"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski28-11-05, 14:52  #1
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: manisa
Kutsal Kitap Ne Anlatır ?

KUTSAL KİTAP NE ANLATIYOR

Bakara
57- Ve üstünüze o bulutu gölge yaptık
Abese
25- Biz o suyu bol bol döktük.
YUKARIDAKİ ANLATIMLAR METEROLOJİ EL KİTABINDAN DEĞİLDİR

58-Şu şehre girin de onun nimetlerinden dilediğiniz şekilde bol bol yiyin
YUKARIDAKİ ANLATIM BİR AŞEVİNİN YOL TARİFİ DEĞİLDİR

BAKARA-60- Hani bir zamanlar Musa, kavmi için su istemişti, biz de "asanla taşa vur!" demiştik
KEHF-
41- "Yahut, bağının suyu yerin dibine çekilir de bir daha suyunu çıkarıp bağını sulayamazsın."
YUKARIDAKİ ANLATIM ARTEZYENCİLİK KURSU EL KİTABINDAN DEĞİLDİR

61- Hani bir zamanlar, "Ey Musa, biz tek çeşit yemeğe asla katlanamayacağız, yeter artık bizim için Rabbine dua et de bize yerin yetiştirdiği şeylerden; sebzesinden, kabağından, sarmısağından, mercimeğinden ve soğanından çıkarsın." dediniz.
ABESE- 27- Bu suretle orada ekinler bitirdik.
YUKARIDAKİ ANLATIM ÇİFTÇİLİK EL KİTABINDAN DEĞİLDİR

67- Hani bir zamanlar Musa kavmine demişti ki Allah, size bir bakara (sığır) boğazlamanızı emrediyor.
Enam –
146- Yahudilere bütün tırnaklı hayvanları haram kıldık. Sırtlarında, yahut bağırsaklarında bulunan, ya da kemiğe karışan yağlar dışında, sığır ve koyunun da, yağlarını onlara haram ettik.
YUKARIDAKİ ANLATIMLAR KASAPLIK YÖNETMELİĞİNDEN DEĞİLDİR

Kehf

10- O gençler mağaraya sığınınca
YUKARIDAKİ ANLATIM ARKEOLOJİK BİR ÇALIŞMA DEĞİLDİR

19- Onları bir mucize olarak uyuttuğumuz gibi
YUKARIDAKİ ANLATIM NARKOZ KULLANIM EL KİTABINDAN DEĞİLDİR
32- Onlara, şu iki adamı misal olarak anlat: Biz bunlardan birine her türlü üzümden iki bağ vermişiz, her ikisinin etrafını hurmalarla donatmışız, aralarında da bir ekinlik yapmışız.
33- İki bağın ikisi de yemişlerini vermiş, hiçbir şey noksan bırakmamış, ikisinin ortasından bir de nehir akıtmışız.
YUKARIDAKİ ANLATIM BAHÇECİLİK EL KİTABINDAN DEĞİLDİR

61- Bunun üzerine ikisi de iki denizin birleştiği yere vardıklarında balıklarını unuttular.
YUKARIDA ANLATILAN KAPTAN KUSTO DEĞİLDİR

77-Nihayet bir köy halkına varıp onlardan yemek istediler. Ancak köy halkı onları misafir etmekten kaçındılar.
YUKARIDA ANLATILAN DİLENCİLİK HİKAYESİ DEĞİLDİR

79- "Gemi, denizde çalışan bir kaç yoksula aitti.
YUKARIDA ANLATILAN KARADENİZ TERSANELERİ DEĞİLDİR

94- Dediler ki: "Ey Zülkarneyn! Ye'cuc ve Me'cuc bu yerde fesat çıkarıyorlar. Onun için, bizimle onlar arasında bir sed yapman şartıyla sana bir vergi versek olur mu?"
YUKARDAKİ ANLATIM VERGİ DEFTERDARLIĞI MAKALESİ DEĞİLDİR
96- "Bana, demir kütleleri getirin." Nihayet dağın iki ucunu denkleştirdiği vakit: "Ateş yakıp körükleyin" dedi. Demiri bir ateş koru haline getirince. "Bana erimiş bakır getirin üzerine dökeyim" dedi
YUKARDAKİ ANLATIM DEMİRCİLİK KURSUNDAN DEĞİLGİR
Yusuf
4. Hani bir vakitler Yusuf, babasına demişti ki: "Babacığım, ben rüyada onbir yıldızla güneşi ve ayı bana secde ederken gördüm."
YUKARDAKİ ANLATIM RÜYA TABİR KİTABINDAN DEĞİLDİR
20. Ve onu düşük bir değerle birkaç dirheme sattılar. Ona fazla önem vermemişlerdi.
YUKARDAKİ ANLATIM BİR BİTPAZARI HİKAYESİ DEĞİLDİR
23. Derken, evinde bulunduğu hanım, onun nefsinden murad alıp yararlanmak istedi. Kapıları kilitledi ve "Haydi beri gel!" dedi. 24. O hanım, ona gerçekten niyeti bozmuştu. 25. İkisi de kapıya koştular. Hanım, onun gömleğini arkadan yırttı.
YUKARDAKİ ANLATIM BİR AŞK ROMANINDAN DEĞİLDİR

YUKARDAKİ ÖRNEKLER DAHA DA ÇOĞALTILABİLİR.
PEKİ KUTSAL KİTABIMIZ GERÇEKTE NE ANLATIYOR ???

