"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
SHP de seçime katılmıyor/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Cumhuriyet mitinglerinde vatandaşların kendisine 'bölünmeyin' çağrısı yaptığını belirterek, SHP'nin 22 Temmuz seçimlerine katılmayacağını açıkladı. ANKARA(ANKA)- SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Parti Meclisi ve il başkanlarının kendisine verdiği yetki çerçevesinde, seçime katılmama kararı aldı. SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın yazılı açıklamasında Cumhuriyet mitinglerinde vatandaşların kendisine 'bölünmeyin' çağrısında bulunduğunu belirterek, SHP'nin 22 Temmuz genel seçimlerine katılmayacağını açıkladı. Karayalçın, birleşik oy pusulasıyla ilgili kuraya SHP'nin katılmayacağını bugün YSK'ya resmen bildirileceğini kaydetti. Karayalçın, sol bir iktidar seçeneği sunulmasına katkıda bulunmak için yerleşik siyasi alışkanlıkları zorlayarak CHP-DSP işbirliği içinde yer alma talebini daha önce de dile getirdiğini vurguladı. 'Siyasal yaşamımızda pek alışılmadık açıklıktaki bu yaklaşımımıza şimdiye kadar CHP yönetiminden ya da geçtiğimiz Mart ve Nisan aylarında ittifak görüşmeleri yaptığımız DSP yönetiminden herhangi bir yanıt gelmemiştir' diyen Karayalçın şöyle devam etti: 'Birleşik oy pusulası için yarın yapılacak kura çekiminden önce, partimizin yüzde 10 seçim barajını aşamayacağını görerek, geçmişte başta Ankara olmak üzere çok sayıda kentimizin belediye yönetimlerinin nasıl kaybedildiğini bir kez daha hatırlayarak, çok daha önemlisi cumhuriyet mitinglerinde sarıldığım, kucaklaştığım, ellerini sıktığım binlerce yurttaşımızın bana yapmış oldukları ?bölünmeyin' şeklindeki seslerini dikkate alarak ve SHP Parti Meclisinin 6 Mayıs tarihinde verdiği yetkiyi kullanarak, partimizin seçimlere katılmaması kararını aldım.'(ANKA)kaynak http://www.haberx.com/n/1021981/shp-...katilmiyor.htm 157ku Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-05-07 16:07 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Vahşi %10 barajının ülkemize getirdiği demokrasi!!! |
|
| #3 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| karayalçın gibi adam harcandı şu ülkede.Hep bu Kürtçüler yüzünden.Ellerine geçen altın fırsatı batırdılar.Onlara değil de karayalçına acırım. Ankara büyükşehiri de rahmetli ecevitin .....(kelime bulamıyorum)yüzünden kaybetti.Doğan Taşdelen yamuk yapmıştı zamanında.Baykalı postalayığ karayalçını getirse Chp adam gibi parti olur.Ben bile oy veririm. __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: Hatay-Adana
| Ne diyelim demokratikleşmek yerine gün geçtikçe batıyoruz... Yazık bu halimize... Saygıyla __________________
Söküldü tırnağım yordu zindanlar Kahpe çıktı yüzüme dostça bakanlar... |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: ankara
| Murat karayalçın ın şu durumda yaptıgı bu hareket nasıl bir politikacı ve nasıl bir insan oldugunu,adam gibi adam oldugunu yeterınce gosterır bıze sanırım...işte boyle siyasetçiler istiyoruz,koltukçu siyasetçi istemıyoruz ( ne kadar abes oldu değil mi ? koltukçu olmayan siyasetçi !! ) alkışlamak istiyorum bu adamı,helal olsun...Karayalçın gibi adamlar istiyıoruz bu ulkeye ama...... ! __________________
aşk olsun size çocuklar, aşk olsun !!! |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: ankara
| Ayrıca kene55 in söylediği söz gerçekten çok doğru,bu baraj oldugu surece bu ulkede demokrasi adını kimse almasın agzına.. milletin kafasını değiştiremedikten sonra ki bu gerçekten hayal bu ulkede,muhafazakarlıktan ayrılmak onlar için uçurum gibi gelir ve klasik partiler haricinde bir partiyi iktidara getırmek veya meclise sokmak hayal olur .. demokrasi treni garajdan cıkacak ama,garajın kapısı yeterınce buyuk değil... __________________
aşk olsun size çocuklar, aşk olsun !!! |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Karayalçın'ı ben de kutluyorum.Yürekli bir davranış. CHP-DSP ittifakının daha da genişletilmesi ve SHP ve diğer sol(sosyalist) partilerin de (DTP hariç)bu ittifakın içinde olması gerekirdi.Bu haliyle güçlü, birleşik bir solun oluştuğunu ne yazık ki söyleyemeyiz. __________________
Küçük kapılardan girmeye çalışanlar eğilmeye mecbur olurlar. Cenap ŞAHABETTİN |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Sn erhenbaya katılıyorum solun butun unsurlarının birleşmediği bir olusum olmadıkça tam anlamıyla bır bırlesme olmaz.SHP'nin kararını ise doğru bulmuyorum.Karayalçın'ın geçmişte yanlışları olmus olabılır.Ancak onun gibi bir politikacı kaybedilmemelidir.Burada Baykal'a da onemlı gorevler dusmektedir.Sosyal demokrasının birleştirici unsuru on planda tutularak daha guclu ıttıfaklar olusturulmalıdır. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| SHP'nin son seçimde aldığı oy nedir? SHP'nin halk nezdinde karşılığı var mıdır? En son DEHAP'la ittifak yaptığını hatırlıyorum. Yanılıyor muyum? __________________
Ne kadar cahille tartıştıysam hep mağlup oldum Ne kadar alimle tartıştıysam hep galip geldim. (İmam-ı Şafii) |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| tebrik ediyorum sn karayalçını... türk siyasetinin ender bulunur şahsiyetlerindendir... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|