"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

SHP de seçime katılmıyor

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski26-05-07, 12:48  #1
157ku

157ku'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007
SHP de seçime katılmıyor

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Cumhuriyet mitinglerinde vatandaşların kendisine 'bölünmeyin' çağrısı yaptığını belirterek, SHP'nin 22 Temmuz seçimlerine katılmayacağını açıkladı.

ANKARA(ANKA)- SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Parti Meclisi ve il başkanlarının kendisine verdiği yetki çerçevesinde, seçime katılmama kararı aldı.
SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın yazılı açıklamasında Cumhuriyet mitinglerinde vatandaşların kendisine 'bölünmeyin' çağrısında bulunduğunu belirterek, SHP'nin 22 Temmuz genel seçimlerine katılmayacağını açıkladı. Karayalçın, birleşik oy pusulasıyla ilgili kuraya SHP'nin katılmayacağını bugün YSK'ya resmen bildirileceğini kaydetti.
Karayalçın, sol bir iktidar seçeneği sunulmasına katkıda bulunmak için yerleşik siyasi alışkanlıkları zorlayarak CHP-DSP işbirliği içinde yer alma talebini daha önce de dile getirdiğini vurguladı. 'Siyasal yaşamımızda pek alışılmadık açıklıktaki bu yaklaşımımıza şimdiye kadar CHP yönetiminden ya da geçtiğimiz Mart ve Nisan aylarında ittifak görüşmeleri yaptığımız DSP yönetiminden herhangi bir yanıt gelmemiştir' diyen Karayalçın şöyle devam etti:
'Birleşik oy pusulası için yarın yapılacak kura çekiminden önce, partimizin yüzde 10 seçim barajını aşamayacağını görerek, geçmişte başta Ankara olmak üzere çok sayıda kentimizin belediye yönetimlerinin nasıl kaybedildiğini bir kez daha hatırlayarak, çok daha önemlisi cumhuriyet mitinglerinde sarıldığım, kucaklaştığım, ellerini sıktığım binlerce yurttaşımızın bana yapmış oldukları ?bölünmeyin' şeklindeki seslerini dikkate alarak ve SHP Parti Meclisinin 6 Mayıs tarihinde verdiği yetkiyi kullanarak, partimizin seçimlere katılmaması kararını aldım.'(ANKA)kaynak http://www.haberx.com/n/1021981/shp-...katilmiyor.htm

157ku Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-05-07 16:07 .
157ku is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-05-07, 15:05  #2
kene

Giriş Tarihi: Apr 2007

Vahşi %10 barajının ülkemize getirdiği demokrasi!!!
kene is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-05-07, 17:56  #3
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

karayalçın gibi adam harcandı şu ülkede.Hep bu Kürtçüler yüzünden.Ellerine geçen altın fırsatı batırdılar.Onlara değil de karayalçına acırım.

Ankara büyükşehiri de rahmetli ecevitin .....(kelime bulamıyorum)yüzünden kaybetti.Doğan Taşdelen yamuk yapmıştı zamanında.Baykalı postalayığ karayalçını getirse Chp adam gibi parti olur.Ben bile oy veririm.
Eski26-05-07, 18:11  #4
Anti-Kahve

Anti-Kahve'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007
Ülke / Şehir: Hatay-Adana

Ne diyelim demokratikleşmek yerine gün geçtikçe batıyoruz...

Yazık bu halimize...

Saygıyla
Eski26-05-07, 20:50  #5
che_za

che_za'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: ankara

Murat karayalçın ın şu durumda yaptıgı bu hareket nasıl bir politikacı ve nasıl bir insan oldugunu,adam gibi adam oldugunu yeterınce gosterır bıze sanırım...işte boyle siyasetçiler istiyoruz,koltukçu siyasetçi istemıyoruz ( ne kadar abes oldu değil mi ? koltukçu olmayan siyasetçi !! )

alkışlamak istiyorum bu adamı,helal olsun...Karayalçın gibi adamlar istiyıoruz bu ulkeye ama...... !
Eski26-05-07, 20:54  #6
che_za

che_za'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: ankara

Ayrıca kene55 in söylediği söz gerçekten çok doğru,bu baraj oldugu surece bu ulkede demokrasi adını kimse almasın agzına..

milletin kafasını değiştiremedikten sonra ki bu gerçekten hayal bu ulkede,muhafazakarlıktan ayrılmak onlar için uçurum gibi gelir ve klasik partiler haricinde bir partiyi iktidara getırmek veya meclise sokmak hayal olur .. demokrasi treni garajdan cıkacak ama,garajın kapısı yeterınce buyuk değil...
Eski26-05-07, 21:09  #7
erhanbay

erhanbay'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Karayalçın'ı ben de kutluyorum.Yürekli bir davranış. CHP-DSP ittifakının daha da genişletilmesi ve SHP ve diğer sol(sosyalist) partilerin de (DTP hariç)bu ittifakın içinde olması gerekirdi.Bu haliyle güçlü, birleşik bir solun oluştuğunu ne yazık ki söyleyemeyiz.
Eski26-05-07, 22:08  #8
oflu 61.5

oflu 61.5'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Sn erhenbaya katılıyorum solun butun unsurlarının birleşmediği bir olusum olmadıkça tam anlamıyla bır bırlesme olmaz.SHP'nin kararını ise doğru bulmuyorum.Karayalçın'ın geçmişte yanlışları olmus olabılır.Ancak onun gibi bir politikacı kaybedilmemelidir.Burada Baykal'a da onemlı gorevler dusmektedir.Sosyal demokrasının birleştirici unsuru on planda tutularak daha guclu ıttıfaklar olusturulmalıdır.
oflu 61.5 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-05-07, 22:36  #9
bekirsami

bekirsami'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

SHP'nin son seçimde aldığı oy nedir?
SHP'nin halk nezdinde karşılığı var mıdır?
En son DEHAP'la ittifak yaptığını hatırlıyorum.
Yanılıyor muyum?
Eski26-05-07, 22:51  #10
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

tebrik ediyorum sn karayalçını...

türk siyasetinin ender bulunur şahsiyetlerindendir...
phidas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı