| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Bir ateist'ten duymuştum. Şöyle diyordu: "Her ateistin hayatında mutlaka dini çok yoğun şekilde yaşadığı bir dönem vardır. Böylelikle dinin iç yüzünü görüp terkederler. - denizin en dibine kadar çökün, umulur ki seker ve yüzeye ulaşırsınız-" Sizde de böyle oldu mu? __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
ama din ile yakin oldugum ilk genclik yillarinda konu kendiliginden cözüldü __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-08-06 05:53 . | |
| #3 | ||
Guest Mesajlar: n/a
| Alıntı:
Bir gün babam gazete kuponuyla kuran-ı kerim ve türkçe mealini almıştı ve ben de onu bir çırpıda okudum işte o zaman kafamda kuşkular belirdi çünkü sürekli cehennemden bahsediyordu bu sadece bir kuşku idi sonra arkadaşlarla kuranı konuşuyorduk işte lut kavmi,nuh kavmi habil kabil olayı derken arkadaşımın teki bana onlar tevratta zaten yazıyor dedi ben de bu olaya inanmadım kuran tekti çünkü sonra arkadaşım tevratı verdi ve ben karşılaştırdım nuh,lut,habil kabil v.s. olaylarda tevrat daha da açıklayıcıydı kuran daha yüzeyseldi sonra muhammedin hayatını okudum gördüm ki muhammet daha bebek iken peygamberliği ilan edilmiş dedesi abdulmuttalip son zamanlarında oğlu ebu talip'e "o gelecek ümmetin peygamberidir" onu iyi koruyun" diyor.Zaten yahudiler muhammet 2 aylıkken öldürmeye kalkışmışlar ama başaramamışlar neyse bu beni daha da kuşkulandırdı muhammed beni haşim kabilesindendir zamanında kabe'nin anahtarları muhammedin kabilesindeydi sonra beni nadir kabilesi ellerinden almış zaten kabeyi 10 gün işgal et kabenin anahtarları senin olur bu durum o günde geçerli hatta bu günde geçerli 1976 yılında iranlılar işgale kalkıştılar anca 9 gün dayandılar neyse sonra turan dursun patlak verdi ve iş bit | |
| #4 | ||
| Alıntı:
| |
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
aynen öyleydi saygi deger öretmenim. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| #6 | |
| ben ateist olmaktan her zaman gurur duydum çünkü inançlarla ahlaka ulaşmadım kendim ulaştım bence de en büyük erdem budur ateist olmanın en büyük faydası sorunlarımı allaha havale etmiyor kendim o sorunların üstüne gidiyorum ve her zamanda başarıyorum.Ateist olmam şüpheciliğimi arttırdı o yüzden her işe şuphe ederek yaklaşıyorum ve araştırmalarım sonucunda işide başarıyorum tek kötü tarafım parayı hiç sevmemem.Beni tanıyan çevrem beni anlayışla karşılar defterlerini tuttuğum şahısların çoğu tam dinci arasında camii'de imamlık yapmış olanlar bile var ve beni anlayışla karşılar neden?çünkü işimi çok iyi yaparım ee Karl Marks ne demiş?her şey çıkar içindir |
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: Konya
| Alıntı:
| |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Dini en yoğun yaşadığım dönemde (şehit olmayı hayal ederdim) birden bire sizinde düştüğünüz durumlara düştüm. 1996 yıllarıydı. O sıralar deliler gibi okuyordum. Birde baktım ki bende iman namına birşey kalmamış. 5 yıl boyunca cuma, bayram namazına bile gitmedim. Bahsettiğiniz kimi çelişkiler benide alıp götürmüştü. sürekli okumaya öğrenmeye devam ettim. Sonra hint felsefeleri ile kuantum fiziğinin benzerlikleri Beni tekrar dinlere itti. sonra kuranı kerimde daha önce yüzlerce kez okumama rağmen hiç farketmediğim ayetleri farkettim. daha önce hiç aklıma gelmeyen fikirler benim tekrar allahı bulmamı sağladı. aslında belli belirsiz bir allah inancım vardı belki. Ama varlığını yokluğunu düşünmüyordum. Varsa var yoksa yok diyordum. İlhan arsel ve turan dursunun kitaplarını okuyordum. çok sonraları birçok konunun abartıldığını süslendiğini farkettim. tekrar yuvama döndüm. Allaha ne kadar hamd etsem azdır. |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| benim imamhatip'de okumuşluğum da var.. orta okuldayken 1,5 sene orada okudum ama tabii ki o zamanlar böyle şeyleri sorgulamak insanın aklından bile geçmiyor, daha küçüğüz ne verirlerse onu alıyoruz.. üniversiteye gelene kadar aynı şekilde geçti.. ailem tarafından herhangibir dayatma yoktu, fazla ibadet yapmazdım.. ancak ramazan'da birkaç gün oruç, uyanabilirsem bayram namazları, çok nadir cuma namazı, vs.. tüm ibadetim bundan ibaretti.. (türk müslümanlığı) üniversite için ankara'ya gelmem hayatımda çok şeyi değiştirdi.. aileden uzaklaşmak önce kendinizi tanımanız sonra da her konu hakkında sağlıklı düşünebilmeniz için büyük bir fırsat.. bir de ilk yıllar bir öğrenme açlığı ile geçiyor.. o güne kadar ilgisiz olduğunuz konulara ilgi duymaya başlıyor, öğrenmek istiyorsunuz bazı şeyleri.. işte bu dönemlerde dinleri de araştırdım.. sonunda dinlerin insan icadı olduğunda karar kıldım ve dinlerin işaret ettiği tanrıya inanmamaya başladım.. bu konuda içim rahat.. ama bu dönemler sıkıntılı geçti elbette.. inkar edinceye kadar büyük manevi acılar çekiyorsunuz.. bilinçaltına yerleşmiş değerleri sorgulamak, reddetmek gerçekten zor.. yalnız hala yaratıcı konusunda karar verebilmiş değilim, şu anda bunu kanıtlayamayacağımızı düşünüyorum.. işte şu günlerde bu kafamı çok meşgul ediyor.. __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Ben doğdugumda ateisttim. Diğer tüm bebekler gibi. Bize Tanrı yada Allah kavramı ailemiz yada çevremiz tarafından verilir. Yani dinle aklımız biraz erince birazda korkutma ile karşılasırız ve devam eder. Ben şanslıydım. Çevremde ne din vardı nede korku. Kısa bir süre çocukluk arkadaşlarımdan etkilenmiş ve Allah'a inanmıştım. Çok uzun sürmedi bu sevda. Arkadaşlarımın bana söylediklerine göre bir şeyi çok ama çok istersen ve kırk kez söylersen şu duayı okursan bunu yaparsan Allah onu sana verirmiş. Bende oyuncak bebek istedim ama vermedi. Günlerce bekledim ama yine vermedi. Çocukluk aklı işte. ne kadar üzülmüştüm bilemezsiniz. Sonra bu sevda bitti. Armes, |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|