayın. Çünkü bu hareketiniz Peygamber'i üzmekte, fakat o (size bunu söylemekten) utanmaktadır. Ama Allah, hakkı söylemekten çekinmez. Peygamber'in hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. Bu, hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temiz bir davranıştır. Sizin Allah'ın Resûlünü üzmeniz ve kendisinden sonra onun hanımlarını nikâhlamanız asla caiz olamaz. Çünkü bu, Allah katında büyük (bir günah) tır.
bu da muhammedin açıkça kıskançlığının göstergesi elalemin karısını göreceksin amma kendi karına gelince hoop perde arkasından

spartaküs Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-11-05 11:46 .
 
 


Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konu Yazarı Forum Cevaplar Son Mesaj
Dürüst olmak, erdemlilik mi, yoksa zorunluluk mudur? canugur Bilgi ve Ahlak felsefesi 109 14-04-08 23:40


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 14:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Bu sitede yazılan her yazıdan yazarları sorumludur. Yazıyaz Forum'da yer alan tüm içeriğin her hakkı Yaziyaz.com'a aittir. İzinsiz kopyalanamaz ve yayınlanamaz.
Evrim | Evrim nedir? | Mutasyon nedir? | Küresel ısınma | Yazı yaz