Kehf
54- Şüphesiz biz, bu Kur'ân'da insanlara çeşitli mânâları türlü misallerle açık olarak verdik.
57- Rabbinin âyetleriyle nasihat edilip de onlardan yüz çeviren ve daha önce işlediği günahları unutandan daha zalim kim olabilir? Biz onların kalbleri üzerine (Kur'ân'ı) anlamalarına engel olan bir ağırlık, kulaklarına da sağırlık verdik.
ugurozaltn is offline  
Eski28-11-05, 18:49  #2
spartaküs
Guest

1400 yıl öncesinin hukuk düzenini

Eski28-11-05, 21:26  #3
gladio

Giriş Tarihi: Oct 2005

kur'an konusu benim için tartışılmazdır.bu konuyu tartışanlar extrem tavırlar takınan kendi inançsızlığına bir kulp bulma yolundaki kişiler olarak görürüm.bu arada herkesin inancına saygım var bu beni bağlamaz ama kur'an konusunda ben tartışmaya filan gelemem.ne diyorsa doğrudur ben ce.kur'andan şifre cıkartıpta bunlar bunlar ilerde olacak diye cıckıp konuşma yapan yurdum insanları var.pardon! nostradamusculuk oyunu oynayan yurdum insanı?
gladio is offline  
Eski29-11-05, 09:56  #4
spartaküs
Guest

tartışma zaten dinler dogmatik o tür konular tartışılmaz hocalar ne diyorsa doğrudur

Eski29-11-05, 10:12  #5
canugur

Alıntı:
Kehf
54- Şüphesiz biz, bu Kur'ân'da insanlara çeşitli mânâları türlü misallerle açık olarak verdik.
57- Rabbinin âyetleriyle nasihat edilip de onlardan yüz çeviren ve daha önce işlediği günahları unutandan daha zalim kim olabilir? Biz onların kalbleri üzerine (Kur'ân'ı) anlamalarına engel olan bir ağırlık, kulaklarına da sağırlık verdik.
Su iki söylem, her seyi ne de güzel acikladigi halde akan kana bakiniz.

onlari bulundugu yerden cikarin.
Islam hakim olana kadar savasin.
cihat deyince ne oturursun yerinde, haydi kalk cihada.

arkasindan da kalplere kazinmis inancsizlik.
Hepsi kuranda.
sec begen al.

Adam öldürecegin zaman, cihad de, islam icin de,
Karsidaki güclü olursa, ben onlari öyle yarattim, onlara karisma, ben onlarin gözlerine perde gerdim de.

Bu nasil tursu?
Eski29-11-05, 14:03  #6
dr che

dr che'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Konya

yağmur,bahçivanlık,tıp vs.vs. bunlar islamiyet öncesinde de vardı bunlar biranda olan şeyler değil uğur özaltın.
nuh tufanı sümerlilere kadar dayanır bunun kuranda geçmesi neyi ifade ediyor acaba?
doğanın verdiklerine bir anlam katmak ise marifet bu pek marifet olmuyor.
dr che is offline  
Eski29-11-05, 14:24  #7
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın spartaküs şöyle demiş:

tartışma zaten dinler dogmatik o tür konular tartışılmaz hocalar ne diyorsa doğrudur
işte hep buradan yiyoruz darbeyi, tartışmayı,soru sormayı, tetkik ve deneyimleri nasıl ilmin dışına itekler ve sonra müslümanlıktan bahsederiz. işte bu topiği o yüzden hazırladım.

araştıracağız ve iman ettiğimiz/kabul ettiğimiz kitabın ne anlattığını anlamak zorundayız.
kendini birkaç humeyni kılıklı hocanın eteğine yapışarak kurtulacağını zannedenler çooook beklerler.
yemediğin yemeğin enerjisi faydası var mı ?
ugurozaltn is offline  
Eski29-11-05, 14:33  #8
spartaküs
Guest

Alıntı:
Sayın ugurozaltn şöyle demiş:

işte hep buradan yiyoruz darbeyi, tartışmayı,soru sormayı, tetkik ve deneyimleri nasıl ilmin dışına itekler ve sonra müslümanlıktan bahsederiz. işte bu topiği o yüzden hazırladım.

araştıracağız ve iman ettiğimiz/kabul ettiğimiz kitabın ne anlattığını anlamak zorundayız.
kendini birkaç humeyni kılıklı hocanın eteğine yapışarak kurtulacağını zannedenler çooook beklerler.
yemediğin yemeğin enerjisi faydası var mı ?
1400 yıldır bu durum halen devam ediyor ise burada bir yamukluk var sayın uğur sizce de öyle değil mi?

Eski29-11-05, 14:38  #9
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

iman/kabul edilmiş bir kitabın ne anlattığını anlamadan dervişlik taslayanların verdikleri zarar haçlılardan fazladır.
ugurozaltn is offline  
Eski29-11-05, 14:54  #10
spartaküs
Guest

Alıntı:
Sayın ugurozaltn şöyle demiş:

iman/kabul edilmiş bir kitabın ne anlattığını anlamadan dervişlik taslayanların verdikleri zarar haçlılardan fazladır.
neden 1400 yıldır bu durum engellenemedi ?

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı